Malam Ni Da...

Leave a Comment
Malam ni dah ye match kita...jadi, kalo korang larat lagi mata nk tgk match mlm ni, tgk la sbb korang takkan rugi sbb Arsenal akan menang malam ni..ngeh..ngeh...Haha..tu rekemen ubi la sbb ubi yakin yg Arsenal akan bermain sedaya upaya dan semampu mampunya untuk menang dengan BArcalona. Tapi, yg masalahnya ramai gak fan2 Arsenal yg tak yakin dengan kemampuan Arsenal ni. Maklum la..team underdog kan...pemain pom ramai yg masih teruna..ahaks...

Mengenai malam ni, ubi dapat berita yg Fabregas hanya 40% peluang untuk dia bermain malam ni kerana masalah betis yg dialaminya. Tapi, yg tu jangan risau sbb Wenger cakap yg senarai pemain yg akan bermain utk skuad utama adalah semasa perlawanan hendak dimulakan. Itu bergantung kepada Wenger untuk memastikan sama ada Fabregas dapat bermain atapun tidak. Yg pastinya, Fabregas telah mengatakan yg dia membuat sehabis terbaik utk Arsenal...Huhu..Fabregas, our Capten...

Wenger mengesahkan juga yg Gallas sudah kembali dari kecederaan dan sudah 3 hari dia training sorang atas padang. Gallas nampaknya penuh berusaha bg memastikan Wenger memilihnya. Bagus Gallas, kalo ubi ada gambar Gallas train sorang2 kat atas padang, Ubi dah upload da..Haha..Nk bg bukti sikit sbb ramai yg tak percaya dengan kata2 ubi ni. Huhu.. Sol akan direhatkan pada malam ini kerana sudah banyak perlawanan yg dilalui oleh kuda tua ni.Haha...Nk habis gas dah kuda tua ni...Vermaelan seperti biasa akan bermain sebagai partner selepas miss satu game minggu lepas.

Memetik kata2 Wenger yg tak ubi pom tak beberapa faham kalo nk translate kan..:

Gallas is in the squad. I have not picked the team yet but he has a chance. He looks physically quite good. He has had three days training and I will now have to have a chat with him and then decide. But, Sol Campbell has played many games recently and a little breather would be welcome.


Dalam laman web rasmi Arsenal .com ada berita mengenai Fabregas, ubi pom tak mahir nk translate :

Cesc Fabregas has a “40 per cent” chance of playing after suffering severe bruising to his leg at Birmingham on Saturday. In addition Andrey Arshavin and Samir Nasri have recovered from small knocks and should be involved.


Ajen ubi yg study kat Eropah ada mendapat maklumat mengenai taktik2 jurulatih yg telah menang dengan BArcelona. Ubi bgtau kat sini pon, bukannya Wenger dengar pom, jadi ubi dah bgtahu dah Wenger melalui Emai, tak tahu la dia baca ke tak. jAdi, utk perkongsian bersama, ubi pom kongsi la kat sini jugak...huhu...baca ye..tapi bahasa asal je.,ubi tak pandai nk translate...haha..

Kurban Berdyev
Rubin Kazan

Beat Barcelona 2-1 20 October, 2009

"I studied all Barcelona's games in the Spanish championship. The game against Valencia [a 0-0 draw] was the most helpful to understand them. I noticed that Xavi and Andrés Iniesta – key players in the team – almost never drop back to their own penalty box. This style of play in the midfield creates free space for shots from the middle range. Our midfielders were told to shoot on sight. It's also good to have a player in this area who constantly tries to hold the build-up of Barcelona's attack in the centre of the midfield. It was Alejandro Domínguez who was playing this role, always dropping from the forward's position to confront Yaya Touré. And Domínguez did a great job. I don't think we could have beaten Barça without him. Barcelona like to use the whole pitch. Their full-backs, Dani Alves and Eric Abidal, tend to play wide and leave some space in the centre. We were ready to organise our counter-attack through that area, so we waited for the right opportunity. That's how the second goal came in.
......................................................................................................................................................................

Quique Sánchez Flores Atlético Madrid

Beat Barcelona 2-1correct 14 February, 2010

"We had to try to keep our shape short and narrow to make it hard for Barcelona to find players between the lines, which is what they do so well and what most causes you trouble. We had to ensure there were not gaps there for them to exploit, in among us. We did that very well, we were focused and very intense, very effective. It's genuinely hard to minimise Barcelona's qualities because they are such a great team. But we did so and we even had moments where we were able to play some quite nice football although in the second half we lost control of the ball a bit, and in truth that wasn't the key to our approach. When we got the ball we were reasonably direct. Stopping Barcelona is really hard – they have good players and they are neat with the ball, so we were very pleased with what we were doing. José Reyes played very well, running at them constantly. The key though was to get it right collectively and deny them any room."

...........................................................................................................................................................................

Manolo Jiménez
Sevilla (until 24 March)

Beat Barcelona 2-1 5 January, 2010

"The key idea we had was to pile the pressure on their defenders and not allow them to bring the ball out of the back. We wanted to make sure that they didn't get the ball to their playmakers – we tried to stop him receiving and playing. We played with great intensity and really went for them. We were close together in the middle but quick to get the ball wide when we attacked. You can never relax against Barcelona because they are the best side in the world. We showed courage, competitiveness and quality. You have to work very hard and not give up a single ball for lost. We conceded one goal because of a lapse of concentration but we were able to overcome that fortunately."

..........................................................................................................................................................................

3 orang jurulatin je yg ajen ubi berjaya daptkan sbb tak ramai pom kelab yg menang dengan Barcelona. MAklumla kan, kelab terhebat kat Eropah. Hahaha..ok la..kita jumpa di lain hari plak..k..wassallam..au revoir©
Read More

Latest Injuries..

Leave a Comment
tak sampai 48 jam lagi kita akan berhadapan dengan Barcelona..Jadi, yg konfemnye pemain2 Arsenal skang ni dok dalam keadaan berdebar2..Peluh mencurah-curah kuar. Hahaha..rilek la Arsenal. Hari rabu ye..ade masa lagi..

Ok...ubi ingin mengkhabarkan sedikit mengenai kecederaan yg dialami oleh pemain2 Arsenal ini. Pemain yg disyaki dalam kecederaan skang ni adalah merupakan pemain2 penting dan juga key kepada kemenangan Arsenal ke atas BArcelona Rabu ini. Fabregas, Diaby dan Arshavin adalah pemain yg disenaraikan tercedera selepas game dengan Brom. Apa hal la Birmingham ni, main kasar je..Tu pon nasib baik Almunia yg bodoh..kalo tak korang kalah la malam tu..Hahaha...pakai perkatan "kalo"...boleh la kan??Hahaha

Menurut Wenger, Fabregas dan Arshavin masing2 mengalami kecederaan lutut dan Diaby mengalami sedikit kecederaan yg membimbangkan semasa di St. Andrew. Erm..nampaknya apa yg Wenger nampak ye... Hahaha..Wenger tak dapat menjaminkan yg ketiga2 pemain ni dapat bermain dalam game utk Rabu ini.

Menurut laman web Arsenal, Fabregas mempunyai peluang untuk bermain hari Rabu ini. Petikan daripada laman web Arsenal. com.:

There is a chance that the Arsenal captain will be available for selection against the Spanish champions. The 22-year-old continues to receive treatment for the severe bruising to his knee and leg that he suffered at Birmingham on Saturday.


Dalam pada itu juga, ubi mengambil sedikit keratan akhbar The Guardian mengenai kecederaan terbaru pemain kita ni..:

Wenger will also assess Abou Diaby who picked up a knock at Birmingham, but will be relieved that both Andrey Arshavin (knee) and Samir Nasri (groin) should be fit for the critical first leg against the reigning European champions. The latter pair started on the bench on Saturday but reported no ill-effects from their cameo appearances.


Jadi, setakat ni kita kena tunggu laporan perubatan la dulu macam mana dengan lecederaan diorang ni. Kita mengharapkan yg pemain utama kita ni dapat bermain dengan baik biar staf perubatan terpaksa menipu laporannya.. Hahaha...Nk tgk gak Fabregas bermain lawan BArcelona Rabu ini. Setakat tu dulu dari ubi kerana tak banyak berita pom hari ni....K. Wassalam...au revoir©
Read More

Sukar bg Pemain2 Saya - Wenger.

Leave a Comment
Sudah tidak ada masa lg utk Arsenal brehat dan bersenang bg minggu ini memandangkan yg perlawanan sabtu lalu kita seri. Betapa hancurnya harapan Wenger untuk membawa balik 3 mata pnuh ke Emirates. Tapi, tulaa. gol pada minit2 last mmg menyedihkan. Ibarat kata, Arsenal telah kalah dengan tercicirnya 2 mata di St. Andrew manakala MAn U dan Chelsit menang besar pada minggu lepas. Fuh....

Arsenal sememangnya kena fokus dgn sefokus2nya untuk perlawanan Champion LEague Rabu ini menentang BArcelona. Arsenal perlu bangkit dari seri dengan Birmingham dan menunjukkan prestasi yg maksimum utk Rabu ini. Wenger mengatakan yg bukannya senang untuk pemain2 Arsenal ini recover balik apa yg dialami minggu lepas. Hahah..bukan Wenger la yg kata macam tu.. Ubi pom sama la...Tertekan dengan seri pada minggu lepas, Arsenal menekankan yg diorang kena menang semua perlawanan yg masih lagi berbaki sebelom liga tamat. MEmetik kata2 Wenger..

Will it be hard to lift the players up for Barcelona? Yes, it is always hard to pick the players up when you get caught like that at the end of a game. We are on a run that is very difficult and where we have no room for error at all so the result at Birmingham was a big disappointment.

It felt like a defeat but the game against Barcelona is in a different competition and we have a few days to recover and prepare. I don’t know how damaging that result will be in the long term but I think it is a big blow for our title hopes because we were in a position where we had to win all our games.


Berita tentang perlawanan Rabu ini. Iniesta disahkan tidak dapat bermain kerana kecederaan hasmtring yg dialaminya dalam perlawanan menentang Real Mallorca minggu ini. Iniesta hanya dapat bermain pada separuh masa pertama sahaja sebelom keluar diganti dengan MEssi kerana kecederaan hasmtringnya.

Diognosis awal juga mengkhabarkan berita baik yg Iniseta juga bakal terlepas aksi bg pusingan kedua suku akhir kedua Champion League. Ini mungkin satu berita yg baik pasukan Arsenal, tetapi Guardiola mengeaskan yg Iniesta bukanlah seorang pemain yg penting dan kehilangannya bukan suatu kehilangan yg besar kerana Barca mempunyai ramai pemain yg profesional untuk menggantikan tempatnya. Selain itu juga, Pique juga dikatakan tidak akan memasuki skuad utama dalam menentang Arsenal dan ridak juga dalam bangku simpanan.

Ubi tak tahu apa dia perancangan Guardiola dengan kehilangan 2 bintang mereka itu. Mungkin Busquet boleh bermian menggantikan tempat Iniesta. Arsenal jangan terlalu awal untuk senyum dengan kehilangan 2 tonggak Barca itu. Kamu semua yg penting kena fokus dan tidak mengulangi kesilapan2 yg lepas. Hahaha..ubi hanya support dari belakang je.. Kita jumpa kat Emirates ye...k.wassalam.Au Revoir.©
Read More

MAtch RePort.

Leave a Comment
Ubi macam tak de mood je nk update bila dapat tahu yg Arsenal seri dengan Birmingham. tu la, cakap sedap sangat, Arsenla boleh menang la, Birmingham konfem kalah la.Last2, seri. Frust sbb terlalu konfident yg Arsenal akan menang. Jadi, ubi rasa nk tulis la sikit report sal match malam ni. Biar kecewa pun, tulis la sekadar untuk update. Hahaha...

Kevin Phillips la yg menyamakan gol pada minit2 last telah menghancurkan harapan Arsenal untuk mengejar Man U dan Chelsit yg mana pada yg sama, Chelsit telah menang dengan bergaya ke atas Aston Villa. 7-1 bro. Walaupun game diorang tak lawa, tu la, diorang menang dengan jaringan yg banyak. Sakit hati tol bila jumpa nga fans Chelsit ni...Hahaha..

Arsenal menjaringkan gol 10 minit sebelom tamat match dengan jaringan Samir Nasri yg masuk dari bangku simpanan.

Tetapi apakan daya, dah bgtahu yg jaringan lewat Philip meranapkan segala2nya. Tu pom ditambah pula dengan kebodohan Almunia. PEdih..pedih...Arsenal kita sebenarnya memulakan perlawanan dengan psikologi yg tinggi mana di mana kita sebelom ni mengharungi perlawanan tanpa kalah dan sememangnya kita lebih dari sedi itu, tetapi, tu la...nk kata pom dah tak reti dah...haha....Kira ubi bg info penting je kat bawah ni..:
















































skuad kita lebih kurang macam ni lla untuk mlm ni...

Almunia

Sagna – Campbell – Song – Clichy

Denilson

Walcott – Diaby – Fabregas – rosicky

Bendtner










untuk itu la dlu....ubi nk tido dulu..k.aurevoir...©
Read More

Preview MAtch

Leave a Comment











Assalamualaikum...preview untuk match mlm ni.Birmingham V Arsenal. Kita sebagai fans ni menaruh harapan yg tinggi supaya Arsenal akan menang malam ni. Baru ada feel ni lawan Barca Rabu ni. Haha...

Arsenal akam berkunjung ke St. Andrew dengan kedudukan di tempat ke 3 liga yg mana ketinggalan 2 mata di belakang Man U. Ubi dapat rasakan yg semua pemain2 dan juga staf arsenal ini sedikit nervous untuk ebrhadapan dengan BArca Rabu ini tetapi, diorang ni tak fokus sangat untuk hari Rabu. Yg penting fokus yg didepan ni dahulu iaiti perlawanan melawanan Birmingham. BArca tu kita kira lepas match ni la...Tol tak??Hahaha...

MAnager kita iaitu Wenger masih lagi ingat yg peluang untuk kita menang liga pada tahun 2008 adalah disebabkanbukan kita seri 2-2 sama dengan Birmingham yg mana match itu menyaksikan Eduardo cedera teruk. Jahat tol Birmingham,,,dah la seri, nk tekel eduardo lg...tak patut-tak patut...Hahaha.. Dalam perlawanan itu ramai pemain yg kontrak akan berakhir dan ini menyebabkan pemain bermain dalam tekanan kerana memikirkan tentang kontrak dan yg penting duit gaji mereka. Duit..Duit..Duit...Hahaha..

UBi tidak bimbang bg match hari Rabu ini..ikhlas dari hati ubi apa yg ubi katakan ini...Hahahaha,,ape yg ubi risaukan adalah match melawan skuad alex Mc Leish ni yg mana diorang ni hanya tewas 2 kali di tempat mereka pada musim ini. Dan, pada hari ini, kita yg akan berkunjung ke tempat mereka. 2 kali yg mereka kalah tu pom dah lama dah yg mana pada bulan Septempber, mereka kalah kepada Aston Villa dan Juga Bolton. Kita tak mahu la menerima nasib macam team2 lain dan kalo blh biarla kita no.3 team yg menang lawan di St. Andrew. Tol tak...Kita tak nk kalah kat kelab Birmingham ni, kita nk balas dendam ke atas Eduardo dan kalo blh tak nk bg chance pom diorang menang nga kita...Hahaha...

Masalahnya sekarang. skuad Birmingham ni bermain dengan permainan yg bagus, (tak macam Man U.).Hahahaha.. Dalam beberapa perlawanan kita boleh lihat yg perlawanan diorang ni sangat teratur dengan taktik dan juga possesion ball. Oleh itu, apa lagi??Team kita kena fokus 100% time game melawan Birmingham. Kalo kita kalah, kita dah tahu yg team kita akan down apabila melawan Barca.. Tak best la bila tgk match hari Rabu ni main dlm keadaan tertekan dan juga moral yg rendah. Tol tak??

Line UP ubibadok - Ubi badok lebih mengatakan yg Sol akan bermain malam ini memandangkan WEnger memberitahu yg semua pemain yg bermain minggu lepas dapat bermain melawan Birmingham dan juga Wenger mengatakan yg Silvestre adalah pemain pilihan yg terakhir sebagai bek tengah. Huhu...Kesian Silvestre. Tapi, ini semua hanyalah analisa ubi dan juga editor2 yg lain. Ubi juga percaya yg Alex Song akan berpasangan dengan Sol bg menggantikan Mael yg terpaksa absent satu match akibat gara2 kad merah. Untuk meletakan Eboue sebagai pertahanan ini sangat merbahaya meandangkan Birmingham juga boleh dikatakan kuat dalam possesion ball dan meletakkan Sagna adalah yg terbaik untuk lebih kepada bertahan. Kira macam ni la skuad jangkaan cara mudah2...haha.:

Almunia

Sagna – Campbell – Song – Clichy

Denilson

NAsri – Diaby – Fabregas – Arshavin

bendtner



Bahagian tengah pula. memandangkan Song bermain bek tengah, ubi meletakkan diaby untuk bergandingan dengan Fabregas. Diaby menunujukkan performance yg bagus time lawan West Ham minggu lepas. Untuk bahagian wing pula, ubi meletakkan Arshavin dan juga Nasri untuk support Bendtner sebagai penyerang tunggal. Manakala Eboue dan Walcott akan berada di bangku simpanan dan akan bermain pada separuh masa kedua menggantiakan wing ini. Walcott sememangya akan dapat memberi ancaman kepada defend Birmingham.Hahahaha..nantila Birmingham.. BErcakap tentang Arshavin, pemain ini mencetuskan kontroversi dengan mengatakan yg Wenger patut membeli lebih lagi pemain yg berpengalaman jika mahu piala EPL.(dalam post sebelom ni). W/bagaimanapun, Arshavin kena up sikit dan dia boleh menjadi kunci kejayaan malam ini.

Dalam pada itu, Eduardo nampakya akan berkunjung kembali ke St Andrew yg mana tempat yg memusnahkan kariernya. Kesian kat Eduardo kita, tapi, nampaknya Alex Mc lesih langsung tidak berminat dengan eksiden yg menimpa Eduardo.. Katanya:

We have moved on. I don’t want even want to talk about it. Eduardo is back playing which is great. But we have moved on and I don’t feel I need to comment on it. It is a couple of years ago. It is in the history books. Time moves on and I just brush all that stuff off my shoulder like a bit of dandruff. All I am interested in is this coming game with Arsenal.

On the game of two years ago, as I explained in the introduction, Arsene said the title was not lost on that particular day. The Frenchman also confirmed that the squad should not think about Barcelona before Sunday as Birmingham is a priority.


PEtikan kata2 Wenger :

I don’t consider Barcelona for the next game. At the back we need to be solid to win this game at Birmingham. We fight the whole season to be in there and this is a priority.


Ubi rasa setakat ni la dahulu sbb nampaknya terlalu panjang plak preview ni...Hahaha..k. wasalam.Au revoir©
Read More

Amalan Penghapus Dosa...

Leave a Comment
Assalamualaikum semua..syukur alhamdulillah dan selawat dan salam ke atas junjungan NAbi Muhammad S.A.W. penutup kepada sekalian Nabi. Sempena hari Jumaat ni yg mana dipanggil jugak dengan nama Sayyidul Ayam iaitu penghulu segala hari, ubi ada sedikit tazkirah untuk dikongsi dengan pembaca semua. Kadang2 tu, kena gak selit dengan beberapa tazkirah supaya kita ni tak tergolong dari org yg lalai. Ingatlah, yg syaitan itu sangat suka melalaikan orang. Ok kan kalo ubi post tazkirah sikit. Tambah2 plak hari ni tak banyak berita sal Arsenal.

Tazkirah hari ini adalah mengenai amalan2 yg dapat menghapus dosa kita. Ingatlah yg Allah Taala itu Maha Pengampun kepada hamba2 Nya. Setiap dosa yg dilakukan pasti akan diampunkan oleh Alla Taala melainkan dosa syirik. Selain itu, Allah Taala juga memberikan kemurahan dan keutamaan kepada hamba2Nya dengan mensyariatkan amalan2 yg dapat menghapuskan dosa di samping hamba2 itu sendiri bertaubat.

Jadi, dalam senarai ubi ada 17 semua amalan2 yg dapat menghapuskan dosa ini. Jadi, ubi ambil ni pom daripada sumber2 je dan mungkin juga ada amalan lain selain amalan2 yg ubi senaraikan ini. JAdi, yg mana salah tu, ubi mintak kat mana2 sahabat yg membacanya dapat memberi teguran atas kesalahan ubi ini. Huhuhu..

OK..amalan pertama iaitu menyempurnakan Wudhu' dan berjalan ke masjid sebagaimana yg disabdakan oleh Rasulullah S.A.W :

أَلَا أَدُلُّكُمْ عَلَى مَا يَمْحُو اللَّهُ بِهِ الْخَطَايَا وَيَرْفَعُ بِهِ الدَّرَجَاتِ قَالُوا بَلَى يَا رَسُولَ اللَّهِ قَالَ إِسْبَاغُ الْوُضُوءِ عَلَى الْمَكَارِهِ وَكَثْرَةُ الْخُطَا إِلَى الْمَسَاجِدِ وَانْتِظَارُ الصَّلَاةِ بَعْدَ الصَّلَاةِ فَذَلِكُمْ الرِّبَاطُ

Yg mana mafhumnya: MAhukah kamu semua aku tunjukkan amalan yg dapat menghapuskan dosa dan dapat megangkat darjat kalian semua? Mereka menjawab: Ya Rasulullah. Rasulullah bersabda : Menyempurnakan wudhu' ketika sulit. memperbanyakkan langkah ke masjid dan menunggu solat ke satu solat yg lain kerana hal itu adalah ribath. (HAdis Riwayat Muslim dan Al Tirmizi)

Disinilah kita lihat betapa kasihnya Nabi kita kepada umat2 nya. Sesungguhnya Nabi kita hanya menginginkan yg terbaik untuk umatnya. Kalo lah kita semua renung2 dan tenung2 kan..ambil wudhu' bukanlah satu perkara yg susah dan perkara ini seakan sudah sebati dengan kita kerana tiap2 hari kita sebagai Muslim solat 5 waktu dan ini secara tidak langsung memerlukan kita berwudhu'. Cuma di sini adalah wudhu' di waktu sulit yg mana ubi blh bg contoh sulit di sini adalah wudhu dikala kita merasa berat untuk berwudhu' yg mana keadaan sekeliling ataupun nafsu kita berlainan dengan kebiasaan kita mengambil wudhu'. Umpamanya kita mengambil wudhu' di waktu sejuk yg mana cuaca yg sejuk menyulitkan kita dan ditambah pula dengan nafsu kita yg mengatakan tidur itu lebih enak dikala waktu sejuk sebegini. Hah, tu la salah satu keadaan menyulitkan. Ibarat kata banyak halangan la. Haha..Ubi pom tak tahu gak..


Boleh juga kita nk beramal dengan mengambil wudhu' di waktu sulit ini adalah dikala ingin solat subuh di kala masuk waktu. Disitu lah kita dapat menguji tahap keimanan kita. Sama ada dah tahap tinggi ataupon rendah. Tapi, kena ingat gak, kalo time tu iman kita tinggi kerana dapat bangun mengambil wudhu' dikala sejuk2 dan solat subuh berjemaah ianya tak bermakna yg iman kita akan berada di tahap tu je sbb iman manusia ni sentiasa berubah2. Ada ketika tahap iman manusia ni tinggi, dan ada ketikanya tahap iman manusia ini rendah dan menjadikan manusia ini lebih hina dari yg hina.

Dalam sabda Rasulullah S.A.W yg lain :


إِذَا تَوَضَّأَ الرَّجُلُ فَأَحْسَنَ الْوُضُوءَ ثُمَّ خَرَجَ إِلَى الصَّلَاةِ لَا يُخْرِجُهُ أَوْ قَالَ لَا يَنْهَزُهُ إِلَّا إِيَّاهَا لَمْ يَخْطُ خُطْوَةً إِلَّا رَفَعَهُ اللَّهُ بِهَا دَرَجَةً أَوْ حَطَّ عَنْهُ بِهَا خَطِيئَةً

Yg mana maksudnya: Jika seseorang berwudhu' lalu menyempurnakan wudhu'nya kemudian berangkat untuk solat dengan hanya niat untuk solat, maka tidak melangkah satu langkah melainkan Allah Taala mengangkat satu darjat dan menghapus satu dosa.(HR Al Tirmidzi).

Allahuakbar...betapa Maha Pemurahnya Allah Taala untuk mengampunkan dosa2 hambanya. Cuma kita ini je yg sering mencari alasan untuk tidak bertaubat."Aku dah banyak dosa,,tak perlu nk bertaubat pom"..kata2 yg sering kali keluar dari mulut orang2 jahil. Dia langsung tidak bersangka baik terhadap Allah Taala. DEngan berjalan untuk Solat pom Allah dah ampun dosa kita, apatah lagi dengan orang yg bertaubat dengan taubat sepenuh2 hati a.k.a taubat nasuha. Mudah2an Allah Taala ampunkan dosa kita semua.. Sama2 la kita memperbanyakkan istighfar dan seringkali beramal dengan sentiasa berada di dalam wudhu'...Huhu..ubi chaw dulu ye..au revoir..wassalam.©
Read More

Gosip Bola Sepak utk Hari Ini..25/3

Leave a Comment
Disini ubi ada melihat surat khabar yg telah mengeluarkan gosip2 berkaitan perpindahan pemain di arena bola sepak eropah ini. JAdi, ubi translate la sekadar yg termampu...ok..

Gosip dari paper hari ini :

1. Pemain dari Bayern Munich yg sebelom ini terdengar desas desus yg dia akan pergi ke Chelsea mengatakan yg dia tidak mungkin akan ke kelab EPL di Lomdon kerana isterinya tidak menyukai cuaca di sana. Dikatakan Ribery memasang niat untuk berhijrah ke kelab Sepanyol.
(The Sun).

2. Pengurus Manchester City dikatakan ingin mendapat penyerang Palermo Edinson Cavani.
(DAily MAil)

3.Palermo walaubagaimanapun didakwa ingin telah menyediakan bidaan bg mendapat pemain sayap Blackburn Morten Gamst Pedersen. MAnakala, Blackburn pula ingin mendapatkan khidmat pemain midfiled Mark Bresciano.
(The Sun)

4. Pemain sayap Liverpool yg baru je memecah rekod menjaringkan gol buat buat Liverpool dikatakan bersedia untuk berpindah ke kelab Spartak Moscow secara pinjaman dalam menyelamatkan mimpinya untuk mendapat tempat di World Cup.
(DAily MAil)

5. MAchester juga dikhabarkan dalam perbincangan dengan Grenoble untuk mendapatkan pemain bawah 21 perancis ini bagi musim panas iaitu Sofiane Feghouli. Sofiane Feghouli akan tamat kontrak akhir musim ini.
(The Sun)

6. Boss Stoke City, Tony Pulis nampaknya bersungguh2 bagi mendapatkan khidmat pemain Totenham Jamie O'Hara yg sekarang ni dipinjam ke Portsmouth.
(The Mirror)

7. Bos Birmingham dilaporkan akan mendapatkan penjaga gol dari kelab Notts County iaitu Kasper Schmeiche sekiranya dia tidak berjaya mendapatkan Joe HArt secara pinjaman.
(The Sun)

8. Bos Birmingham, Mc Leish juga mendedahkan yg Birmingham sekarang ni tengah berunding dengan penyerang Rangers Kris Boyd tetapi, pemain Scotland ini juga tengah berunding dengan kelab lain. Takde peluang la tu..Hahaha..
(The Times)

9. BEkas Boss Chelsea, Glenn Hoddle dikatakan akan menggantikan tempat Zola bagi pengutus West HAm secara dramatik.
(The Mirror)

10. Hughes digosipkan yg dia juga termasuk senarai pendek 3 orang yg akan menjadi jurulatih Ivory Coast untuk World Cup musim panas ni.
(The Guardian)

11. Striker Arsenal, Nicklas Bendtner dilaporkan tidak akan bermain menentang Birmingham Sabtu ini kerana kecederaan yg dialaminya semasa menentang West HAm minggu lepas.
(The Mirror)

12. Sol CAmpbell mengingatkan team mates dia yg diorang kena ingat yg Arsenak bukan bermain untuk permainan cantik je, tapi untuk menang perlawanan.
(Daily Star)

OK..sekian la dulu setakat ni... ada banyak lagi, tapi ubi tinggal la yg tak berapa penting. Lagipun semua ni gosip je, takleh nk buat serius sebab mungkin paper Eropah ni saje je nk buat mimik nk suh laku jualan akhbar dia. HAhaha.. OK. jumpa lagi ye..au revoir..©
Read More

LoiC Remy mahu ke Arsenal..

Leave a Comment
Assalamulaikum ye semua..Alhamdulillah dan segala puji dan syukur ke hadrat Illahi kerana masih lg hidup dan mampu beribadah kepadaNya kerana tidak lah kita ni diciptakan melainkan untuk beribadah kepadaNya. Sedarlah yg kita ni hanya hamba Allah Taala dan sebagai hamba tentulah kita ni kena patuh kepada setiap perintah yg dikeluarkan oleh tuan hamba yakni Allah Taala.

Berita kali ini ubi bawakan berita yg dikeluarkan oleh The Sun di UK. Dalam berita yg dikeluarkan pada tarikh 25 haribulan mengatakan yg Loic Remy menginginkan Arsenal membuat tawaran untuk dia sekali lagi. Loic remy mengeaskan yg dia ingin pergi ke Arsenal walaupun ada beberapa kelab seperti Lyon dan Bordeaux ingin mendapatkan khidmatnya.

JAnuari lepas Wenger sudah gagal menandatangani Remy dengan nilai £11 juta untuk penyerang Nice ini. Walaubagaimanapun, dia menyatakan yg Henry ada menasihatkan dia untuk pergi ke Arsenal. betapa caringnya Henry kepada Remy sebagai teammates PErancis. Hahaha...

Kata Remy lagi,"Arsenal are the club I want to join. I won't deny they are my priority."

"It is the ideal place for me. I spoke with Thierry about them and asked him lots of questions about life there.

"That is because I have been an Arsenal fan since I was little. I was not disappointed with what he told me."

2. Berita terbaru lagi, Arsenal katanya bersedia menandatangani Fabregas kontrak 5 tahun bagi menamatkan spekulasi yg dia akan pulang ke Barcelona. Ini dengan automatiknya dapat menamatkan resahan para2 fans2 sekalian. Harap Fabregas kita ni dapat kekal dengan Arsenal buat masa ini dan masa yg akan ke hadapan. Ok. Au revoir...©
Read More

Christian Eriksen- Target Arsenal..

Leave a Comment

Assalamualaikum para fans2 kita semua..hari ni ubi ada satu scout reporting yg ubi dapat daripada sebuah laman wen org putih ni,. scout report ni macam pemain yg diincar la. Mcm kita ni tgh perhatikan pemain yg berbakat dan ingin menandatanganinya jika dia ni menunjukkan prestasi yg memberangsagkan.

Menurut laman web tersebut, pemain yg menjadi targer Arsenal sekarang ni adalah pemain daripada akademi Ajax, iaitu akdami yg paling berpengaruh mengeluarkan ramai pemain bintang bola sepak di persada arena antarabangsa. Antara pemain dari Ajax yg telah pom berjaya menempa nama di arena bola sepak ini adalah seperti, Dennis Bergkamp, Marc Overmars, Edwin van der Sar, Clarence Seedorf, Edgar Davids dan Patrick Kluivert. Memang tak nafi yg diorang semua ni telah pon menempah nama dan pemain2 ini ada yg dianggap bintang dan juga lagenda bola sepak sepanjang zaman. Giler ayat...ayat berita tu..haha...

PEmain Ajax yg sedang diintai Arsenal ini adalah Christian Eriksen yg baru berumur 18 tahun. Kita tak nafi yg pemain dari Ajax ni sangat berkualiti. Tgk Vermaelan la..Betol tak..haha,defender Arsenal yg konstruktif tu..haha..Eriksen ini juga digelar2 sebagai Wesley Sneidjer masa depan dan potensi dia ini lah yg menarik Arsenal untuk membawa pemain ini ke Emirates bagi musim depan.

Eriksen di telah membuat penampilan dengan skuad utama Ajax. Pemain yg boleh bermain di bahagian tengah ini juga telah membuat debut untuk bermain buat negaranya iaitu negara Denmark bg tahun ni. o0o0o0,,teammates BEndtner la ni. Pemain ini membuat debut negara DEnmark yg mana Denmark kalah dengan Austria. Eriksen ni juga dibandingkan dengan ramain pemain bintang semasa dia bermain di Ajax. Pemain bintang seperti Wesley Sneidjer, Michael Laudrup dan Van der Vart sering kali dibandingkan kerana gaya pemain mereka. Apa2 pom..harap jadi la beli pemain ni, Ikut suka dia la style sape pom dia ni main. hahahaha..

Ulas laman web tu lagi, Eriksen ni boleh jugak main di posisi wing sebab dia ni boleh main dengan kedua2 belah kaki, kiri dan kanan. kanan dan kiri..Hahahaha...Buar sekarang ni, Arsenal nampaknya ada pesaing kerana banyak kelab2 yg terkenal ingin mendapatkan khidmat pemain ni. Antaranay Real Madrid, Barcelona, dan jugak Chelsea. Tambah2 lagi, Bergkamp yg mempromote Eriksen ni kepada Wenger. JAdi, apa lagi, makin bersungguh la si Wenger nk suh ajen scouting ni pergi intai pemain muda ni. Ape2 pom, kita mintak yg terbaik je untuk Wenger. Hahaha..au revoir©


WIKIPEDIA SAL ERIKSEN

">
Read More

Cakap2 Arshavin..

Leave a Comment



















Salam pagi dan salam tengahari untuk mereka yg membaca pagi dan juga tengahari. Ubi pom tak tahu nk cakap macam mana untuk pendahuluan post ni. Hahaha..sekadar salam je pelengkap kata. Ok kan??Hahaha..

CAkap Arshavin. Hari ni ubi tengok berita dalam the sun dan jugak paper lain berkisar pasal cakap2 Arshavin je. JAdi, kat sini ubi nk kongsi la sikit sebanyak ape yg paper beritahu pasal cakap2 Arshavin ni.

Dalam paper the sun, Arshavin memberitahu yg Arsenal masih lagi kekurangan pemain yg berpengalaman jika Arsenal ingin menjuarai ptrofi EPL. Mmg sah yg Arshavin masih tak puas hati kerana Wenger tak beli pemain yg berkualiti pom musim ni. Dia memberitahu yg musim panas lepas Arsenal hanya membawa masuk seorang sahaja pemain ke Emirates dan membawa keluar seramai 2 orang pemain. JAdi, dia fikir2 Arsenal masih lagi kekurangan pemain jika ingin mengapai impiannya.

"I am still of the opinion that to win trophies Arsenal needs more players,"
- Arshavin dalam The Sun.

Arshavin memberitahu jugak yg dengan kehilangan pemain penting akibat kecederaan yg panjang memerlukan Arsenal kepada pemain baru yg berpengalaman. PEmain seperti, Robin vAn persie, Kieran Gibbs dan Ramsey adalah pemain2 yg cedera dalam jangka masa yg amat panjang dan memerlukan pemain yg sama traf untuk di ganti. Oo0o,, Arshavin nk pemain baru ye...Kita suh dia diskus nga Wenger plak..

"There is the simple fact that last summer we sold two players and bought only one. So there is an obvious deficit of at least one. Then we lost Van Persie, Gibbs and Ramsey for a long time. So for me it is natural we need new players.

"Without the variety of players we have less diversity in attack. That allows our opponents to read our combinations more easily. Finally, it results in less ball possession for us and our defence comes under more pressure.

"The Premier League is very interesting, at least as long as we continue fighting to win it. But without new experienced players, real stars, it will be difficult to achieve success.

"Ideally we need three or four such experienced players and then among our youths there should be guys who are not only good at playing football but have real character."


2, Dalam satu blog Arsenal yg ubi baca, Arshavin ada juga memuji rakan sepassukannya iaitu BEndtner. KAtanya, Bendtner adalah striker yg lebih hebat dari saya.. Acececeii Arshavin, saja la tu nk tunjuk dia ni dah tak tajam depan pemain junior. Tak pon mmg dia dah tak tajam depan gol dan rasa BEndtner lebih konsisten berbanding dia. Hahaha,,Apa2 pon, Arshavin masih lagi berbisa dan sangat diperlukan oleh team Arsenal.

KAtanya lagi, dengan kehadiran Bendtner yg mengisi tempat RVp memberikan banyak peluang untuk Arsenal menjaringkan gol. Dengan kehadiran Bendtner, Arshavin dapat kembali kepada posisi asalnya iaitu bermain di bawah penyerang utama ataupun shadowstriker.

Dengan kehadiran BEndtner, vbla hantaran jauh boleh dilakukan ke dalam kotak penalti kerana Bendtner lebih baik dalam perebutan bola di udara. Oleh itu, kesimpualnnya, Bendtner ni tinggi manakala Arshavin rendah. Hahaha...

“He creates more space for the players behind him, and that offers us more time and possibilities to do something special. It helps me personally of course. And he’s good in the air – he wins a lot of balls that way and through this we can gain even more possession.

“We can play differently with him in the side – when I am playing centrally we can use only low balls, but with Nick up front we have the opportunity to play higher balls and balls in behind, varying things a bit more.

“His goals have been welcome. He’s in good form and has shown that he has the instinct for a chance – not that many teams make as many chances as we do!”


Read More

Kena Reject!!!

Leave a Comment
Assalamualaikum...semoga kita semua ni dalam rahmat Allah Taala sentiasa. Terus kepada tajuk kita iaitu kena reject. Berita ni adalah mengenai Thomas Vermaelan yg mana hari ini adalah hari unutk mendengar perbicaraan rayuan kad merah yg diperolehinya dalam match menentang West Ham Sabtu lalu.

Permohanan rayuan untuk menarik balik denda kad merah yg diberi oleh ref MArtin Atkinson akhirnya ditolak oleh Persatuan BOla Sepak England (FA). DEngan itu, Vermaelan tidak dapat bermain bagi menentang Birmingham Sabtu ni. Sangat sedih sekali untuk pasukan Arsenal yg akan kehilangan centre back yg paling berpengaruh musim ini. Tapi tak mengapa wahai fans2 Arsenal sekalian kerana Arsenla mempunyai ramai bakat muda untuk mengisi tempat Vermaelan. JAdi, fans2 semua tak usah risau dan bimbang.

KAta FA lagi, tindakan kad merah yg menyebabkan Mael terlepas satu aksi perlawanan itu akan berkuat kuasa serta merta untuk match hari Sabtu ini. Takper, satu match je...Hahahaha.. HArap2, Wenger dapat mencatur strategi yg betol la untuk match tanpa Mael ni. FA mengatakan yg tindakan ref Atkinson memberikan kad kepada MAel adalah betol kerana Mael cuba menafikan satu peluang gol oleh Franco. Mungkin diorang dah subahat nga West Ham. HAhaha...Sangka jahat sikit kat West Ham ni. Tapi,t akpela..kad merah dah dapat, tapi penalti hari tu tak masok,naik sikit nama Almunia.. Tak per la Mael,ko pasrah je.

Petikan Statement FA:

“At a Regulatory Commission hearing today, a claim for wrongful dismissal from Arsenal defender Thomas Vermaelen was dismissed. Vermaelen was shown a red card for denying an obvious goalscoring opportunity during Arsenal’s match against West Ham United on Saturday 20 March. He will now serve a one match suspension with immediate effect.”




2. Berita mengenai kecederaan yg dialami oleh Gallas. NAmpaknya, doktor di PErancis mengesahkan yg Gallas boleh berlatih sepenuh masa pada minggu depan berikutan kecederaan calf yg dialaminya beransur pulih dan mengikut jadual. Buat masa ini, Wenger menegaskan yg Gallas tidak dapat bermain untuk match Sabtu ini menentang Birmingham dan juga terlepas aksi melawan BArcelona Rabu itu di Emirates.

Apa2 pom, tempat Gallas sekarang ni nampaknya diisi oleh Campbell telah bermain banyak perlawanan penting semasa kecederaan Gallas. JAdi, Gallas mungkin tak sabar untuk mengisi tempatnya itu kembali memandangkan dia sekarang ni dah berumur 32 tahun. Nak banyak sikit peluang bermain tu, kan dah tua kan. Hahaha...Au revoir©
Read More

Fabregas Jebeng.

Leave a Comment






















Assalamualaikum..salam bertemu kembali. Syukur kepada ILLAHI dengan syukur yg sebanyak2nya kerana kita masih lagi mempunyai umur dam mempunyai masa untuk beribadah kepadaNYA. Di samping itu, ada sedikit keluangan ,asa bagi membaca blog ubibadok.blogspot ni. Hehehe..

FAbregas JEbeng!! KAli ini ubi tidak mempunyai berita yg penting pun untuk dikongsi bersama dan tajuk ini pom diambil semata2 bg berkongsi maklumat. Kalo kita tgk match terakhir Arsenal, Fabregas nampakya menaruh jebengnya sehingga mukanya nampak begitu matang. Owh...MAskulin..NK tahu kenapa Kapten kita ni menyimpan jebengnya. Kalo korang nk tahu, jebeng ni macam jambang la. Cuma perkataan je lain, maksud lebih kurang je.

Fabregas mendedahkan dalam satu temubual selepas game dengan West Ham Sabtu lepas. Dia mengatakan yg dia sangat bosan ketika mengalami kecederaan hamstring selama 2 minggu sebelom game itu. JAdi dia pon menyimpan jebengnya tanda yg dia sangat bosan kerana tak dapat bermain disebabkan kecederaan hamstring.

Selain itu juga, faktor lain yg menyebabkan dia menyimpan jebeng adalah untuk melindunginya semasa berlatih dengan kerap di padang. Sekarang ni kan musim sejuk, mungkin dengan menyimpan jebeng kurang sikit rasa sejuk kat muka dia tu. Hahaha...Mcm2 tahu je ubi ni. Mcm la ubi ni ada jebeng. Hahahaha..Tapi, Fabregas, ko mmg kacak la kalo ada jebeng macam tu, maskulin. Blh tambah stok awek. Hahaha..

Bercakap mengenai team dia. Fabregas mengatakan yg ramai beranggapan yg Arsenal akan lemah kalo perlawanan tanpa kehadirannya di atas padang. Dia dengan kerasnya membantah yg Arsenal bisa menang walaupun tanpa kelibatnya di atas padang. Dia mengatakan yg betapa salahnya org beranggapan yg dia ni tidak ada pengganti dalam Arsenal kerana Arsenal adalah satu team yg kuat dan bagus. Aii,,kata2 Fabregas ni lain macam je bunyi.. Jangan cepat buat tafsiran ye.. Haha..Fabregas takkan ke mana2 pom.. Dia tahu dia sangat penting dalam Arsenal. Hahahaha...

I hated being out for two weeks. I wanted to come back but I was a little concerned in the first half to see how the hamstring was. I also had a little bit of an infection on my face as well. I could not really train too much. So I took it a little bit easy.

It was my throat. That is why I have grown my beard – if I shaved you could see the lump. At the beginning it was tough but at the end I was strong.

People who say we are a different team without me are completely wrong. I have missed five Premier League games and except Everton, where we drew, we have won all the games. It is a strong squad and anyone can play at any moment.


Kita jumpa lagi selepas ini. Au revoir.©
Read More

Terkini...

Leave a Comment



















Assalamualaikum...berita terkini mengenai team Arsenal kita. Mungkin berita ni dah jadi tak terkini sbb lambat nk dipublishkan. Sory la kalo ada yg rasa berita ni dah jadi yg tak terkini seperti berlaku dalam berita terkini di TV3. Hahaha.. Ok. kita pergi ke tajuk berita terkini kita ye.

Berita terkini yg ubi baru dapat pada malam ini adalah mengenai pemain defender yg dilayan kad merah oleh pengadil Atkinson pada perlawanan menentang West ham sabtu lepas. Ape beritanya? bEritanya macam ni.. FA iaitu Football Association, tgk tu, nk tulis nga nk sebut pom sama payah je. FA ni macam persatuan bola sepak England la. Ok. Sudah pasal Fa. Fa ni mengumumkan yg pihak Arsenal ada merupakan rayuan untuk menarik balik kad merah yg dilayan kepada Vermaelan.

Disebabkan itu, satu sesi pendengaran akan diadakan pada hari selasa ini untuk menentukak keputusannya. Harap2 Vermaelan ni clear la ye. Bukan masalah duit nk bayar denda tapi, masalah untuk bermain bg game yg seterusnya. Kalo bab duit tu, ubi pom blh tolong kalo Mael ni tak cukup duit. Tol tak..??Hahaha...MAel jangan sedih dan jugak jangan risau sbb Arsenal ni banyak sokongan kalo ada pemain2 yg tidak cukup duit. Jangan bimbang ye, yg penting fokus tu yg penting. Insya Allah segala pertolongan akn disalurkan melalui saluran yg betol.

MAel dilayan kad merah pada penghujung separuh masa pertama pada malam itu disabitkan ada kesalahan menjatuhkan Franco yg dikatakan pengadil, Mael telah menafikan satu peluang Franco untuk menjaringkan gol. Terus saja sesuka hati ref melayang kad merah apabila melihat sahabat baik dia yg berada di penghujung padang mmengibarkan bendera merah kuning dengan bersungguh2. Haha,,sahabat sejati kan??Ape yg nk diheran. Ape2 pom kita tggu hari selasa ni keputusan rayuan Arsenal.

2. Berita ni ubi tak tahu la hangat ke tak..sbb berita ni ubi tak post lagi dalam ubibadokblogspot ni. Mungkin untuk memanjangkan post, jadi ubi post jugak. Ok kan??Kalo tak ok bg la komen kat shoutbox tu, insya ALLAH ubi akan jawab. Berita ni adalah berita mengenai Thierry Henry yg dilaporkan meluahkan perasaan dia terhadap wartawan yg dia tidah mahu bermain untuk menentang Arsenal bg team BArcelona nanti. Henry nk main untuk Arsenal ke??Ape dah jadi??HAhaha... Bertubi2 soklan daripada reporter lepas Henru mengeluarkan kenyataan macam tu.Hahaha..

Bukan macam tu la reporter. Henry kalo boleh tak nk la bermain time melawan Arsenal nanti. Henry ada banyak kenangan manis masam dan masin(3 rasa) dengan Arsenal ni. JAdi, terkilan la jugak sbb kena lawan dengan team yg masa dulu kita bersuka ria bersama. Betol tak reporter??Ramai reporter pom menjawab. BEtol2!!! HAha..terkejut HEnry.

Henry mengatakan yg akan berasa janggal apabila memasuki Emirates dengan memakai jersi team lain. Biasanya dia menjejajaki Emirates dan Highbury dengan jersi Arsenal je. Tapi 31 MArch ni jadi lain, pakai jersi BArca pulak. Sedih2...Selama 8 tahun saya berada di Arsenal. Tuan puan tahu tak??Sedih la kalo saya kena lawan team yg 8 tahun bg saya gaji. Henry jugak dengan tegas mengatakan yg dia tidak akan meraikan golnya jika dia menjaringkan gol untuk BArca. Sekain dulu. Au revoir.

Read More

GaMe Style Barcelonaa- Zola

Leave a Comment














Alhalmdulillah...syukur kepada hadrat ILLAHI dapat lg kita bertemu di ruangan maya ini. Ruangan maya yg bernama Arsenal Klate disebabkan ramai editor ubibadok ini asal dari kelantan. Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada fan2 kita hari ini. HAri ini, ubi kembali dengan berita pasal Arsenal kita untuk cuba sedaya upaya bagi mengupdate satu post dalam blog Arsenal Klate. Terima kasih kepada sape2 yg memberi sokongan dengan membaca blog ini. Terima kasih sekali lagi. Tanpa anda semua, blog ini ibarat kubur tanpa pusara..HAh..Ok..ke tajuk kita ye...


Bekas pemain Chelsea yg sekarang ini merupakan pengurus West HAm,(Team yg Arsenal menang 2-0 Sabtu lalu), ada memuji dengan ikhlasnya team Arsenal ini. Gianfraco Zola ketika ditemui memuji Arsenal yg permainan Arsenal ini mmg unik dan stylo bahkan mirip dengan permainan BArcelona. Permainan yg mana team BArcelona menjuarai 3 kejohahan Champion league secara berturut2. Owh,terkejut ubi sbb Zola baru perasan. Hahaha..lambat tol nk perasan ye si Zola. MAksud Zola kat sini yg Arsenal dapat la menyaingi BArcelona dalam match CL bg peringkat suku akhir nanti ye.?? BAru tahu sape Wenger ni. Tol tak Zola??


Zola bukan sahaja memuji Arsenal tapi turut mengkritik Chelsit ni. Mungkin dia dah lama geram nga bekas team dia ni kot. Hahaha..Ape dia kata?? Dia kata yg permainan Chelsit ni mmg tak de otak la sejak dari dulu laagi. Haha..Ye kot ape yg dikata oleh Zola tu sbb dia ni bekas pemain Chelsea dlu. Bukan Wenger upah pom suh dia cakap macam tu." Permainan Chelsea ini tak de otak sbb diorang ni kalo kita tgk mmg tak tenang pom game diorang. Asyik kalut je,sikit panas la si BAllack tu. HAnya Arsenal yg mampu menyaingi BArcelona dalam ketengan dan oergerakan menawan dalam mengawal bola", kata Zola lagi.

Ejen ubi juga ada mengetahui yg selepas game melawan Arsenal, Zola ada mengatakan yg dia tidak menyesal kalah dengan Arsenal dan hilang peluang untuk menjuarai takhta EPL (besarnya impian dia) dia masih tidak menyesal kerana perlawanan malam itu adalah perlawanan yg bertenaga dengan Arsenal bermain dengan penuh semangat. Mmg Zola ni minat kat Arsenal la. Mungkin dulu lg kot dia nk bermain dengan Arsenal, tapi tak de orang yg beli dia utk bermain dengan Arsenal. Hahaha.."Arsenal team yg bagus dan kami tidak malu yg kami kalah di tangan mereka."- Zola



" Bilamana kami bermain dengan Chelsea minggu lepas, sememangnya diorang tidak bermain dengan bersungguh dan bernafsu seperti kami melawan Arsenal malam lepas",kata pemain legenda Chelsit itu lagi." Arseenal sangat dasyat, jika anda meninggalkan secebis peluang pom, diorang akan menghukum anda atas kesilapan yg anda lakukan. JAwabnya air mata la team2 korang ni."

"Arsenal setanding dengan Barcelona yg mana bermain bola sepak dengan begitu bagus khususnya dalam Eropah ini. Perlawanan mereka adalah perlawanan yg bagus untuk ditonton. Ibarat kata bak cerita "14 Blades"."

"When we played Chelsea last week they probably didn't play with the
same quality or intensity as Arsenal," the Chelsea legend said.
"Arsenal are terrible, if you leave them a little bit of space they
punish you.

"Arsenal along with Barcelona, are the teams who are playing the best
football in Europe probably. They are very good to watch.

Chayyok la Zola..haha...ok la, kita tggl dlu si Zola ni, kita berhenti setakat ni la dlu. Ok??Haha..Ape2 pom jumpa lagi ye.Au revoir
Read More

TOP of TAbLe..dan..sal RVP..

Leave a Comment
Assalamulaikum. SEmoga korang semua yg membaca ni dapat menjawab salam dengan senyum yg lebar kerana Arsenal kita dah menang dengan selesa walaupon tak banyak gol yg dijaringkan. Hik,hik,hik.. jarang2 kita dapat menduduki tempat teratas liga ni, harap2 la si man u nga Chelsit tu kalah match diorang mlm ni. Blh la dok tempat atas tu lama sikit. MAn U mlm ni match dia nga LIverpool. JAdi, kepada Fans Arsenal, sokong Liverpool ye kalo korang tgk match tu.HAhaha..


2 gol semalam masing2 dijaringkan oleh wira muda kita iaitu Denilson dan juga kapten berkaliber, Fabregas. Fabregas nampaknya menjaringkan lg gol dan ini menambahkan lg topskorer dia dalam team Arsenal yg selama ini telah memecahkan rekod Pires sebagai pemain Midfield yg menjaringkan banyak gol. Gol pertama dijaringkan oleh Denilson hasil bola hantaran dari pemain tinggi kita. Tinggi dan lampai. Sape lg kan kalo bukan Bendtner, walaupon dia tak menjaringkan gol pada malam tadi, tapi, kurang2 nya dapat juga dia menjadi pen"'assist'.Haha.. Gol Fabregas pula hasil daripada penalti dekat2 minit akhir permainan.

Tapi, untuk match semalam Almunia sudah seperti yg dijangka oleh ubi yg dia akan menunjukkan performance yg terbaik. Dan ini telah dibuktikan dengan dia dapat menyelamatkan penalti oleh Diamanti pada minit2 last separuh masa pertama. NAik gak mata dia dalam fantasy premier league. Alangkah malangnya West Ham. PEnalti ini adalah disebabkan Vermaelan yg mengasari Guillermo Franco dan pengadil perlawanan, Atkinson dengan tegasnya melayang kad merah untuk Vermaelan. Alangkah( yg ke 2 kali), sedihnya MAel apabila tidak dapat beraksi melawan Birmingham minggu depan. Sabar ye Mael.

Selepas game semalam, Wenger nampak begitu ceria sehingga senyumannya begitu melebar sekali. Sampai nampak habis gigi palsu dia. Apa lagi, dengan pantas ejen ubi yg dok kat kerusi penonton bergegas mendekati wartawan yg ingin meneuramah Wenger dan dapatlah mendengar sedikit sebanyak kata2 Wenger yg ditemuramah oleh reporter skysport semlalam. Haha..Terima kasih banyak la kepada ejen ubi tu,(Ademiraru Sunan).Ni la petikan kata2 Wenger yg Asli:

“I believe we had an outstanding game. We played with class and spirit and we kept our nerve when the situation became difficult, so overall we have shown a good attitude, good maturity, and in the important moments in any department we were decisive. Everybody adapted very well to the situation and technically I believe we were outstanding today.”


Walaupon tak berapa panjang, dah cukup kan?? Dengan kehilangan MAel pada minggu depan, Wenger dikhabarkan akan menggantikan tempat itu dengan Song memandangkan Gallas masih lg cedera.Haish. cepat sembuh ye Gallas. Song dikhabarkan lg yg dia akan berganding dengan Silvestre yg akan mengambil alih tempat Campbell. Haha..Tua ganti yg tua.Padanla tu..

Berita terbaru yg diterima yg sememangnya gembira giler la fans Arsenal. Mmg ubi konferm yg semua akan gembira. Berita ni adalah sal RVP yg akan menyertai kem latihan Arsenal secara penuh pada minggu ini. BErita ini adalah diambil daripada Guardian Football dan harap2 betol la berita yg diorang bgtahu ni. Dengan ini PErsie dijangka akan dapat bermain untuk Champion LEague menentang Barcelona. HAha..Nanti ko yey Barcelona.Ok sekian dulu, apa2 pom,pasni kita jumpa lagi. Au Revoir!!©
Read More

Match Preview

Leave a Comment
Salam sejahtera dan salam sayang untuk semua fans Arsenal. Fan len tu kalo baca jugak ada sikit je bahagian utk salam sayang tu.haha..Apa2 pom, match kita menentang West HAm pada malam ni. Harap bersiap sedia la fan kita semua, sama ada untuk sedih ataupon utk bergembira. haha.. Tapi, yg sedih tu kita lgsung tak nk kan sbb kita semua yakin yg Arsenal pasti menang malam ni. 3-0 dijangka menang. haha.

Yg menggembirakan kita lg, kalo kita blh menang dgn west HAm malam ni, insya Allah kita dapat 'merungkas' ke tangga yg pertama EPL. BLh la nak duduk senang2 sikit.Tol tak??HAha..Kalo kita tgk rekod match kita sebelom ni 5 game kita menang semuanya. Lain pula dengan West HAm..last 3 game diorang kalah dan 2 yg awal je menang. jadi, dari sedi psikologi, kita dah dah kat situ. jadi, kepada anak2 buah Wenger tu, buat baik2 la utk match mlm ni.

PAda malam ini, kita dapat lihat beberapa teammates kita tak dapat beraksi. JAdi, fan2 semua janganlah bersedih hati sbb diorang ni bukan moral down, tapi, mengalami masalh kecederaan sikit.Senarai pemain2 yg tak dapat beraksi malam ni:

1.Gallas
2. Ramsey
3.Gibbs
4.PErsie
5.Djourou.

JAdi,samalah kita menaruh harapan yg diorang ni dapat sembuh dengan cepatnya dan dapat beraksi untuk tam Gunners ni. HAha,,terutamanya buat Ramsey dan Persie.Bagi team West Ham pula, yg tak dapat bermain ada jugak, senarai dia ni kat bawah.:

1. Da Coast
2.Boa Morte
3.Hines
4.Faubert

Haha,,kalo kita lihat senarai pemain mereka yg injurt ni bukannya pemain tersohor pom. Hanya pemain tercorot. Itu ta menjadi masalah buat team mereka. Itu masalah diorang, kita kena fokus yg team kita punya. haha.

cesc Fabregas nampaknya dapat mengisi line up kita la malam ni memandangkan dia tiada dalam senarai pemain yg tidak akan beraksi kat atas td. HAha..go up Fabregas. SEmemangnya ramai fan kamu yg mnenanti penampilan mu. Dan yg penting, Vermaelan sememangnya membuat kamu sebagai idola. Haha..PErmainan malam ini mngkin menyaksikan West HAm bermain dengan taktik bertahan memandangkan diorang di dah selamat dari zon penyingkiran,. Oleh itu, kita berharap sangat yg BEndtner dan barisan penyerang yg lain menajamkan lg peluang menyudahnya di depan gol. HAha. Diharap juga kepada Campbell yg nampaknya dah semakin tua tu memperkemaskan benteng pertahanan. Editor selalu lihat yg ko ni banyak buat kesalahn bodoh. HAha..

Seterusnya kita saksikan line up team Arsenal yg dijangka oleh para editor. Diingatkan sekali lg, yg ini adalah jangkaan sahaja dan bukannya dari Wenger sendiri. JAdi, tak tahu la sama ada betol ke tak. Boleh jadi betol dan blh juga jadi salah.Haha..

























Setakat ini la dulu coretan dari editor yg tak beberapa reti nk buat ayat. Ampun dan maaf jika tersalah taip ataupom salah mencarut ke. Untuk itu,sama2lah kita menonton siaran live arsenal nga West HAm mlm ni. Tunjukkan sikit yg kita ni setia dengan Arsenal. Takkan sesekali menyokong MAn U dan Chelsit. HAha..Au revoir©
Read More

Arsenal V bArca

Leave a Comment
Assalamualaikum..lama jugak tak update kan..sorry la bro sbb editor skang ni sibuk..bnyak keje..esemen pom berlambak nk kena siapkan..KAlo ada masa.insya Allah para editor akan updatekan.Mungkin lebih kerap kali ini. Untuk itu, para editor memohon maaf banyak2 atas ketangguhan update blog ubibadok ini. OK. Kita terus ke tajuk sensasi kita ini.

Tajuk berita kita ni pasal undian Champion League pada peringkat suku akhir nanti. Mmg para editor kita ni sempat menghubungi ejen2 yg ada kat Nyon untuk mengetahui perkembangan undian kat sana. Skang ni zaman serba maju dan laju kan.Dapat je maklumat terus ym. Apa2 pom,terima kasih la kepada ejen editor iaitu Muzakkir Zakaria. (nama pena)

Time editor menerima ym dari seorang ejen yg belajar kat sana ni, terkejut gak sbb draw team kita adalah bertemu nga Barcelona. Tapi, sebentar je terkejut tu, buat2 terkejut kot. LEpas beberapa ketika, Ejen kat sana dengan pantasnya bertanya Wenger mengenai hal ini. Dan dengan tenang Wenger menjawab. "Saya KOnfident yg Arsenal akan menang." tu yg buat editor rasa sedap hati ni. HAha..

Wenger ni memang tenang betol la. Dengan BArcelona pom dia blh cakap macam tu. HAha. Dia cakap lg yg Arsenal ni ibarat team underdog. Dengar tu team lain, korang kalo dengar Barcelona msti gundah gelana sbb Barcelona dah menang Champion LEague musim lepas. Tapi, senang je bg Wenger. Konfident. Tapi, aku pom tak tahu setakat mana konfident Wenger tu.haha..kita sama2 saksikan la.OK ke KO.?


















Seperti yg kita maklum. dalam final 2006,Arsenal dah kalah dah dgn BArcelona 2-1. Tu dah kira gagah dah sbb dapat jugak score 1 dan Barca hanya 2 gol. Mungkin dgn sbb ini Wenger rasa dia blh menang dengan Barcelona. Yakin tu yakin jugak ye Wenger. Haha. Wenger cakap. skuad dia skang ni dah cukup kuat untuk menang dengan BArcelona berbanding pada tahun 2006. Chayyok la WEnger.mmg ko ni terbaik la.Haha..

Tenang Wenger lagi dia bg tahu yg dia tak perlu fokus pom utk match dgn Barca. tapi, yg dia perlu fokus adalah Match dengan West Ham pada petang esok. NAmpak tu Wenger, kalo ko fokus untk game esok, ko kena menang la esok tu. Biar dapat 3 mata penuh. Bg saingan sikit kat MAn U nga Chelsit tu..Haha..Apa2 pom.setakat ni dulu ye..

Au Revoir©
Read More
Next PostNewer Posts Previous PostOlder Posts Home
SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia