News Update

Leave a Comment
Denilson Out

"Cling..." inbox email aku ni masok satu email pasal team Arsenal ni. Jadi kat sini, aku share la nga korang semua berita² yang aku dapat tu kat sini. Kira berita ni cam update to date la. Kalo kat paper berita harian tu mungkin lusa akan keluar berita ni. Takpom memang takkan kuar langsung sebab diorang rasa berita ni cam tak penting je. Diorang ni, kalo berita pasal Man U, Chelsea..cepat je masok dalam paper diorang. Diorang ingat Arsenal ni tak layak ke masok paper mereka?
Jumpa musim depan ye...hehe

Untuk yang pertamanya, berita pasal pemain tengah kita ni. Denilson sah dan memang dah sah sendiri oleh Wenger yang dia ni akan out sampai akhir musim. Akhir musim pom bukannya banyak sangat pom sebab skang ni pom dah kat penghujung musm da. Dalam 2 match lagi, musim EPL untuk 2009/2010 ni habis la. Untuk 2 match akhir ni, kita akan lawan nga Blackburn dan jugak Fulham. Senang je beb. Setakat Blackburn nga Fulham je. Tapi, senang² ni la Arsenal biasanya menang. Kalo team yang hebat tu, dalam 2 lagi Arsenal ni boleh menang ataupon kalah.

Jadi, kalo sape² antara korang yang minat nga Denilson ni, boleh jumpa dia kat musim depan la. Untuk penghujung musim ni, dia dah tak muncul dah kat atas padang. Dia nak rehat, nak senang² nga awek dia. Kalo korang nak jugak dia ni main, korang call la Lewin tu suh bg ubat banyak sikit kat Denilson ni.

Wenger Sedih

Ini adalah berita pasal Wenger yang tengah bersedih gara² angkara Arshavin. Biadap betol Arshavin ni. Wenger sedih bukan pe..sebab Arshavin ni bagi komen pasal dia nak main kat BArcelona la. Post sebelom ni la. Pasal Arshavin bagitahu yang dia ingin sangat nak main nga Barcelona. Sampai hati Arshavin baut macam tu.!
Ko buat Wenger kecewa ye??

Tapi, yang peliknya, Wenger sedih ni bukan mengalir pom air mata dia. Lelaki beb.Lelaki sejati macam ni mana nak cari. Ada ke lelaki maskulin cam Wenger ni nak nangis teresak² cam Mat Bunga. Wenger cakap je dia sedih, tapi, dalam hati dia ni, tak kenal pom erti sedih ni. Bukan aku yang memandai nak cerita soal hati Wenger ni, tapi, tu la...email yang aku dapat ni cakap macam tu. Aku cuma dedah je la.

Wenger cakap, memang tak patut la Arshavun ni cakap macam tu. Kalo depan Arsene Wenger tu, dia tunjuk sikap baik je. Tabeat yang dia ni gumbillo dok dalam kem Arsenal. Gumbiro bilo dok bersama nga player² yang lain. Alih², bila media tanya, dia cakap nak p kat Spain dan bermain untuk Barcelona. Tak hipokrit ke nama dia.? Tu la, Arshavin, kalo betol ko tak suka dok kat Arsenal, cakap baik² dengan WEnger tu. Jangan luah kat media tu. Buat tahik je media tu. Ntah pe² tu buat cerita.

Wenger Pasti

Yang atas tu pasal Wenger yang tengah bersedih dengan komen Arshavin kat media tu. Skang ni aku kasi berita yang menggimbirakan fans Arsenal plak. Wenger sedih tu kejap je. Dalam 2 3 minit, ok la tu. Sedih ni tak leh bagi dia bermaharajalela sangat dalam tubuh kita ni. Nanti memakan diri. Bahaya tu. Sebab tu kalo korang tengok Wenger ni, gembira je. Senyum tu asyik melebar je. Tak kira la atas padang ke, dalam bilik persalinan ke, ikut la..kat mana² je WEnger ni, mesti dia senyum. Macam Mc Donald plak kan? (tipu je tu yang Wenger ni senyum je memanjang).

Apa yang Wenger pasti kat sini adalah pasal transfer untuk musim panas nanti. Sebelom ni aku ada bgitau yang Wenger ni akan beli pemain sebelom World Cup start kan.? Jadi kat sini, macam Wenger nak taukid la yang dia memang akan beli pemain baru ni sebelom World Cup. Cam dia ni nak bgtahu yang betol² serius nk beli pemain sebelom World Cup. Wenger bgtahu yang dia akan beli pemain tu sebelom 11 Jun. Paling kurang pom sorang pemain dia akan sign belom World Cup. Giler betol Wenger ni, kasi kita semua ni tertanya²kan? Wenger tak mahu lagi membongkar nama² yang dia dah targetkan cuma yang dia bgtau, pling kurang 2 pemain dan pling maksimum 3 pemain yang dia akan sign.


KLIK SINI UNTUK BERITA DI ATAS

Kasi kitaorang hangat ye.?hehe..

Eduardo?

Ada apa dengan Eduardo ni? Wenger mengaku yang dia dalam proses bercakap dengan Eduardo mengenai karier Eduardo kat Arsenal ni.Biasala, media Londan skang ni dok kritik Eduardo yang dia dah tak berguna dah kat Arsenal ni. Buat habis beras je orang tua² kata? Habis berat sebab dok simpan pemain yang tak bg kita hasil pom. Tu la, media dok kritik sebab Wenger sambung kontrak Eduardo pada hujung tahun lepas, sedangkan Wenger dah tahu yang Eduardo ni tak tajam mana pom untuk sekarang.

Apa jawapan Wenger ni? Wenger mengaku yang musim ni Eduardo kurang menyengat sikit. Takpom, sengat dia tu tak sebisa sengat² Drogba, Rooney ataupom Fabregas untuk tewaskan keeper² yang sememangnya sudah dibekal dengan ilmu kebal. Wenger cakap yang dia akan duduk semeja dengan Eduardo dan bincang face 2 face dengan  Eduardo pasal karier ni. Eduardo tak tajam pom lepas injurt yang dia terima pada 2008. Bukan sebab apa pom, orang jgak yang dok main jahat nga dia. Kesian Eduardo.


Wenger bgtau, yang dia tak mungkin akan pinjamkan Eduardo ni kat mana² kelab. Never for loan.!! Kira takde la istilah pinjam² ni untuk Eduardo. Sama ada teros jual ataupom dok menyemak je kat Arsenal sampai habis kontrak. Wenger ni bagus gak, dia cakap yang dia sambung kontrak Eduardo pada hujun tahun lepas tu sebab dia ni percaya nga Eduardo. (ayt basic je ni utk manager) dan dia cakap. mungkin musim ni Eduardo tak menjadi dan berharap musim depan Eduardo lebih menyerlah.
Read More

Up to date.

Leave a Comment
Emirates Cup

Sedang aku dok intai² berita mengenai Arsenal ni, terbaca berita pasal Emirates Cup yg seringkali diadakan pada pra musim. Kalo musim lepas kita dah tahu yang Arsenal ni juara Emirates CUp. Tapi, tak femes pom Emirates Cup. Saje nk promosi Emirates Airline sbb dia penaja untu Arsenal. Kalo Arsenal menang Emirates Cup pom, sekadar latihan je pada pra musim sebelom season baru bermula.

Jadi, untuk Emirates Cup tahun ini, Gazidis nampaknya telah bersuara. Suara yang amat girang tu bunyinya macam ni. Cuma aku tak de la audionyo nya. Yang ada cuma format tulisan setelah dikonvert dari audio asalnya.

“We’re delighted and proud to once again be welcoming three of Europe’s most high-profile teams to Emirates Stadium for an exciting weekend of football. The Emirates Cup has been hugely successful since we staged the inaugural tournament back in 2007 and we’re again looking forward to staging this weekend of football, which is now recognised as one of the world’s most prestigious pre-season tournaments. We have three big teams coming this year in AC Milan, Celtic and Lyon, who all have huge international followings and rich histories. I’m sure all supporters are looking forward to the weekend, which not only offers the opportunity to watch two top quality matches each day, but of course, also provides the teams with a high level of preparation ahead of the forthcoming season.
 Aku rasa, korang semua pom boleh imagine kan macam mana suara Gazidis tu. So, korang baca tu sambil² imagine gaya Gazidis ni. Siap dengan suara dia pom ok jugak. Kalo ikut yang Gazidis cakap tu, kita tahu team yang ambil bahagian ialah Ac Milan, Lyon dan jgak Celtic. Nampaknya, team² yang ambik bhgaian ni smuanya nampak berurat dawai tulang besi je. Semuanya hebat². Tapi tak pe..Arsenal tak gentar.Ceewah. Boleh la bagi pressure kat Arsenal tu.  Sambil tu, boleh la jgak nk test Chamakh, pemain baru kita ke. Hehe..Tapi, sure team² ni akan beri sangan yang sengit lagi tangit dan juga hangit.

Jadual seperti yang dirancang adalah seperti berikut (nada percalonan anugerah bintang popular):

Sabtu 31 Julai 2010 (lambat lagi ni)
Celtic v Lyon (2 p.m)
Arsenal v Ac Milan (4.20 p.m)


Ahad 1 Ogos 2010


Ac Milan v Lyon (2 p.m)
Arsenal v Celtic (4.20 p.m)

Jadi, saje je Gavidis bgtahu awal² sbb boleh la korang semua planing utk tengok match Eirates Cup ni. Aku rasa, Gazidis tak tengok pom match ni. Saje je buat macam ni sebab dia skang ni pemegang saham yang terbanyak kat Arsenal. Jadi, kena la buat² minat kat bolasepak ni.
Nampak je botak cam ni, duit banyak...

10 Juta Pound untuk Mexes

Ni mesti tak habis² pasal desas desus pemain yang akan dibeli Wenger. Terbaru, paper bagitahu yang Wenger dok intai pemain dari liga Itali. Serius aku bgtahu yg terlalu banyak Wenger menjadi gosip untuk paper² kat Eropah jauh d sana. Aku pom dah naik jemu dah baca berita yang diorang tulis. Kalo orang tengah bercinta tu, dia cakap dalam dilemma. Hehe..Kiranya konpius la nak caye ke tak nga berita ni. 

Yang terbaru ni, Wenger dikatakan dok intai² centreback As Roma, Philppe Mexes. Sebab diorang dok gosip Wenger nak cari bek tengah ni sbb diorang tahu yang Arsenal skang ni gersang dengan bek tengah (bek tengah terbaik) dan dibanjiri jugak dengan bek tengah yang monopous. Dah habis limit orang² moden kata. 
Mexes ni pom ok jugak kalo Wenger nak beli pom. Umor dia skang ni baru 28 tahun. Muda sikit je dari Gallas. Kalo Gallas tu, dia mmg terbaik pom kat Arsenal, tapi, plan Wenger kot sebab nampak Gallas skang ni semakin tua dari hari ke hari. Kesian kat Gallas. Tak pe la, skang ni dia tengah injurt. orang injurt biasanya redho je ape yang orang bgtahu tentang dia.
Handsome dari Gallas...hehe

Jadi, korang sendiri boleh nilai la sejauh mana sahih berita ni. Aku seperti biasa je, just sharing berita² ni je and untuk percaya ke tak tu, atas korang masing² la. Kalo ikutkan, dah banyak dah pemain² yang digosipkan dengan Arsenal ni. Cuma yang tak bestnya tak tahu sape je yang konferm. Wenger  ada gak bgtau yang dia nak beli pemain² sebelom World Cup sbb dia tahu, kalo lepas World Cup, mesti mahal. Planing beb. Nampak tak kepala hotak Wenger ni. (Padehal, manager lain pom dah fikir macam tu dah.). Hehe.


KLIK UNTUK WIKIPEDIA MEXES
Read More

Sedikit Update.

3 comments
Andrei Arshavin

Ada apa update pasal Arshavin ni? Dalam satu paper Daily Star, aku ada terbaca yang Arshavin ni sebenarnya mempunyai impian untuk bermain dengan kelab Barcelona. Harapan besar betol Arshavin kita ni. Dia cakap yang dia ni nak sangat main kat Spain. Entah sebab apa mamat ni nak main kat Spain? Kira sekarang ni dia macam kurang gembira la kat Emirates. Tapi, tak pe. Aku rasa yang paper ni saje je buat berita. Nak isi paper kosong yang tak de tajuk untuk ruangan sukan. Paper tu ada jugak menambah yang isteri Arshavin ni tak berape suka dengan Landon. Bini dia ni pom banyak karenah betol la. Biasala perempuan. Ada je yang tak kena. Kalau Arshavin p main kat Spain pasni, mesti dia cakap yg kota Real Madrid tu tak best.
Gembira je Arshavin. Mana ada sedih²

Ni yang aku dengar dari paper elektronik Daily Star. Pastu, aku ada gak tengok berita dalam paper lain yang mengatakan Arshavin ni gembira sangat dok kat Emirates. Macam-macam berita la paper ni. Yang tu bg kontroversi, yang tu pergi bangkang plak. Dalam paper tu, diorang siap interview lagi dengan Arshavin yang mengatakan Arshavin ni masih gembira dengan Arsenal. Cuma kat sini aku tak ambik pom teks interview tu.

Pengganti Rosicky!

Yang ni aku tak bajet pom. Nampaknya Wenger betol-betol nak rombak skuad ni untuk piala EPL musim depan. Agak-agak 3 piala ke paling kurang team kita. Berita yang aku dapat ni pasal Wenger yang hendak ambik pemain baru dan menggantikan Rosicky ni. Hari tu, Wenger ada sambung kontrak Rosicky ni, pasni, dia tak nak pulak Rosicky. Tak pom, nak lagi, cuma simpan je dalam stor Emirates tu. Tak tahu la apa plan Wenger ni. Dia skang ni nampak tengah berada dalam zon selesa, aman dan sentosa sebab pihak atasan dah bagi kewangan yang cukup untuk dia beli pemain-pemain baru.

Ambik ko Wenger. Ko licinkanlah duit-duit yang orang atasan tu bagi untuk beli pemain-pemain yang ada mutu. Jangan nak masukkan dalam poket ko plak. Ko punya duit pom dah banyak dah. Sape yang Wenger nak gantikan tempat Rosicky ni. Ura-ura mengatakan yang Wenger berminat dengan pemain dari Belanda ni. O0o0o...Rakan Van Persie. Ibrahim Afellay skang ni menjadi perhatian Wenger dengan 12juta pound. Sikit je ni. Afellay baru je umor 24 tahun. Boleh la Wenger nak beli dengan 12 juta pound tu. harga yang berbaloi la tu. Berbaloi-baloi katakan.

 Ibrahim Afellay..

Mamat ni dah ok kan nk ganti tempat Rosicky. Handsome pom lebih kurang Rosicky je kan.? Sebelom ni, Liverpool dah ada buat tawaran nak dapatkan Afellay ni. Saje je manager PSV ni buat derk je dengan tawaran Liverpool. Dia dah tahu, kalo Afellay ni pegi kat Liverpool, mesti hancur karier dia ni. Pergi kat Arsenal la Afellay, dapat jumpa Van Persie.

Steven Defour

Steven Defour. Kapten Standard Liege skang ni dan juga menjadi gosip untuk pemain yang ingin dibeli Wenger. Berita ni tak berapa popular mana. Aku pom malas gak nak update, tapi, saje nak ambik hati email inbox aku. Jadi, aku pom tulis la kat sini. Aku rasa berita ni menjadi tumpuan sikit-sikit sebab Ferguson pom dikatakan berminat nak ambik pemain ni bermain untuk Man U. Aikk??Ferguson lagi? Yang tu dah biasa dah. Ferguson ni kuat sangat bersaing nak dapatkan pemain yang diintai manager lain. Fan Man U mesti marah kalo aku tulis cam ni. Mintak maaf banyak-banyak la fan u. Aku tahu, korang mesti marah kalo ada orang kutuk team korang kan sebab yang kutuk tu semuanya hakikat. Terima je la fan Man U.

Jadi rebutan antara Ferguson dan Wenger.

Defour ni baru berumor 22 tahun dan bermain di bahagian midfield. Kalo pemain umornya dalam lingkungan 22-24, memang ramai betol manager yang nak import. Seperti yang sedia maklum la kan..? Pemain yang penuh bertenaga, walaupun tenaganya yang tak segagah Sol Campbell.  Sol Campbell ni gagah ke? Kuat ke? Nak tahu. Campbell ni. tengok kat body dia dah tahu dah yang dia ni gagah. Kalau dia kejar penyerang lawan tu, memang berdebar tak habis la pemain tu sebab aura Campbell ni memang gred A la. Haha. Yang pentingnya, aku tak sure Wenger ni betol-betol serius ke tak dengan Defour ni. Kalo, susah², dia bagi je kat Ferguson tu. Tak berkira sangat pom.
Read More

PFA Award

Leave a Comment
Korang tahu tak apa itu PFA Award? Kalo still ada yang tak tahu lagi, aku cuba terangkan kat sini. Aku pom tak tahu gak PFA Award ni cam ne? Pastu aku buat la research sikit kat kat wikipedia ni. Biasala, kalau tak tahu, kena la pandai-pandai tahu macam mana nak bagitau kita tahu.


PFA ni singkatan daripada Professional Football Association. Kira award ni dia bagi kat pemain-pemain bola sepak yang professional je la. Dan, markahnya dikira secara merit. Cuma yang merit tu je aku tak tahu macam mana pihak diorang ni kira. Ye la kan? Kalau kita semua tahu plak, mesti diorang tak perlu susah-susah nak pakai pekerja kan? Anugerah ini bermula pada tahun 1974 lagi dan pemenangnya pula Bobby Charlton dan Cliff Loyd. Yang ni dah bajet dah sebab time tu, Bobby je yang menonjol. Orang lain tak seberapa professioanal lagi.
Ni time muda-muda je. Besar sikit dapat plak da..

Untuk maklumat yang lebih lanjut, korang boleh la search kat wikipedia tu. Banyak lagi maklumat aku tak tulis kat sini pasal PFA Award ni. Cuma yang aku nak bagitahu kat sini pasal pemain Arsenal yang dapat anugerah ni. Semua fans dah bajet dah sape yang akan dapat anugerah PFA untuk tahun ni. Fabregas dah konferm dah dia dapat PFA ni sebab dia dah pecahkan rekod RObert Pires kat Arsenal. Dia pecahkan rekod Robert Pires sebagai midfielder top scorer, dengan 15 go untuk musim ni. Musim ni 15 gol, musim depan 50 gol kan?
Mmg masyuk la diorang ni..

Satu lagi yang terima award ni adalah Vermaelan. Bek tengah kita yang paling menjadi sebaik saja sertai Arsenal. Mael ni hanya miss satu match je sepanjang perlawanan liga sebelum dia injurt lawan totenham baru ni. Dah la mamat ni bengis giler muka dia, pastu dapat skor 7 gol plak. Memang patut la dapat award tu sebab midfielder dapat skor 15, bek dapat 7 gol. Separuh cukup la. Dah la bek main kat bawah je banyak. Aku rasa yang Mael niada chance nak jadi penyerang yang cukup berbisa.

Kat bawah ni aku senaraikan secara penuh nama-nama pemain yang dapat award tu :

GK: Joe Hart (Birmingham)
DEF: Branislav Ivanovic (Chelsea)
DEF: Richard Dunne (Aston Villa)
DEF: Thomas Vermaelen (Arsenal)
DEF: Patrice Evra (Man Utd)
MID: Darren Fletcher (Man Utd)
MID: Cesc Fabregas(Arsenal)
MID: James Milner (Aston Villa)
MID: Antonio Valencia (Man Utd)
ST: Didier Drogba (Chelsea)
ST: Wayne Rooney (Man Utd)

Dengan senarai nama kat atas tu, Mau paling ramai, aku pon heran. Kenapala diorang ni boleh pilih Fletcher. Fletcher dah la main jahat. Dia ni kuat tol main siku-siku orang. Last-last boleh award PFA. Bagi kot Song pom ok jugak kan.? Nak kata ada konspirasi tu...aku tak yakin mana. Tak pe la,,terima je yang Fletcher dapat award tu.
Read More

Arsenal 0 - 0 Manchester City

Leave a Comment
Arsenal hanya mampu seri je lawan dengan Manchester City malam ni. Dah la main kat Emirates. Keputusan dia seri tanpa jaringan. OK la daripada kalah. Dengan seri lagi dengan City malam ni, Arsenal sudah 4 game Arsenal tak menang. Hanya seri dan kalah je. Huh.
Song terbaik malam ni..

Robin Van Persie bermain sebagai starting malam ni dan Song pula nampak sudah fit untuk bermain. Song ni memang hebat la. Aku rasa kalo Eastmond yang ganti tempat Song malam ni, tak mungkin Arsenal akan seri. Mungkin kalah. Jadi, Arsenal dapat seri pom sebab DM kita ni memang gagah la. Padan la dengan 3 orang anak dia ada kan? Kita tengok skuad untuk malam ni ::

Fabianski
Sagna - Campbell - Silvestre - Clichy
Rosicky - Song - Diaby
Walcott - Van Persie - Nasri

Subs : Eboue, Eduardo, Bendtner, Vela, Eastmond, Armand Traore, Mannone.

Untuk malam ni, Van Persie yang jadi kapten kita. Aku tengok Persie ni macam sedih je game dia malam ni. Sedih kot sebab Fabregas tak main. Susah la sikit Arsenal nak kontrol ball dan susah gak Arsenal nak create chance kalo Fabregas tak de ni. Korang boleh tengok sendiri kan yang 4 game yang lepas tu, sebab tak de Fabregas la. Nampak impak yang besar kat situ. 

Untuk subs plak, Eboue dan BEndtner masok pada separuh masa ke dua pada minit 69 dengan Rosicky dan Walcott yang kuar. Tepukan untuk mereka kerana bermain dengan baik dan penuh team work. Masok Eboue je, lincah betul sampai tak ingat pom nak passing. 
Adebayor main subs je malam ni

Kad kuning malam ni kita dapat 4 keping je. Masing -  masing diambil oleh, Silvestre(42), Diaby(51), Song(67), dan Persie(82). Bek malam ni aku paling puas hati dengan Clichy la. Lincah. Aku rasa dia ni ada peluang nak jadi striker la. Sol dan Silvestre plak macam kura-kura. Lambat betol. Silvestre ni dah ok dah cuma nampak terlebih stamina sampai ada gak dia jatuh sorang-sorang. Fabianski malam ni nampak lebih baik sikit. Tak de la lepas gol bodoh malam ni. Dah belajar dari kesilapan. Cepat betul coach dia ajar. Tadi pom, ada satu bola tinggi, dan nasib baik la Fabianski tangkap dengan kemas dan tak jatuh dah bola yang dia tangkap tu. Janji jangan ulang kesilapan yang sama, nanti orang dapat kesan.

Match secara detail lak : 



Arsenal     Manchester City
Shots (on Goal) 14(4) 3(1)
Fouls 14 14
Corner Kicks 5 1
Offsides 2 3
Time of Possession 58% 42%
Yellow Cards 4 2
Red Cards 0 0
Saves 1 4










Secara keselurahannya, kita yang baik malam ni. Ball possesion pom kita yang dapat. Shoot pom kita yang banyak, cuma gol je yang takde. Ok la tu. Given pom injurt malam ni sebab rembatan bola diaby ni. Aku pom tak tahu apa pasal nga Given ni. Bola Diaby ni bukannya laju pom, last-last dia yang injurt. Maybe kuat sangat Given terbang nak save bola Diaby sampai terseliuh bahu dia. Tapi, dia ni nampak sakit sangat la. Sampai kena usung keluar padang.
Read More

Wenger Batle Plan.

Leave a Comment
Ni berita terbaru yang aku dapat daripada internet. Kalo korang malas nak baca apa yang aku tulis ni, korang cari la sendiri kat internet tu. Berita tu adalah pasal plan Wenger untuk bertempur pada musim depan. Biasala tu, orang panggil plan baru berzama dengan azam yang lama- azam nak julang trofi EPL. Kita tengok apa yang Wenger dok rancang.


Pertamanya, Wenger masih lagi mahukan khidmat Gallas untuk musim depan dan sangat-sangat berharap yang Gallas ni sambung kontrak dia dengan Arsenal. Untuk itu, Wenger telah pun reject tawaran daripada AS ROMA dan juga Paris Saint -German yang beringin sangat nakkan Gallas ni. Diorang tak tahu yang Gallas ni masih disayangi oleh Wenger walaupun dia ni kuat mudah sangat nak nangis. Selain itu, untuk defend, Wenger telah pun mengenal pasti dua lagi pemain yang berada dalam senarai untuk menggunakan khidmat mereka.


Silvestre dan Sol Campbell, yang ni memang aku pom tak minat sejak dia masok team Arsenal. Kekuda tua. Masuk Arsenal tapi, hasil yang kurang memuaskan. Tak best la macam ni. Baik cari pemain yang betul-betul memberikan manfaat. Dijangkakan Wenger tidak akan membaharui ontrak defend tua kita ni. Kontrak diorang ni akan expired habis je musim 2009/2010 ni. Selepas game last tu, diorang ni boleh diambil free je oleh mana-mana kelab yang berminat. Aku rasa, Campbell ni terus je balik rumah. Dah takde orang yang nakkan dia. Kesian kat dia. Tapi, okey juga sebab boleh bagi dia rehat sikit kat umah. Dah tua sangat da. Bagi urat-urat tu rehat sikit.

 Hangeland

 Boateng

Untuk plannya, samada tida orang bek kira, Gallas, Silvestre dan Gallas keluar dari Arsenal dan dua orang bek baru menyertai Arsenal ataupun, dua orang bek keluar kecuali Gallas dan sorang bek baru dibawa masuk ke dalam Arsenal. Itu plan awal Wenger untuk defend. Nampak lain kan manager. Plan tu memang tiptop la.

Wenger sekarang ni dikatakan berminat sangat dengan bek Fulham ni. Brede Hangeland. Aku rasa, Hangeland ni okey la dari Silvestre dan Campbell tu. Dia shoot pom nampak power. Biasala, orang muda, tenaga pom banyak lagi. Aku sokong sangat la kalau Wenger nak beli bek Fulham ni. Selain bek ni, Wenger juga memasukkan Jerome Boateng dan juga David Luiz sebagai pemain plan dia untuk musim depan. David Luiz ni pemain Benfica ye, kalau korang tak kenal la. Boateng tu dah femes dah. Tak perlu aku bagitau.



Sekarang ni, striker baru dah conferm dah? Sape.? Sape lagi kan kalo bukan Chamakh. Habis je musim ni, Chamakh secara automatiknya akan menjadi pemain Arsenal secara free. Nasib baik la kontrak dia dah habis. Jimat sikit duit perbelanjaan Wenger. Sekarang ni masalah keeper pulak. Wenger kata dia minat sangat kat keeper Bayer Leverkusen ni. Murah je. Dalam 10 juta pound. Dalam pertimbangan sama ada nak beli tak Rene Adler ni. Keeper ni aku rasa pom okey jugak. Baru berumur 25 tahun. Still fresh lagi.
Keeper, Adler dalam senarai Wenger

MEngikut media Itali, Juventus tahu yang Wenger sekarang ni tengah mencari keeper baru. Jadi, Juventus pasang umpan dengan menawarkan Buffon dan Melo untuk pertukaran dengan Robin Van Persie. Ingat senang ke beb nak dapatkan penyerang kita ni. Baru je sembuh injurt. Mudah-mudah ye nak RVP.

Wenger dengan tegasnya menempis umpan JUventus tu kat tepi. Dia kata yang RVP ni pemain yang bertaraf antarabangsa dan tak semudah tu dia nak lepaskan. Jadi, dia akan mempertahankan pujukan, rayuan dan rengekan Juventus untuk mendapatkan RVP ni sepeti dia mempertahankan Fabregas dan CLichy daripada Barcalona. Nampak cam Wenger ni bapa yang penyanyang pulak.

Walaupun Wenger nampak goyah sikit sebab Juventus ni meletakkan Buffon sebagai umpan. Umpan terbaik ni beb. Kalo kat kedai tu, umpan yang gred paling A plus la. Kalo letak je dalam laut, konferm ikan makan. Tapi, Wenger ingin memberikan peluang kepada keeper muda, Wojciech Szczesny sebagai keeper utama. Nama pom susah nak sebut. Keeper ni sekarang dok kat Brentford secara pinjaman sampai habis musim ni, Masok bulan ni, dah lima bulan dah dia dok kat Brentford. Cari pengalaman orang kata.

Jadi tu je plan Wenger. Nampak cam ada harapan sikit nak bagi team Arsenal ni julang piala musim depan. Takpela, Wenger bagi kita semua harapan dan juga sedikit umpan kat kita. Sabar je la untuk tggu habis musim depan.
Read More

Injury Update

Leave a Comment
 Menanti kemunculan Song...Selamat kembali bertugas Song.

Ada injury update sikit pasal pemain-pemain kita ni. Kalo dgr injury update ni, mesti rasa suka sikit sebab maybe ada pemain yang betol-betol fit dan dapat bermain menentang City malam Sabtu ni. Aku pom tak tahu, apesal la yang team kita ni asyik injurt je. Aku tengok, orang lain pom kena tackle gak, tapi, tak injurt-injurt pom. Kalo injurt pom, setakat 2,3 hari je. Ni, kalo player Arsenal yg kena tackle, mak oi..sampai setahun pom ada.

Wenger ada kasi injury update player-player dia untuk hari ini. Berita baiknya, cuma Song je yang ada peluang untuk sembuh. Sebelom ni, Song dah ketinggalan 3 game akibat masalah lutu yang dialaminya. Nasib baik Song ni tak manja sangat..dapatla sembuh dalam masa cepat. Semakin bertambah kagum aku dengan Song ni sebab dia ni dah la main dengan penuh semangant. Kalo dia masok padang tu, aku dah nampak yang dia ni lain macam je. Mungkin Song ni ada aura dalaman kot. Main pom tak mudah sangat nak down. Bukan macam Gallas. Sikit-sikit down.

Walaupun Song dah sembuh daripada kecederaan, Wenger bagitau yang Song kena jalani ujian pemeriksaan untuk hari ini sama ada dia betol-betol dapat bermain ataupun tak. Tu la, ingat senang-senang je nak bagi pemain. Tahu sembuh pom, kena pergi scan plak. Biasala, pemain profesional. Kena bagi yang baik-baik je ke kat mereka ni. Itu untuk Song, dan bagi Almunia, Denilson dan Arshavin, Wenger bagitau yang mereka semua ni tak de kemungkinan untuk bermain esok hari.

Bagus gak kalo Almunia ni tak main. Buat sakit hati jew bagi dia main. Mungkin tiba masanya Almunia ni sedar yang dia tu dah ramai irang benci. Tangkap bola pom still tak kemas. Macam mana ni beb. Junior pom macam ada sikit-sikit jew sikap ko kat dia. Lebih baik ko blah sebelom Fabianski betol-betol jadi macam ko. Huh..Kesian kat Almunia. Bagi aku, baik letak Mannone la keeper. Ni pom satu hal, apesal Wenger ni bengap sangat nak masukkan Mannone sebagai keeper utama? Mannone bukan tak bagus pom, cuma dia ni muda je. Gugup la sikit nak main depan fan yang ramai tu. Tapi, kalo bagi peluang kat dia, mungkin sikit-sikit dia boleh hilangkan perasaan gugp dio tu.

Kalaulah Song boleh main untuk game esok, aku rasa Eastmond mungkin akan bermain di bahagian tengah seperti game minggu lepas. Song pula akan menggantikan Sol Campbell. jadi bek tengah. Campbell pom macam tak improve je prestasi dia. Buat apela Si Wenger ni simpan. Ada skandal nga Campbell ke Wenger ni.? Tapi, Wenger ni maybe ada sebab-sebab dia tersendiri kan.? Orang yang ada sentuhan ajaib ni lain sikit.

Untuk Kieran Gibbs dan Johan Djourou plak. 2 orang pemain ni  still mengalami masalah kecederaan masa panjang dan sampai sekarang ni masih tak sembuh-sembuh. Mengenainya, Wenger bagitau yang hanya Djourou je yang ada peluang untuk main dalam musim ni. Ada peluang pom, tapi musim 2009/2010 dah nak habis da. Wenger berharap yang 2 pemain ni dapat memberi kekuatan kepada Arsenal untuk musim depan. Yang tu memang konferm. Tol tak.?Djourou dan Gibbs ni memang defend yang cool la. Cool.and steady.

“Maybe Song [could be off the injury list],” Wenger told TV Online on Thursday. “He has a test tomorrow and we’ll see. He is a question mark.
“Apart from that, nobody is back. Andrey Arshavin is out. Everyone else – Gallas, Almunia, Denilson – is still out too.”
Read More

Gosip-Agbonlahor dan Metzelder

2 comments
Gosip perpindahan terbaru sekarang ni hangat di Eropah memandangkan EPL 09/10 bakal berkahir tak lama lagi. Biasala tu untuk gosip² sbb yang boleh untung pom akhbar² kerana ramai orang beli surat khabar utk tahu berita² camni. Tapi, akhbar pom, diorang ni punya link yang blh dikatakan kukuh untuk kita bg kepercayaan sebanyak 20/30%.



Terbaru, Wenger dikatakan berminat untuk mendapatkan penyerang tinggi lampai dari Aston Villa. Biasala, setiap hari, gosip terbaru je yang kuar. Agbonlahor dikaitkan dengan Wenger kerana penyerang prolifik itu sedang mengintai kelab yang bermain di Liga Juara- Juara. Jurulatih Aston Villa sendiri mengakui yang dia ni bimbang sangat² jika Agbonlahor meninggalkan kelab tersebut.

Tambah pula, O'Neil sangat bimbang kerana James Milner dan Ashley Young turut mendapat perhatian daripada kelab Man U dan juga Chelsea. Gusar dan tak lena tidur ni. Pemain England yg baru berumur 23 tahun sudah dapat dipanggil penyerang yang berbisa dengan dapat menjaringkan 16gol untuk musim. Yang kurangnya, Agbonlahor tidak mewakili mana² kelab di Liga Juara - Juara.



Mengenai Metzelder pula, WEnger dikatakan berminat untuk mendapatkan pemain German itu walaupun umor dia sekarang ini 29 tahun. Wenger ingin mencari bek baru kerana bek sekarang ni sudah tidak ada kualiti dan terlalu banyak untuk disimpan. Dah tua tapi, kualiti kureng. Wenger juga telah menimbangkan mengenai nasib Silvestre dan juga mengenai pembaharuan kontrak Sol Campbell dan juga William Gallas. Tapi, William Gallas ni aku masih minat la kat dia. 

Metzelder nampaknya dipinggir oleh Pellergini dan tidak ditawarkan kontrak baru kerana dia menganggap bekas pemain Borrusia Dortmund ini sebagai lebihan kelengkapan. Itula, kelab yang ramai bintang, kesian kat bintang yang tak berapa nak bersinar. hancur karier. Metzelder dikatakan mencari kelab yang dapat menaikkan namanya bagi memasuki skuad Joachim Loew utk World Cup nanti.

Metzelder hanya bermain 3 match saja untuk musim ini kerana mengalami masalah kecederaan lutut yang panjang. Walaubagaimanapun, Wenger bersedia untuk menawarkan kontrak jangka pendek untuk Metzelder ini. Adios. 
Read More

Arshavin Utk City

Leave a Comment


Arsenal sekarang ini berada di tempat  ketiga liga dan  nampaknya sedikit sebanyak diancam oleh Manchester City dan juga Tottenham. Dengan Tottenham menunjukkan taringnya apabila menang dengan team Big Four EPL dan juga City yang nampak masih ada peluang untuk merebut tempat ketiga dengan Arsenal menjadikan Arsenal sekarang ni semakin panik.

Bercakap tentang keadaan Arsenal itu, Andrey Arshavin dijangkan akan bermain untuk menentang Manchester City Sabtu ini. Arshavin yang cedera kita perlawanan Liga Juara-juara menentang Barcelona pada bulan lepas dan telah mengalami kecederaan 'calf'. Menurut pakar fisioterapi Arsenal, proses pemulihan kecederaan Arshavin berjalan seperti yang dijadualkan.

I am recovering and I hope to be back for Manchester City.

Harapan Arsenal untuk mengejar kedudukan Chelsea hancur dan musnah apabila Arsenal kalah dengan Wigan pada hujung minggu lepas. Mungkin Arsenal mempunyai masalah pada bahagian pertahanan pada minggu lepas kerana gol-gol yg dijaringkan oleh Wigan semuanya dijaringkan pada 10 minit last. Pada hal, Arsenal telah pun mendahului dengan 2-0.

Arshavin menegaskan yang Arsenal akan menghabiskan perlawanan pada musim ini dengan penamatan yang sangat 'emphatic'. Arshavin juga mengakui yg Arsenal cukup terseksa dengan kehilangan bintang-bintang Arsenal kerana masalah kecederaan. Pemain yang paling memberi kesan dan membuatkan Arsenal sedikit goyah adalah kapten Arsenal sendiri, Cesc Fabregas dan juga RVP.

This season has been tough and tight. Sometimes it was even difficult for myself and the team but in general it was not bad. Hopefully we will win the last three games," he said. "We have scored a lot of goals at the end of the games and we managed to stage comebacks. We have to use that spirit next season. We can fight again next season.
"It would be easier for us [if we had not had the injuries]. I can't say we would be champions but it would have been easier for us.
Read More

Christian Eriksen elak Spekulasi..dan MOussa Sissko

Leave a Comment
Salam sejahtera. Berjumpa lagi ye kita. Aku kira dah lama dah tak update blog ni. Sorry r sbb skang ni sibuk sikit nga exam. Kena fokus kat exam kejap. Fokus pom, tak konferm lg dapat jawab. Tapi, kurang²nya ada gak usaha utk fokus bg peperiksaan final ni. Maklumla..student lg kan. Hehe..



OK. Kita cerita pasal Eriksen ni. Kalo sebelom ni, aku ada post tentang pemain muda Ajax yg menarik minat Arsenal utk mendapatkan pemain muda ini. Pemain ini menarik minat Arsenal kerana dia dapat bermain utk skuad utama pasukan Ajax bg usia semuda dia. Tahu² la yg Arsenal ni gemar nga pemain muda dan berpotensi utk dikembangkan. Tapi, tu la, Arsenal takde rezeki sbb Eriksen menamatkan spekulasi perpindahannya dengan melanjutkan kontraknya dengan Ajax sampai 2013/2014.

Hancur lebur harapan Arsenal. Nak buat camner, org tak sudi. Hehe..Kita cari org len la plak. Menurut report, pemain lagenda Arsenal iaitu Bergkamp lah yg rekomen budak ni kat Wenger yg mana Bergkamp skang adalah coach kat Ajax.

Selain itu, kelab² yg besar seperti Barcalona, Chelsea dan Man U nampaknya tidak terlepas utk scouting pemain ini. Biasala, sperti aku kata sebelom ni yg, kelab² besar hanya scouting pemain yg diintai² Arsenal. Diorang tahu yg skuad scouter Arsenal ni ada mutu dan keunggullannya tersendiri. Haha.

Pemain ini baru je berumor 18 tahun dan telah pom membuat kemunculan bersama Ajax sebanyak 18 kali utk musim 2009/2010 dengan 3 butir assist. Cukopla dengan umor dia kan? Hehe. Jadi, utk sekarang  ni, Erisksen dah tak dapat digosipkan lg nga Arsenal.

Menurut Eriksen bercakap tentang spekulasinya:

"I've also read the rumours linking me with Arsenal and Barcelona, but that is all they are: Rumors. People are free to write whatever they want, but I have not been in touch with any of these clubs. I'm too young to leave Ajax for a European giant yet

( Saya telah membaca gosip² yg mengaitkan saya dengan Arsenal dan Barcalona, tetapi itu semua hanyalah khabar angin. Orang bebas utk menulis apa yg mereka mahu, tetapi saya langusung tidak tertarik dengan mana² kelab. Saya masih muda utk meninggalkan Ajax utk kelab gergasi Eropah.)

Rupa² Eriksen ni masih muda utk bermain nga kelab² besar. Takpela Eriksen, nanti ko dewasa sikit, timbang² la utk join Arsenal.~

2.Arsenal dikhabarkan sudah hampir utk mendapatkan 'New Viera' dengan harga 12juta pound. Arsenal langkah setapak kehadapan dengan fikiran terbuka utk mendapatkan pemain antarabangsa PErancis ini, berumor 20 tahun, Moussa Sissoko. Sekarang ni, Sissoko bermain utk kelab Toulouse dan telah banyak menolong kelabnya utk tempoh 2 musim yg lepas.

Sissoko a.k.a New Viera

Sissoko dikatakan cukup kuat di bahagian pertahanan dan mampu utk menghubungkan kekuatan pertahanannya dengan kekuatan utk menyerang. Jadi, sekurang²nya dapat la Sissoko ni buat back up Silvestre ataupon Gallas. Takpon, dapat gak Sissoko ni main sebagai defensive midfileder.  utk ganti Song ataupon Denilson.

Jadi, dengan tamatnya gosip Eriksen, tambah lg gosip nga Moussa Sissoko. Tu pom, tak sure Wenger ni betol² serius utk beli Sissoko. Semuanya di tangan Wenger. HEhe..Wassalam.
Read More

PersiE dan Wilshire,,

Leave a Comment
Assalamulaikum..kelmarin tak update,,,sory banyak² la bos..Sedikit berita sal Arsenal utk hari ini. MEmandang kita ada match utk esok hari..Match penting ni beb.. Kalo kita menang match ni,,,Insya Allah kita akan dapat dok d tangga no.2. Naik satu ank tangga,,tak pe la kan naik satu pom sbb blh gak kita dok ats Man U. Tu pom nasib baik Man U seri utk game ke 34 dia. Tahniah ye Man U..W/pun tahniah utk Man U, kita kena ambik 3 mata penuh la time game nga Toteham..Tak de guna kalo kita kalah,,buat malu je...hehe..cakap je besar.

Sebelom match esok ni..semakin hebat paper² kat Landon dok bincang yg Persie akan diturunkan utk game esok hari. Sebelom Cowen ada bgtahu yg Persie hanya blh bermain utk 3 game last Arsenal iaitu, City, Fulham dan Blackburn. Tapi, begitulah nampaknya...Persie mungkin akan turun.?Haaaa..kat situ la persoalannya..kalo korang nk tahu gak jawapan dia..tggu esok hari la..

Aku ada tgk dalam paper² kat Londan tu, antara paper yg kuarkan tajuk sal Persie ni adalah paper Telegraph, Sky sport dan ESPN...paper² yg berpengaruh la ni kat LOndan. Tak kira yg maya ataupon fizikal..Tp, aku bgtahu yg ni pom tak pering pom sbb korang pom nk buat gak kan.?
kemunculan PErsie,,,hehe

Dalam berita ni, ada gak part yg menarik perhatian aku..Diorang kata yg Persie ini sendiri menyakinkan WEnger yg dia dah fit sepenuhnya utk bermain dlm game Totenham. Korang bayanglah..5 bulan tak main..mesti giyan cam mat drug kan utk beraksi. Persoalannya kat sini..macam mana nga BEndtner..berganding dengan BEndtner ke atau salah satu je yg blh masok..?Kita tgkla plak taktik Wenger utk lawan Spurs ni. HEhe..Aku rasala..nk tgk PErsie dulu la main..tol tak..??HArap² Si PErsie ni jadila masok team utama utk esok.

Tajuk kat atas tu ada gak nama Wilshire kan.?PEmain muda kita yg dipinjamkan ke Bolton. JAdi, ada sedikit berita sal dia ni. Owen Coyle yg mana jurulatih BOlton ni menaikkan nama Wilshire dengan menagatakn yg Wilshire ni layak utk bermain di Piala Dunia musim panas nanti. Haha..Kira Coyle promote kat Capello la ni. Dia bgtahu yg , budak 18 tahun menunjukkan performance yg baik ketika dok nga BOlton. PAsni ada la kelab yg gatal tangan nk beli Wilshire..Hehe..

Skang ni kita dok berharap kat BOlton agar Chelsea ni tumpas kat tangan diorang. Wilshire..Aku harap ko blh buat la team ko ni menang nga Chelsea. Bg sikit buat rembatan ko tu. Aku rasa la, Capello mesti tgk match ko ni sbb Coyle bru je cakap macam tu..Kira ni Coyle ni bijak gak la nk boost kat ko suh buat penampilan yg terbaik dalam perlawanan melawan Chelsea. Go Wislhire..ko baru 18 tahun,jngan jadi cam Ramsey la...dah patah dah kaki dia.Huh..

 Wilshire..

OK...setakat ni la nampak gayanya masa aku nga korang semua..Utk game hri Rabu ni, aku korang pergi la tgk kat kedai² kopi tu..Arsenal konferm menang punya.Haha,,bajet yakin la sikit nga Arsenal ni..K..Chaw..au revoir©
Read More

Sebastian Frey..??

Leave a Comment
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Aku update post ni lepas game man u je ni. Man U nampaknye seri nga Blackburn hari ni. Hahaha..Man U seri ye...Kpd fans2 Man U tu, hari ni korang seri, game pasni korang kalah lak..blh la Arsenal ambik kedudukan no.2. Utk game yg ke 34 ni, Arsenal kita akan bertemu nga Totenham hari Rabu ni. Tak dapat tidak kita kena menang nga Spurs. Kita nk gak 3 mata penuh dlm match tu krana skang ni adalah peluang kita ndgn MAn U telah kalah mlam ni..Huhu..

Skang ni team kita tak de Fabregas, Gallas dan juga Arshavin... JAdi, mungkin mlm Rabu ni adalah sekali lg utk mguji team Arsenal tanpa pemain2 star. Haha..hari tu dah kena belasah nga Barcalona. Arsenal akan menang nga Spurs. Aku jamin. WEnger, ko manage nga terbaik utk hari Rabu ni. Aku sentiasa berada di belakang ko utk bg sokongan. Huhu..

Man U nampaknye hanya mampu seri kerana Rooney tak main pom mlm ni. Tapi, utk team Arsenal, Wenger kata yg dia nk masukkan jgak Persie utk skuad utama menentang Spurs. Persie, ko dah ready dah ke..??haha.. Persie ni baru je sembuh dr injurt buku lali. Bulan 11 lg dia injurt, n ni baru je sembuh pastu, WEnger senaraikan dgn segera dia ni utk match nga Spurs. Tak tahu la WEnger serius ataupon main2 nga Persie ni. Persie dikatakan sudah pulih dengan sebaiknya selepas menjalani latihan kecergasan di Amsterdam dan coach kat sana bgtahu yg Persie sudah dapat pecut dan menggelecek dgn baik dah. Tak tahu la sampai tahap mana cergas PErsie ni. Tahap dewa ke tahap dewi..yg tu kita kena tgk hari Rabu ni. Mngkin gak Persie tak main pom..huh..

Berita sal transfer plak, aku ad dgr yg Arsenal ada menyediakan 8 juta pound utk bid keeper Fiorentina ni. Namanya Sebastian Frey. Aku pom tak tahu samada berita ni blh dipercayai ataupon tak sbb Frey ni dah tua dah. Umor dia skang ni dlm 30 tahun.Dah tua da..Mustahil kot bg Wenger utk beli Frey ni. WEnger nampaknya mengidamkan keeper selepas Almunia ni mengecewakan Wenger. Sanggup ye Almunia..??Biasa la,,semakin tua kan..??HAha..

Aku rasa la..drp beli keeper Fiorentina ni, baik beli keeper muda Neuer ni. Yg aku post sebelom ni. Dah la muda, pastu ada kualiti lak..Ni keeper yg dah tua,,,beli kejap je..pastu jd cam Almunia..Rambut je putih...haprak pom tak de...wahaha..Dikatakan yg Man U pom berminat gak utk dptkan keeper ni. Hahaha,,Man U sgguh...org nk , dia nk la...Frey dikhbarkan oleh ajennya yg dia sedang mengintai peluang utk ke kelab Inggeris dan kontraknya dengan Fiorentina akan tamat 2013. Lambat lg...

Aku harap2 sangat la yg Wenger tak beli pom Frey ni...dah tua dah..bg je kat Man U ..Tak yah nk berebut la nga dia..kita yg mengalah...HAha...Ambik la man u kalo korang nk sgt nga Frey ni...Arsenal tak ingin pom nk simpan kuda tua....tp kalo ko beli pom, musnah karier org je...tgk Berbatov la...masok Man U je...tak bersinar lgsung...dahi je yg luas...haha..K..aku stop kat sini la dlu..wassalam.

Read More

Wenger beli Villa - Glenn Hoddle

Leave a Comment
Assalamualaikum dan salam sejahtera ke atas kita semua. Moga kita semua berada dalam rahmat Allah Taala sentiasa. Syukur juga ke atas nikmat Islam dan juga nikmat iman yg dikurniakan oleh Allah taala kpd kita. Ingatlah yg kita mulia kerana Islam...

OK.Cukup utk mukaddimah bg posting kali ini. Hari ini aku nk update sal berita transfer yg diuar2kan oleh media yg Arsene Wenger mungkin akan membeli pemain utk musim hadapan kerana kekalahan teruk dgn BArcalona. Aku pom tak tahu..Wenger ni nk tggu kalah dulu ke baru nk beli pemain yg berpengalaman. Aku mmg setuju nga Wenger utk bg pemain2 muda dia ni bg game liga BPL. Tapi, kurang2 nya kena lah ada 2/3 orang pemain yg berpengalaman. PAstu, dah la tak de pemain yg brpengalaman, tambah lak nga pemain yg ramai unjurt. Tak ke kesian kat player kita, sakit2, pom kena bermain gak cam Fabregas. Sudahnya, kecederaan utk jangka masa yg panjang. Hahaha...Takpe, aku sokong Wenger lg ye..

Berita ni adalah utk kelmarin, tetapi, aku ambik gak utk update blog ni. Glenn Hoddle memberitahu skysport yg WEnger tak mustahil utk membeli David Villa bg mengambil pemain yg berpengalaman. Ayoyo...tinggi gak bajet GLenn ni kat Wenger. Ckp yg Wenger nk beli Villa. Nk beli Dzeko pom dah tak de duit..haha..yg tu kita tak tahu..urusan org tua kan. Mngkin Wenger dah bgtahu si Glenn ni yg dia ada plan nk beli Villa...
OK..sebelom tu aku nk bg tahu sapa Glenn Hoddle ni. Mungkin korang tertanya2 kan org tua mana yg nk cakap sal bola sepak gak. Utk pengetahuan korang, Glenn Hoddle ni adalah bekas pemain Tottenham Hotspur dan juga mantan manager England. Umor dia skang ni lebih kurang dalam 52 tahun. Dah tua dah...tggu masa je ni..Seingat aku, dia ni jarang sgt nk cakap tentang Wenger ni. Hehe..tak tahu la apesal nk cerita sal Arsenal ni. Dah la game pas ni kita akan bertemu nga Tottenham..


Glenn mengulas lanjut mengenai Villa yg skang ni merupakan striker berpengalaman + tajam + skill dalam bola sepak skang ni. Villa yg berumor 28 tahun menjaringkan lebih daripada 100 gol sejak join Valencia pada tahun 2005. Banyak la tu..mmg nampak la ketajaman dia sebagai striker. Kalo blh, kita nk Bendtner kita pom tajam cam ni.. Huhu..Impian fans Arsenal..tak tahu la BEndtner blh capai tak utk kita semua. Villa juga menjaringkan 37 gol utk negaranya, Spain. Tajam bukan sekadar di kelab, tetapi kat Negara jugak. Villa..Vila..dah la handsome..nasib baik dah ada bini dah..haha..
Memetik kata2 Glenn Hoddle : 

I think that [not spending] might change. Arsene’s had no choice but to do that over the last five years. He has tried to field talented young players but the problem is he’s always lost a couple of experienced players as they went along. It looks like he’s always rebuilding the team every year but there comes a time, and I think Arsene is astute enough to see this, where he has to go into the market.

Arsenal are in a much better financial position now than they were when they were trying to build the stadium and I think they will splash some money. Arsene will always be astute in trying to bring in young talent which he might do if he brings Chamakh in on a free transfer, but that will only strengthen his hand to go for someone big; don’t be surprised if he goes for David Villa. There’s a surprise element.

Tu la...ulasan bernas Glenn.. Nampak sangat yg dia ni berminat dgn Arsenal. Kot2 dia ni fans Arsenal secara sembunyi2. Bimbang fans Totenham marah kat dia..

Villa ni nk p ke akt Arsenal????
**********************

Skang ni adalah slot selingan.Tak berkait pom sal Arsenal. Cuma utk perenggan ni adalah utk coretan aku buat member aku yg dok serumah nga aku. Haha..Dia ni senior aku la lbih kurang.  Dalam slot ni aku just nk wish terima kasih sbb dia dah promote blog aku dalam blog dia dgn award. Aku pom tak tahu award pe benda. Aku tahu post je dalam blog ni..PAsal Award ni aku tak tahu la plak..Huhu... JAdi terima kasih la buat IZuddin Rahim..Jasa mu akan ku kenang.

KAlo korang nk tahu, korang blh tgk kat link blog 'sep kito' yg akan letak kat sbelah ni. BLog dia ni tajuk dia kemba tolo. Aku pom tak tahu ape pasal dia letak tolo kat belakang tu. Mayb diorang ni betol tolo kan. Kalo korang nk tahu lebih lanjut sal dia tu..korang blh buka la blog dia tu..Haha..Korang just klik kat sini je Kemba Tolo

OK..aku nk blah la dlu...kalo ada apa berita lg sal Arsenal..Insya Allah aku akn update..K.Wsalam..au revoir©
Read More

Petua Mencuci Hati..

Leave a Comment
Assalamualaikum kepada fans2 smua. Alhamdulillah dan syukur kepada Allah Taala kerana kita ni masih lg bisa dipertemukan.  MAsih lg hidup dan bernafas dgn baik. HAha...JAdi, utk hari jumaat ni, aku nk share sikit utk pengisian sama2 rohani kita ini. Kita tahu yg makanan utk tubuh fizikal kita ni adalah nasi, dan bg makanan rohani kita ialah tazkirah.Haha..aku bukan nk bg tazkirah ni..tapi, ala2 tazkirah la...Kita sama2 baca la ye..Huhu..

Aku hari ni ada terbaca petua mencuci hati oleh penceramah terkenal kita iaitu Datuk Dr. Hj Fadhzilah KAmsah. Datuk ni mmg dah terkenal dah kat Malaysia tu. BAnyak kajian dia yg blh pakai ni..Maklum la..ada pangkat doktor kan kat depan tu. Kat depan doktor tu ada pangkat datuk lg..Ape brg kalo tak leh nk percaya lg kan.?

Datuk Fadhzilah ni gak mmg bernas la isi yg dia bgtahu. Aku bukan nk promote dia dlm blog ni,.tapi tu la hakikat dia..yg mana baik kita ambik utk dapat manfaat kan..?HAha...Aku ambik artikel dia ni sal petua utk mencuci hati. HAti ni bukan bahan yg boleh main cuci dengan Dettol. Dia ni dok kat dalam, susah la kalo nk bedah, pastu basuh nga Dettol kan.?Nk upah doktor pom mahal kan.? JAdi, kita ambik alternatif yg Hj kita ni bg....

  • Hj bg tahu yg pertamanya kita perlu perbanyakkan solat dan banyakkan berdoa. Semasa berdoa tu, doakanlah " Ya Allah, bersihkan lah hati aku ini".. JAdi, insya Allah, Allah akan makbulkan doa kita kerana Allah sgt suka hamabnya yg meohon doa kpdnya. Setiap doa Allah akan makbulkan cuma tak tahu samada teruk dimakbulkan ataupun utk  masa2 yg akan di hadapan. JAdi korang kena tahu g kalo kita berdoa ni, tak rugi pom kalo sedikit.. Korang nk bersihkan hati ni, korang kena amal la... 
  • Utk cara yg kedua ini, Hj menggariskan yg kita perlu berselawat ke atas NAbi Muhammad S.A.W utk dapatkan hati yg cuci dan bersih. Ini adalah satu pelaburan yg sangat untung dan tidak akn rugi walaupun keadaan ekonomi tak menetu. Huhu..Sekurang2nya HAji mengatakan yg kita perlu berselawat sekurang2nya 100x sebelom tido. hj mengkhususkan selawat seblom tido. HAji menyatakan yg berselawat ke atas NAbi S.A.W ini dapat menenangkan fikiran, murah rezeki dan mencetuskan kasih syg di kalangan orang sekeliling kita. JAdi, kalo itu utk sebelom tido, tak salah kalo korang nk selawat pada bila2 masa pom sbb selawat ini tak ade masa yg khusus utk kita ucapakan. Tiap kali kita berselawat, 10x malaikat berselawat ke atas kita. Tgk tu, tak rugi kan..?Makin untung ada la...hehe..
  • Utk no 3 ni, adalah baca Quran. Korang semestinya sudah tahu yg Alquran adalah mukjizat yg kekal sampaila hari ini. Banyak kelebihan2 yg kita akan dapat dengan membaca Al Quran. JAdi, salah satunya adalah utk membersihkan hati kita yg kotor ini. Dengan penghayatan yg betol2 mendalam terhadap makna2 yg terdapat dalam Al Quran, tidak mustahil ianya dapat menyembuh hati kita yg kelam dengan maksiat2 duniawi ini. Tak rugi juga baca Al Quran ini kerana setiap huruf yg kita baca itu, akan dilipatgandakan oleh Allah Taala sebanyak 10x..Tgk tu, bukan main Maha PEmurahnya Allah Taalan utk hambanya. KAlo korang mls sgt nk baca Quran itu, kurang2 nya bacalah Surah Al-Ikhlas sebanyak 3 kali. Ada satu hadi yg mengatakan 3x baca surah Al-Ikhlas tu pahalanya umpama khatam satu Al Quran. 
Tu aku senaraikan 3 je dari banyak2 perkara yg Hj Kamsah bgtahu.. Aku bgtahu 3 je sbb nk bg korang peluang utk amalkan yg 3 tu. Kalo aku bg banyak2 pom.letih gak aku nk taip...k..aku chaw la dlu..wasalam..
Read More

Arsenal Ceria...

Leave a Comment
Assalamualaikum semua...aku ada sikit crita utk korang sal team kita yg skang ni tgh berkabung sbb kekalahan nga Barcalona...Kita kalah 1-4 beb..Banyak tu...biasa2nya..kita la yg belasah dengan jaringan 4. Ni, kita plak yg kena, biasala..nk rasa apa perasaan bila kena belasah cam tu. Hahaha..

Dlm kena belasah tu, aku baru perasan yg Carlos Vela tak de pom kat Spain time game tu. MEsti korang tak perasan kan.?Aku pom dimaklumkan yg Wenger sebenarnya nk masukkan Vela dalam senarai sub..tp, tu la, Vela tak pergi pom kat Spain. HAha..korang tahu apesal Vela ni ponteng? Ejen dia bgtahu yg Vela hilang pasport dan dokumen2 utk ke luar negara kat time last2 minit nk bertolak naik Fly Emirates.. Haha..Kot2..ni taktik Vela. Tol tak??wahaha..dia dh tahu yg Arsenal hari tu tak larat nk main nga BArcalona.. Wahaha..Apa2 pom..berita tu dah lps dah..tak perlu diungkit banyak2...haha..

 Licik tol Vela ni ye...

Tajuk aku ni sal Arsenal yg ceria. Apesal tu?? Arsenal ceria ni sbb pemain2 yg injurt sebelom ni dilaporkan sudah dapat menjalani latihan penuh bersama Wenger. Entah2, Wenger plak yg injurt. Sakit beb..haha.. RVP, Kieran Gibbs dan Johan Djourou dikatakan sdh pulih spnuhnya dr kecederaan dan akan menjalani latihan penuh dalam  masa 2 minggu lg. Aku dpt berita ni pom dr Lewin yg merupakan pakar psioterapi. Aku tak tahu betol tak jawatan LEwin ni. Tapi, yg sure, dia ni pakar terapi utk pemain2 Arsenal la..



Lewin bgtahu yg Djourou dan Gibbs ni hmpir2 tidak dapat bermain bola sepak utk slama2nya akibat drpd kecederaan yg dialami oleh mereka ni. Nasib baik la dia ni peterapi yg trhebat. Haha..Cewah..LEwin ni kuat gak makan dalam ye..haha..

Lewin gak bgtahu yg Fabregas mungkin akan dapat bermain utk world cup yg akan dtg ni w/pun Fabregas akan berehat sampai hbs musim ini. KAsihan tol aku kat Fabregas ni, dia ni dah la injurt time game nga Birmingham, pastu, main lak lwn BArcalona.. mmg penat giler la...LAst2, Puyol ni yg baham kaki dia, dapatla injurt sampai hbs musim. NAsib bek la yg Puyol ni teammate dia dalam team Spain.. KAlo tak, nahas dah geng2 Spain ni naik angin nga Puyol.

JAdi, dengan berita yg Kieran Gibbs dan Djourou sudah dapat bermain utk masa tdk lama lg, WEnger dapat memastikan yg pertahanan dia skang ni berada di tahap yg maksimum. Tu nga Gallas yg msh injurt. Dgn kembalinya 3 org ni, tamatla keriuhan yg Arsenal mempunyai pemain yg cedera utk jangka masa yg panjang kecuali Fabregas dan jugak Ramsey. Ada jgak kecuali ye??Haha..
Fabregas mgkin akan kembali utk Word Cup...

Lupalak aku, LEwin ada gak bgtahu sal keadaan Ramsey skang ni yg dia menjalani pemulihan mengikut jadualnya nga baik skali. Dia bgtahu yg Ramsey skang ni pakai besi kat betis dia utk mengimbang tulang kaki dia yg retak. Sembuh la Ramsey pas2 ni..TGgu masa je.. NAnti la ko Showcross..HUh..Utk jangkaan awalnya, Ramsey mungkin akan kembali semula sblom musim luruh tahun depan. Jadi, korang tggu la kmunculan Ramsey kita ni dgn muka yg lebih matang. Wahaha..kot2 Ramsey ni simpan jambang...macho la sikit kan..??

Showcross..ko tggu aku ye..

OK, setakat ni la dlu..taka de berita penting pom hari ni yg aku nk share nga korang. JAdi, kalo korang ada pe2 berita..korang bgtahu la aku..blh gak aku update sal berita yg aku tak tahu lg..Ok...wassalam..au revoir©
Read More

Lepas 1 lagi Piala..

Leave a Comment
Assalamualaikum..ubi tengah sedih lg skang ni dengan kekalahan Arsenal kat Nou Camp ni. MAsih panas lagi dengan Arsenal kena belasah nga BArcelona. Kalo korang yg tgk kat kedai2 kopi, msti panas telinga kan dengan sorokan dan juga keperlian mereka kat Arsenal kan. Semuanya hbs panas, bukan saja telinga, punggung pom rasa panas, rasa nk lari balik je, tapi, tak leh gak, sbb kot2 diorang ni sorak kita nga terok lg. So, kalo sape2 yg ada pakai jersi Arsenal time tonton match mlm ni, harap2 banyak bersabar la ye. Huhu...

Hari Arsenal balik nga terlepas satu lg peluang untuk menjulang piala yg blh dikatakan pling berprestij dalam sukan bola sepak Eropah ni. Haha..tu la, korang kata nk piala, tapi, game mlm ni hampeh betol. Aku yg tgk kat tv pom rasa tak berbaloi nga game mlm ni. Tu tak kira fans yg byr tiket untuk masok stadium Nou CAmp, msti berbakul2 pemain Arsenal kena sumpah. Tapi, tak pe la, korang jadikan match mlm ni sbgai pngajaran dan pengalaman utk game yg mendatang. Chewah,,,haha..

 Kejap je ni bersorak...pastu air mata...haha

Starting game kita macam ni untuk mlm ni...percaturan tak berjaya Wenger...haha..:

Almunia(K)
Sagna - Silvestre - Vermaelan - Clichy
Nasri - Denilson -Diaby
Walcott - Bendtner - Rosicky


Messi mmg terhebat lah..haha
Ubi mmg dah mnjangkakan yg game mlm ni Arsenal amat sukar untuk menang kerana pemain2 Arsenal ni ramai btol yg injurt. Tambah2 pula Fabregas, nadi Arsenal tu, dan Song pula yg cedera pada minit2 akhir scan. Hampeh, dah la pemain2 Arsenal ramai yg muda, pastu, injurt pula yg ramai. Arsenal menjaringkan gol awal dengan jaringan dr Bendtner pd minit 37. Tu pom nasib baik gol sbb dah tersangkut kat Valdes dah. 

 Gol chip Messi utk kapten Arsenal...huhu

Ubi tak tahu la knp mlm ni BEndtner main cam tak menarik mana pom. Terlalu steady dia bermain dan kadangkala nmpak cam tak bersungguh pom dia main. Dah la beberapa peluang tu dia tak dapat nk sudahkan. Buah basic je. Tak tahu la ape pasal nga masalah dia. Wenger sebelom game, mmg harap giler la kat dia supaya dapat score goal. Apa..org harap kat dia tapi, dia buat cam biasa je. Sah la yg kita ni kena beli pemain2 yg tua sikit. Terlintas kat pikiran ubi yg masih jauh lg prestasi Bendtner utk dibandingkan dengan Adebayour. Haha..Mungkin umor BEndtner masih muda lg kan..?Tapi, BEndtner kena cepat belajar kerana skang ni dia merupkan striker harapan dalam Arsenal.

 Ko bnyak lg kena blajar BEndtner..

Selang 2 minit lepas tu, Messi menyamakan kedudukan. Ape punca dia? Bek yg goyah.. HAha.. Tu je yg ubi blh ulas. Mngkin bek kita dah bersungguh2 utk defend dgn sebaik2nya..Tapi, tu la..kemahirand an skill masih lg tidak di peringkat tertinggi utk dibandingkan dengan bek BArcelona. Mungkin bek kita ni masih lg tidak tenang. (ingat..bukan terlalu tenang.) HAha..

Prestasi mlm ni krg top. Tak de Fabregas ke??Haha..

Ubi pom mls nk ulas2 panjang2. Korang bukannya suka baca yg panjang2 ni. Huhu..LEpas tu, berturut2 MEssi menjaringkan gol hinggalah sampai akhir waktu. keputusannya adlah 4-1 dgn Agregat 6-3. Ubi tak tahu la ape perasaan Almunia apabila melepaskan 4 butir gol dgn satu gol chip. KApten kita terbaik utk mlm ni. Satu gol chip dan satu geng kangkang. Wahaha...

padan muka nga Almunia....Hehe

Ubi nampak gak dalam game mlm ni yg Arsenal masih lg lemah dalam passing, mgkin gak yg team BArcelona ni passing dia mmg kelas tertinggi la. Tapi, persembahan Arsenal mlm ni mmg memberi saingan la buat BArcalona. Game ni mmg BArcelona yg banyak memegang bola berbanding nga Arsenal dan ini kuncinya kenapa Barcalona dapat mencipta banyak peluang. Wahaha..Ala2 pngulas tv membuat ulasan..

Pemain ni manja tol..Sergio BUsquet.. Geram tol..

Takpe lah..yg dah lepas kita ambil sebagai pengajaran dan skang ni kita fokus untuk BPL plak. Ubi pom tak tahu dah nk kata ape lg. KAlo tgk game mlm ni, Rosicky dan BEndtner  mmg terburuk la. Rosicky tu tak tahu ape pasal nga dia. PAssing pom dia ni tak kurang complete. Tak syok kot sbb Fabregas tak main. Haha..tu r. Dia pom ada m'bazir satu pluang dengan rembatan 'koksey kokdang'. Hahaha....

 OK..ubi chaw dlu..wahaha..wasalam.au revoir©

Tak menang mlm ni...Huhu...sedih2..

 Aii..tak puas hati tol nga ref hr ni..sikit2 wisel..wahaha

Menang beb..Aku menang la Wenger...wahaha

p/s: semua gambar ni ubi ambik dlm internet je..bukan ubi yg snap..k..huhu


Read More

Team Jangkaan..

Leave a Comment
Assalamualaikum...Ubi mendapat tahu yg Arsenal skang ni sudah pom berada di Spain. Diorang ni sampai Spain pada tengahari,dan waktu tu ubi tak konferm, mungkin time kat Londan ataupon kat Spain. Huhu..tak kisah la...yg penting dah sampai kan..

Nampak je mereka ni gembira bila smpai kat Spain, tapi yg sbnarnya diorang ni tgh runsing dengan masalah pertahanan untuk mlm esok. Alex Song dikatakan telah pom out dan Campbell cergas dengan baik untuk mengambil alih tempatnya. Campbell pom jadi la kan...Nk tgk gak, kot2 dia ni bermanfaat ke..Huhu..Biar tua berguna la...Jangan tua nk perabis duit Arsenal je yg byr gaji..Hahaha..


Song mengalami kecederaan lutut lepas game lawan Wolves time scan tghhari kemarin. Tu la, benda yg tak leh nk predict..tgk2 dah injurt...huhu...tak de la pemain harapan kita utk game besok..

“It was a bad surprise this morning because he had a scan yesterday afternoon on his knee and he has an inflamed cartilage,” said Wenger before leaving for Spain. “We have to wait and see how bad it is but he is completely out for the squad for tomorrow’s game.”

Tapi, belom sure lagi yg Wenger betol2 nk memasukkan si Sol ni sbb katanya Wenger dia nk tnggu last2 minit esok samada ingin memasukkan Sol ke tak. Wenger pom nmpak ragu2 dengan Sol ni. Haha..Ubi pom tak tahu nk komen pe...MAmpu tg dari jauh macam ni la...wahahha..

“That is a decision I have to make after speaking to him tomorrow,” said the manager. “Today he was still not completely available although he managed to get a warm-up. To go into such a game you must be completely fit or not play at all.”
 Skuad yg dijangkakan akan diturunkan oleh Wenger esok oleh ubi:

Almunia
Sagna-Campbell-Vermaelan-Clichy
NAsri- Denilson- Diaby
Walcott-Bendtner-Rosicky

Ni skuad yg dijangkakn oleh ubi je. ni pom ubi dgr dari kakitangan Arsenal sendiri la. Mungkin ada yg betol dan mungkin juga ada yg salah sbb semua perkiraan tu Wenger yg tentukan. Nama lagi team jangkaan, mungkin ada kesilapan untuk esok hari. JAdi, korang semua mesti tgk la match esok sbb ubi rasa mungkin game esok ni menarik sikit w/pom dgn yakin ubi boleh katakan yg kita akan diayamkan oleh  Barca.. Huhu..Tapi, jangan bimbang sbb kita ni kan team underdog. Ape2 pom, kita jumpa esok. Chaw...wassalam..Au revoir©
Read More

Wenger cari Keeper BAru..??

Leave a Comment
Assalamulaikum..dapat lg kita bertemu ye..Alha,dulillah dan syukur kepada ALLAH Taala...Di sini ubi ada satu berita yg hendak dikongsi dengan korang semua. Ubi mendapat perkhabaran yg Wenger skang ni tgh mencari keeper baru memandangkan Almunia ni kerap kali membuat kesalahan bodoh. Ape sal dengan Almunia ni..makin tua makin menjadi..

Keeper yg dicari Wenger adalah keeper dari negara Jerman. Jerman ni tuan2 dan puan2..Diorang ni tubuh besar dari segi fizikal dan mungkin keeper yg hendak dicari Wenger ni tak kurang besar juga fizikalnya.

MAnuel Neuer la Keeper yg Wenger nk ni. Ubi pom tak tahu keeper ni sedap ke tak..Tapi, kalo yg Wenger cari, mmg gred A la..huhu...barangan yg boleh dipercayai..tol tak??HAha..Neuer bermain untuk kelab Shalke dan telah membantu kelab dia ini untuk mendapatkan tempat pertama dalam liga Jerman.
Neuer ni baru berumor 24 tahun. Masih muga beb..Bergetah lagi,..mmg idaman Arsenal la kalo yg bergetah macam ni. Neuer juga dikhabarkan akan bermain untuk German dalam piala Dunia musim panas ini. Huhu...MAsih muda lagi dah dapat skuad untuk international.HUhu...muda tapi matang la kan..?

Tapi, yg ubi bangangnya. MAn U dilaporkan berminat juga untuk mendapatkan keeper kita ni. Orang scout letih2, senang je dia nk ambik. HUhu...Mmg tak puas hati la kalo macam ni. Tapi, semo2 tu atas Neuer gak nk p kelab mana...KAlo dia plih Man U kita nk buat cam ner kan..?? Ferguson dok bising untuk mencari keeper baru bg menggantikan kuda tua dia, Van Der Sar...Kalo korang dapat Neuer, rezeki korang la...haha...

 Ada stail keeper kan..?haha

Tapi, semo2 tu perkhabaran je...tak tahu la betol ke tak..mungkin gosip je nk buat Wenger ni bersemangat untuk membeli pemain baru musim depan..Haha..ape2 pom, kita tggu la apa kata Wenger ni..mulut orang lain tak leh pakai kan..??wahahaha...

Read More
Next PostNewer Posts Previous PostOlder Posts Home
SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia