UpDate...

Leave a Comment
Assalamualaikum..sedikit berita aku nk update hari ni. Korang kat MAlaysia ni mesti ingat aku update lambat kan..??Tapi, kat sini baru pg lg..haha..sory r bro..trus ke berita..











1. Wenger menegaskan kepada team dia yg sekurang2nya Arsenal jangan bolos pada perlawanan menentang Porto Rabu ni. PErlawanan Champion LEague ni penting bagi memandangkan trofi unutk liga masih lagi ta nampak jalan.HAha. LAgipon, Arsenal dan pemainnya sekarang ni tgh bersemangat dengan kemenangan ke atas Liverpool. Orang kata tgh naik angin.

MEnang kalah itu satu hal lain memandangkan penyerang Arsenal iaitu Arshavin dijangka tidak dapat bermain pada perlawanan hari rabu ni. AJdi, objektif utama kita ialah gol jangan bolos. Haha..Almunia, ko jangan pucat ye. Biar profesional sikit.

The minimum requirement is not to lose the game and be out of the tie.

A clean sheet will do, but we are team who will not hide – we want to play. However, we want to make sure defensively we are okay.

From the outside, sometimes you are seen as favourites, but that does not matter.

Porto have been consistently in the Champions League and you know you will get a tough game, so I will not be surprised.


2. Dalam berita lainnya pula, Wenger telah memuji penampilan Diaby dengan Arsenal sejak dia mula menyertai Arsenal pada tahun 2006. Diaby menunjukkan penampilan yg memberangsangkan dan begitu menduduk. Diaby melengapkan formasi Arsenal dengan 4-3-3 yg mana dia bermain di posisi midfield yg baik. Tubuh badan Diaby yg besar memberi kelebihan kepadanya ketika perebutan bola di udara dan menjadi pasangan ideal dengan Song. HAah..2 mat hitam kan.

Pada musim ini, Diaby telah menjaringkan 7 gol dan satu pningkatan yg ptut dipuji sejak kembali dari kecederaan yg panjang. Kecederaan buku lalinya pada musim 2006/2007 membuatan sepenuh musimnya habis dengan menjalani proses penyembuhan dan kembali selepas itu dengan improvement yg baik. Haha..Wenger dah nampak dah bakat Diaby ni. HAha.. Kita tgk kata2 pujian2 Wenger kat Diaby ni.

Diaby for me is the player who is going step-by-step higher and standing really as a strong player," said the manager.

"He missed a complete year with his ankle injury [in 2006/07] and since he came back last year he was out a lot but this year in central midfield he has really stepped up and improved tremendously. He has become a very strong player.

"He offers height and a physical presence. It gives us the pair with Alex Song and even when Denilson plays, when Diaby is there we look strong in the challenges and strong in the air as well. When you add Nicklas Bendtner and him, suddenly when you set-up on set pieces, who do we have? We have four or five who really can jump for the headers and it makes a difference.















3. BErita sal Eduardo pulak. Sekarang ni ramai pminat Arsenal dan juga peminat Eduardo bimbang dengan maslah kecergasan Eduardo untuk kembali ke tingkat yg tertinggi. Eduardo ni nampak cam ta cergas je sejah 2 menjak ni. Ta jaringkan gol kot. HAha.. Dgr saja peminat bising dgn Eduardo ni, Wenger telah pun menjelasakannya. KAta Wenger, Eduardo menunjukkan perkembangan yg baik semasa berlatih dan kekurangan gol yg dijaringkan olehnya tak perlu dibimbang.

Kata Wenger,kalo gol tak dapat dijaringkan ianya adalah tak petim. Ini kerana, assist jugak dikira sangat penting dan Wenger menganggapnya sebagai satu gol. WEnger ni bijak gak nk suh Eduardo ni up moral dia. Haha,..♥♥

Eduardo has shown signs in training that he is getting sharper again. It takes a long time to recover when you have been injured as he was, but he is getting stronger and stronger.

It is not a worry that he does not score – I told him that, once you start to make assists, it is the same as scoring and that, for me, there is no difference.

I said the same to Robin van Persie earlier in the season. Don’t forget that, at the start of the season, Robin made several assists, but did not score.

The goals will come – the team gives you back what you give to the team, so it is just a question of patience.


Read More

Arshavin Miss,,.

Leave a Comment
Assalamualaikum..salam diberi, harab dijawab. Ape kabar..??Khabar diberi, harap2 sihat. HAha..Hahaha..semalam tak update sikit blog ni, ingat akan dah ada editor update, haha,,rupa2nya semua editor sibuk. Semuanya ada urusan peribadi. JAdi, ta berupdate la blog ubibadok semalam. Sory2..haha..

Hari ni, nk update pom, sikit je berita yg aku dapat kutip dari sumber2 yg terdekat. Biasalah, sumber pom kadang2 nk rehat gak. KAlo tak tntu time, simber pom tak nk bg maklumat kan. HAha..

BErita ni sal Arshavin yg semakin bimbang degan kecederaan yg telah lama bersarang dalam kakinya. Walaupon korang tgk dia bermain rilek je time lawan Liverpool ari tu. tapi, yg sebenarnya. dia sangat sait dengan kakinya tu. Da lama da..cuma dia tak nk bagi tau paper je..














Ape yg menyedihkan lagi bagi team kita ni, Arshavin telah pom mengkonfirmkan yg dia akan terlepas aksi untuk Champion LEague rabu ni melawan porto di tempat lawan. Nampaknya Arsenal sekali lagi telah hilang pemain yg penting untuk match yg penting.! Korang tgk la match rabu ni, mungkin Arsenal sikit goyang, dahla bermain kat tempat porto. Porto pom, bukannya senang n kalahkan..?? Rasuah pom tak mahu ambik. Ape2 pom, kita mengharapkan yg Arsenal akn menang walaupun tanpa kehadiran Arshvin.

Tapi, Arshavin injurt ni bukannya lama pom. Dia dijangka akan bermain liga menentang Sunderland 20 feb ni. MAtch lepas CL. Arshavin, kitorang mengharapkan yg ko akan sembuh dengan sebaiknya dan, kalo boleh tu, score la gol..dah lama dah ko ni tak sumbak gol...hehehe..

If all goes well, I get back on the pitch as early as the next Premier League match, against Sunderland on February 20.
However, the next game – against Porto in the Champions League – I will miss.(petikan kata-kata Arshavin)..au revoir..©
Read More

Arsenal v Liverpool 1-0

Leave a Comment
Assalamualaikum..aku tak nk ckp panjang..excited la sikit sbb Arsenal menang game nga LIverpool semalam dan kekalahan buat Chelsea dan keserian buat Man U. Pemain Arsenal membuktikan yg diorang masih lagi ebrsemangat dan ta mudah untuk dikalahan walaupun dalam 2 match sebelom ni diorang kalah. BAgus Arsenal!!




















GAme semalam memang panas la, dengan 2 dua team brentap unut menjaringkan gol pendahuluan. Tapi, separuh masa pertama tiada gol yg dapat dicetak. Haha..macam ayt paper je aku ambi. Tak lah, aku ni bekas editor bernama. KErja sampingan lepas SPM dulu. KAlo ayat aku mcm paper tu, korang jangan pelik la. Gol tunggal perlawanan hanya dijaringkan oleh Diaby pada separuh masa ke-2 hasil hantaran bvola lintang daripada Rosicky. Au pom tak tahu yg Rosicky ni betol2 nk cross ke tak sbb dia cross laju gile..haha..



















Separuh masa pertama ni cemas gak dengan NAsri kuar pada minit 34 lagi dan dimasukkan dengan Rosicky. Tapi, korang jangan risau sbb Wenger cakap yg NAsri ni tak serius pom, dia dikuarkan sbb dia cakap kepala dia sakit dan Wenger tak nak ambil risiko jika ape2 yg lebih teruk berlaku, dan sbb tu la dia masukkan Rosicky awal2 lagi.“Nasri had a knock on his head. He felt unwell and I didn’t want to take a chance because it was his head.” Wenger said.“That’s why I took him off. He wanted to stay on but he felt sick so I didn’t want to take a chance.” Ni kira aku dah update psl injury NAsri. Kita tgk skuad yg utama yg bermain match semalam.

Almunia

Eboue – Gallas – Vermaelan – Clichy

Fabregas – Song –Diaby

NAsri – BEndtner -Arshavin








Kalo tgk skuad kt atas tu, Eboue dijadikan skuad starting mlm ni yg mana sebelom2 ni tempat Eboue diisi oleh Sagna. Mungkin ada keraguan sikit di kepala Wenger untuk meletakkan Sagna sebagai starting. Bendtner juga dimasukkan sebagai starting apabila game sebelom ni sebagai sub je. 90 minit Bendtner main semalam. Full time. Tapi, ada gak buah2 yg bahaya untuk disudahi oleh BEndtner ni, tapi, nk buat cam ner, tak de rezeki.


Tapi, paling syok adalah, Arsenal main dengan penuh semnagat dan juga penuh dengan concentrate untuk game semalam dari awal hingga wisel penamat. Game pom tak boring. Syabas gak untu Gallas sebab dia ada selamatkan satu bola yg harus2 gol jika ta de Gallas. HAha..








Satu lagi yg aku n puji adalah Song dan Diaby. GAndingan mantap la dengan2 mat hitam. HAha..Kalo korang tgk match semalam, blh tgk la yg Diaby ni permainan dia makin matang sikit dengan gelecekan dan juga pasing yg menjadi. Walaupun sekali sekala ada gak yg dia terlalu bnya menggelecek sehingga terlepas bola, tapi, tak pe la,,dsbbkan ko jaringan gol, fan buat tak tahu je..Song macam biasa, kukuh ibarat tembok cina selatan, biarpun ada gak yg dia jatuh. HAha..


Gerrard, sebelom game start, ko kate ko nk tambah team Arsenal ni macam haiwan liar yg luka lepas dikalahkan oleh Chelsea dan ko kate team ko ni nk tambah kepedihan luka yg dah sedia ada. Ko nk jadi air garam la ni. Tp, ko tg la team ko, cakap je lebih, nk tambah keperitan konon. Haha. Satu lagi, yg au geram adalah dengan BAllack, dia cakap yg Wenger ni tak pandai la, team yg kalah la, ko tgk la team ko semalam, kalah dengan Everton. Ko cakap yg player Chelsea semuanya serba lengkap. Dah tu, apesal kalah..??ok..au revoir..©
Read More

Arsene confiamos en♥♥♥

Leave a Comment















Assalamualaikum..


bersyukurlah kiter sume ni kpd yang maha kuasa...pencipta segala-galanye...sedar x sedar kiter dah pon nak abes dah bulan safar..dah nak masuk bulan rabi'ul awal dah..cepat jer maser brlalu..dan banyak peristiwa bersejarah berlaku dalam bulan rabi'ul awal ni..antaranye kelahiran dan juga kewafatan junjungan besar baginda kita..kekaseh yang kiter cintai..nabi muhammad SAW..oleh itu marilah kiter samer bnyk2 berselawat ke atas junjungan besar baginda dan melazimi lidah kiter utk sntiaser berselawat..



haduhh dah lame dah x mencoretkan sesuatu dalam blog ni..mintak maaf sgt2 kat ketua editor..kerana kesuntukan mase aku x sempat2 nak menulis..heheh...harap korang sume paham la ek..aku skang ni cam dah boring dah bace berita sal arsenal..hari tu tyme arsenal comeback in tittle race punyela havoc habes paper2 dok sanjung kehebatan arsenal..haa...tgk skang ni ape jd..tapi aku n da geng tetap x heran..cumer aku harap lepas ni..wenger sedar di mane kelemahan pasukan arsenal..aku rase lau setakat nak kire peluang gol tyme lwn man u ngn celsi hr tu dah ckop bnyak dah..tp tu la.benda dah lepas kan..lau tgk pada highlihgt dan ader la commentator tu wat ulasan skit2..arsenal jelas2 memang lemah kalau di counter attack..mmg ckop lemah..aku rase wenger pon perasan sgt..tp tu la kan..kekadang aku dok pikir wenger ni ego die tinggi la jgk..hehe..tp apepon in arsene we trust..yang fan2 club laen tu..kate la aper yang korang nak kate...sebab aku paham perasaan korang..xder blog tuk FC korang..jd suker aty korang ler...hehe...



























uih perlwaann getir jgk menanty esok hari nih..malam ni pon aku dah rase ckop berdebar dah..utk liverpool...aquilani dah x leh maen dah..ape pon dgn kehadiran gerrard dan jgk pemaen2 laen arsenal harus berhati..moral liverpool pon tgh naek skang ni...so aku harap wenger dapat baiki la kelemahan kiter dr 2 perlawanan lepas...aku harap sgt kali ni aku dapat dengar beriter tentang kemenangan arsenal..ini aku balik jer kelas kalah..haduih..go arsenal..utk perlwanan mntg liverpool ni aku x pasti saper penyerang yang pastinyer bendtner x masuk kesebelasan utama sbb x fit lg..eduardo laks mmg x maen...agak2 aku la..posisi yang same cam game lawan celsi kot..hehe..

ni satu lagi yang beriter x abes2 dok bertebaran..barca ni..apekebenda sgt paper2 d luar sane..x paham2 lg ker yang fabregas cakap die akan pergi gak ke barca tapi bile die dah ebrsare..ckop2 la tu..tp kan tyme flamini hari tu pon cm ni jgk..kate x nak pegi lastly..hehe..ke itali jgk..ape pon fabregas x macam flamini..hehe..anak buah kesayangan wenger tu..udeh2 la tu barca...jentera tgh korang dah ckop mantap dah...kang kalo fabregas g jd senaseb cam hleb..x dapek apo2...


aku sesajer jer nak mnulis ni..hehe x der spesel2 report pon..hehe...nanti ketua editor wat la tu spesel report...k..

Read More

SeperTi Yg dijadualkan...

Leave a Comment











Robin VAn persie yg cedera buku lalinya dilaporkan mengalami proses pemulihan seperti yg dijadualkan oleh staf2 perubatan, iaitu selama 4/5 bukan dari tarikh dia injurt.Ini bermakna yg Persie mungin akan sembuh dalam bulan April nanti. Korang jangan risau, Persie akan sembuh je. Tak sakit2 selama2nya.

Persie yg cedera buku lalinya ketika bermain dengan BElanda menentang Italy yg mana keputusan perlawanan itu berkesudahan dengan seri. Nasib Van Persie malang betol, dan automatinya memalangkan nasib Arsenal. Haha,,ta pe, Persie, buan o yg mintak semua tu. Kemungkinan Persie akan tampil dalam Champion LEague, itu pun kalau Arsenal dapat mara dengan jayanya.


Untuk match menentang Liverpool nanti, Walcott berharap yg rakan2 pasukannya dapat membaiki kelemahan dan kesilapan semasa menentang Chelsea Ahad ini diubah dan dibaiki supaya tidak lagi kalah. Arsenal, kalo ko kalah yg match ni, 3 kali berturut2 ko kalah. JAdi, uplah sikit. KEsian at fan yg habis tiket beli tiket untuk sokong team The Gunners. JAngan jadi zalim ye terhadap fan2. Semua orang tahu yg Arsenal mampu melaukan kalo bermain cam yg lwn Chelsea tapi, kena banyak shot dah juga ketajaman penyerang tu diserlahkan lagi. Dan tidak lupa juga kepada bek Arsenal yg mudah sangat tertewas jika counter attack dilakukan oleh pihak lawan. Takkan ta leh nk baiki dan kaji kesalahan time lawan Chelsea dan Man U.??

YG aku bengang adalah nga bAllack. Kuat sangat dia dok kata at Wenger sekanrang ni, dia kata yg Wenger ni adalah seorang yg kalah dan team dia tu tak patut pom nk menang. Ballac ni rasa dia dah terror r tu. Aku anti menang kalo orang cakap macam tu. Dia tak tahu yg Wenger ni dan bersungguh da nk suh team Arsenal menang. Senang2 je dia cakap yg Arsenal ni tak ptut menang liga BPL. KO ni berlagak sangat Ballack. Dah la dia cakap yg Arsenal ni main taktik yg sama time lawan Man U dan diorand dah dapat baca takti Arsenal ni. Sedap r mulut dia sbb dia menang mlm tu. Kalo kalah, konfirm tak cakap macam tu. Aku jamin. Ballack, ada masa Arsenal akan balas team ko dengan teruk. HAha..ingat tu..dendam Arsenal.
Read More

Kalah..Puas Hatikah..??

1 comment















Assalamualaikum..seperti biasa la..korang kalo nk baca blog aku ni..kena syukur dulu ke hadrat ILLAHI kerana banyak nikmat yang ALLAH berikan kat kita ni. Allah MAha Mengetahui apa yg perlu dan apa yg tidak perlu untuk hambanya. Selawat dah juga salam ke atas kekasih ALLAH yg mana kekasihNya itu adalah Sayyidun NAs..penghulu segala manusia dan juga segala mahluk.

Ok..ape macam bro..??kalah lagi kan..??Nk buat macam mana..??dah takdir dah yg Arsenal akan kalah nga Chelsea mlm ni. JAdi, korang semua jangan lah bersedih hati. HAha..Aku nk bg la report sikit ni sal game kita mlm ni. Kalo korang jumpa nga Chelsea tu, senyum je dan bgtahu yg Chelsea tak sehebat Arsenal.wakakaa..











































Seperti yg diketahui, Arsenal kalah 0-2 dengan Chelsea. HAha..kedua2 gol dijaringkan oleh d.drogba si lembu jantan. Haha.perfect Drogba. ko memang striker yg hebat. Seawal minit 8 lagi, gol Arsenal sedah dibolosi oleh jaringan daripada Drogba. Bola yg hasil daripada gerakan corner oleh Chelsea mudah ditolok masuk oleh Drogba. Bola yg terkena tandukan Terry seakan2 mencari Drogba untuk dia membolos masuk gawang Almunia.0-1 pada 10 minit awal. HAha..

Lepas 0-1 tu, Arsenal dapat kontrol ball dengan baik lg. Permainan malam ni sangat lawa degan purata bola dikuasai oleh Arsenal. Tapi, dengan menguasainya sahaja tida memberi apa2 kepada Chelsea apabila Drogba menjaringkan satu lg gol untuk Chelsea. Ko ni Drogba, suka sangat nk mnjringkan gol. Match ari tu pun ko jaringkan 2 gol, yg ni pom 2 gol jugak. Drogba menjaringkan gol kedua Chelsea pada minit 23. Drogba, Drogba...























0-2 ini berlarutan sehingga minit akhir perlawanan. Macam match lawan Man U hari tu yg mana separuh masa pertama sedah pom bolos 2 gol. Arsenal, nampak gayanya, semakin tipis peluang untuk team ko menjulang piala BPL pada musim ini. Aku pun dah tak tahu nk buat cam ner nga team ko ni. Tak pe lah, kita tg skuad yg bermain untuk mlm ini.

Almunia

Sagna – Gallas – Vermaelan – Clichy

Fabregas – Song – Diaby – Vela

Walcott – NAsri -Arshavin


Skuad cam biasa je. Dengan Diaby dan Walcott masuk sebagai starting berbanding dengan match lawan Man U dimana Rosicky dan Denilson sebagai starting. PErcaturan Wenger pada malam ini nampaknya tak menjadi sekali lagi. Apa dah jadi dengan Wenger ye..?? Corak permainan malam ni nampaknya aku tak berapa suka. BAnyak permainan dengan hantaran jarak jauh untu mencari penyerang di atas dan ini dengan jelas tidak berjaya kerana pemain be Chelsea jauh lebih tinggi berbanding dengan penyerang yg dimiliki oleh Arsenal. Aku setuju jika permainan cam ni dilakukan time Bendtner masuk separuh masa kedua tu. BAru r ada chance sikit.

Separuh masa kedua, Wenger memasukkan Bendtner untum menggantian Wwalcott, Rosicy dengan Diaby dan Eboue dengan Sagna. Tapi, semuanya tidak mendatangkan apa2 hasil. SAtu gol pom tak dapat.!! Fabregas main dengan bail mlm ni, tapi, kekadang tu nampak r muka dia tu kecewa sbb ank2 buah dia ni ta menjadi dan tak dapat nk skor gol. Tahniah gak buat Song dan Vermaelan kerana bermain dengan penuh bersemangat sehingga akhir w'pun Song, ko dapat satu ad kuning. Tapi, tak pe, ref memang macam tu pom. Diatgk orang yg hensem je. Ko trim janggut ko pom, dia masih bg ko ad ye..sadis btol.Haha..






Aku pom tak tahu, ape pasal Arsenal main mlm ni tak penuh dengan shot.Peluang shot ada pom, diorang tak n shot. Aii..pening2..kalo korang jumpa nga mana2 pemain Arsenal tu, korang cuba la mintak diorang ni shot dengan lebih bnyak sikit. baru power..Nasri pom rugi satu peluang apabila bola kt kaki dia pom masih tak mahu shot..

Dengan kekalahan at Stamford Bridge, Arsenal sekarang ni tertinggal sebanyak 9 mata dibelakang Chelsea dan game yg tinggal hanyalah 13 game. Arsenal. Menang atau tak.?? Masa semakin suntuk la Arsenal. Apa2 pom,Arsenal jangan mengalah. Au revoir.©


Read More

Chamakh Mahu Ke Arsenal...

1 comment





















Assalamualaikum korang semua..??Pertama sekalinya segala puji dan puja di hadratkan kepada Allah Taala. Tuhan yg Esa lagi Maha Berkuasa. Selawat dan salam ke atas NAbi Muhammad S.A.w. NAbi yg membawa rahmat ke sekelian alam dan penutup segala Nabi.

Aku hari ni tak nk cakap panjang sbb nk taip untuk preview bg lawan Chelsea nanti..Haha..Berita yg terbaru bagi hari ini adalah tentang pemain yg diburu oleh Wenger pada musim sejuk ini tetapi tidak berjaya untuk mengikat kontrak disebabkan beberapa peraturan yg sukar. Haha. tapi tak mengapa ada berita gembira buat kita semua.

Berita terbaru ini, Chamakh menyatakan yg bersedia untuk pergi ke Arsenal pada musim panas ini. Pada musim panas ini, Chamakh tidak akan terikat dengan mana2 kontrak dan telah pun menyatakan kesediaannya unutk menyertai Arsenal..Mesti di kalangan korang yg membaca ni mengatakan aku ni saje2 je buat cerita, Haha,,tu la..korang ni sangat mudah je nk sangsi nga aku.haha..

Seperti biasa la, aku bg yg org puith punya bahasa. Bia korang yg bijak pandai ni yg menilainya sendiri. Haha..

"My future? Well, I hold all the cards, I have no reason to be under pressure but everyday passing by, I am a little less a Bordeaux player," he revealed.

"My choice is to join Premier League and if I could choose, I will go to Arsenal.

"Bordeaux has brought me so much. I will soon clearly state things so the club can prepare to find my replacement peacefully."

Dalam kesempatan itu, Chamakh juga sempat memuji coachnya iaitu laurent Balanch kerana dia mengajarkan Chamakh bagaiman untuk tidak mengalah. Aku ambik sumber ni daripada paper L'Equipe.Korang tak yah cari la kat ner paper tu. Aku je yg tahu. Haha..

"Laurent Blanc has brought us a winning state of mind, he has taught us how to hate defeat," he told L'Equipe.

"Both on mental and physical levels, I am at my best. Three years ago, I was still a little crazy. Now I can manage my efforts, which allows me to be more clear-sighted at the end of the match.

"I have improved, but I can still improve. I am not only happy to play anymore. I have become someone who wants to win. I am more a scorer, but not enough yet. There are too many situations where I still do a pass for a player in a better position."


Sekarang ni Chamakh semakin matang dan semkain mantap la Arsenal kalo Chamakh ni pergi Arsenal unutk musim hadapan. Haha.Go Chamakh, aku tahu semua fan sangat suka kat ko. HAha..au revoir..©
Read More

Berita lagi ye..

Leave a Comment
Assalamualaikum, sekali ni aku ada sikit lagi berita yg nk kongsi nga korang semua, berita ni adalah berita yg ada kaitan nga Arsenal. Takkan la aku nk kongsi berita pasal Man U kat dalam ni. Haha,,berita ni tak lah penting sangat. Awal2 lg aku bg tahu takut korang mengeluh pasni.HAha..

1. Berita ni adalah berita sal luahan hati Samir Nasri kat paper. Dia luah pom bukan apa pom, saje nk up kan moral team mate dia. Ok la jugak. Apa yg dia cakap..?? Dia cakap yg jika Arsenal kalah dalam game lawan Chelsea ni, mungkin Arsenal boleh melupakan terus mimpi2 indah untuk merangkul piala berprestij di England ni. Kpd teammates Samir NAsri ni, korang dengar la baik2. nk menang ke tak ni, kalo nk menang korang kena menang time lwan Chelsea ni.

























Samir nasri kata, kalo korang kalah, msti team moral korang akan down dan kalo menang pula ini akan menambahkan lg semangat juang korang nagi mencapai sasaran. Tiga mata yg diperolehi menentang Chelsea ini sangat penting ye. Kalo korang tak caye ape yg aku bgtahu ni, korang bukaklah akhbar L’Equipe. Tp aku tak nk bgtahu la kat ner nk cari paper ni. korang cari sendiri ye. Hahaha..

We are just six points away from Chelsea and we will play them on Sunday. A win could give us a big boost.

The Premier League is 38 games [long] and during the last one the title will be granted, not now. However, we can’t lose on Sunday, otherwise it would mean the end of our title hopes.

We know we can beat anyone. Perhaps we put a little too much pressure [on ourselves] before the matches against the biggest teams because we believe they are decisive for the title.

If we could play without asking ourselves any questions, as last season, we could hurt our opponents much more.

2. brita no,2 pula ye. BErita ni adalah berita sal injury yg latest skali sebelom match esok. Dikhabarkan oleh Wenger yg pemain muda mExico, Carlos Vela akn join sekali nga Robin Van Persie, Kieran Gibbs dan juga johan Djouro. Sorang lagi striker yg injurt. Tp aku tak leh nk detail sangat sal pe Vela ni injurt. Jadi, dia confirm akan terlepas match lawan Chelsea. Kpd sape2 yg ada Vela dlm fantasy football dia boleh la kalo nk buang gak. HUhu.. Begitu juga dengan Eduardo yg akan terlepas aksi menentang Chelsea dan yg satu2 nya ada harapan adalah Diaby. Tapi, tu pun Diaby akan test sekali lagi unutk hari ini. JAdi, korang janganlah bimbang sangat sbb Diaby confirm akan bermain malam esok. Aku dah tanya dah pegawai perubaatan kat sana.





























3. Berita sal pemain Arsenal. Pemain yg bernama Stefan SAvic ini akan ditunda kontrak untuk membelinya kepada musim panas pas ni. Tak tahu la apa pasal boleh tunda plak. Savic ni dah menyimpan 10 hari dengan berlatih di Arsenal dan sempat main dalam match frenly lawan kelab kat Londan yg aku cakap hari tu. Yg pemain Brazil skor tu. HAha..tak tahu la korang ingat ke tak.

Ivan Gavidis cakap sendiri dengan dia dan Gavidis bagitahu yg Savic lebih baik dok dengan kelabnya sekarang Borča sampai habis musim. Gavidis tak cukup duit ke.? TAk lah, dia ni bukan mahal poom, dalam sekitar 2.5 juta pound je,haha,,tak de hal untuk Gavidis.

setakat ni dulu ye..au revoir..haha
Read More

Fabregas-Saya mahu ke Barcelona!!!

Leave a Comment
Assalamualaikum..harap sihat je. Ok. Aku hari ni macam biasa je, nk uodate sikit berita sal Arsenal ni. Tapi, kali ni berita sangat mencemaskan sikit. Tgk tajuk kat atas la. Kapten kita nk pegi barcelona, korang tahu tak,.??Kalo fabregas pegi Barcelona mmg mati la, Arsenal confirm susah nk menang dengan kelab2 kat BPL tu.

Tapi, korang janganlah bimbang sangat sebab tajuk kat atas tu satu mimik je. saje nk buat saspen, tapi yg penting, memang ada pun Fabregas cakap macam tu. Baru je, tapi, maksud dia lain la dari maksud yg ada dalam kepala otak korang. Haha..

Korang tahu tak, fabregas nk pergi kat Barcelona bila,,..?? Dia cakap yg dia nk kembali ke Barcelona ni apabila dia bersara kelak. Dengar tu ye BArcelona, sbb Fabregas ni takkan pergi ke Barcelona sehinggalah dia bersara nanti. Tapi, dia pergi pom bukan dia boleh bermain pom, jadi, dia balik kat Barcelona ni pom sbb nk balik kat kampung halaman dia je.

Dengan kenyataan Fabregas ni, dapatlah dia memberhentikan gosip yg dia tertarik dengan tawaran 40 juta pound dari Barcelona. Bagus Fabregas, kata2 ko ni membuatkan Barcelona diam kejap. diam seribu bahasa. KAlo korang tak caya dengan aku ni, aku bagi speaking dia yg dalam B.I. original dia punya dialek biarpun Fabregas ni pelat sikit ckp B.I,,hehehe..

“Barcelona is the best city in the world to live in and the quality of life is great. I know it very well.”

“I do not like the climate in London, but as a city it is spectacular. When I retire, I will live in Barcelona.”

“I have never hidden the fact that I want to return to Barcelona.”

Dia juga bagitahu yg sejak umur dia 9tahun lagi tok dia bawa dia pergi stadium BArcelona. Tak macam tok kita kan, sampai bila pom tak tahu bila lagi nk bawa cucu dia ke stadium. Tapi, aku rasa tok atikah ada bawa dia kot. Taklah atikah, saje je. Gurau org kata.Hehehe..

Since I was nine months old, my grandfather would take me to the Barca stadium and all my life I have worn the Blaugrana colours.”

Tapi, korang semua jangan senang hati pula dengan kenyataan Fabregas ni, sbb dia cakap tak sape pun yg akan tahu apa yg trjadi, sama ada dia kekal di Arsenal ataupun dia akan berpindah ke Nou Camp.

For one motive or another I had to go, but one never knows what can happen.”

Buat masa sekarang ni, Fabregas hanya fokus dengan Arsenal dan juga dengan skuad kebangsaan Sepanyol untuk menjuarai World Cup, yg mana World Cup adalah piala yg paling berprestij dalam arena bola sepak.

“I’m in the best form of my career, individually speaking, and I want to keep my mind in the present.”

Dalam mengakhiri temu ramah, dia menekankan yg dia tidak pernah pun berbincang mengenai Barcelona atapun orang Barcelona datang berbincang dengan dia mengenai perpindahan.

“No one has called me – not me nor my agent, although I only speak of what I know.”

Bagus Fabregas, ko mesti tahu yg semua orang menaruh seribu harapan kat bahu ko. Haha.. in arsene we trust..au revoir..
Read More

£14juta untuk LOic Remy

Leave a Comment
Assalamulaikum...preview untuk lwan Chelsea tak dapat nk update lg sbb ada banyak sumber yg nk kena dicantumkan. Jadi, ada berita sikit sal pemain yg hendak dibei Wenger ni. Tapi, bukan untuk masa yg terdekat ni sbb time untuk transfer pemain dah tutup dah. JAdi, berita ni sal pemain yg hendak dibeli oleh Wenger bg musim panas ni.

Pemain ni adalah pemain yg sudah pun mempunyai gosip sebelum ini iaitu Loic Remy. Wenger dah nk beli dah Remy ni, tapi, kelab Remy ni apa punya hal tak nk lepas Remy. Mungkin Remy ni sangat penting untuk diiorang. Kelab yg Remy dok skang ni ialah kelab Nice. Satu kelab yg dok kat Perancis. Pemain ni baru berumur 23 tahun. Sama tua dengan Fabregas la...huhu..

Mungkin Wenger tak beli penyerang untuk musim sejuk adalah disebabkan dia meminati pemain Perancis ni. Kalo korang nk tahu, Remy ni orang dok kata yg dia mcm Henry sikit stail dia main. Wenger minat sangat Henry tu, yg ari tu pom dia dengan terpaksa lepas Henry. Haha..

Remy akan tamat kontrak dia akhir musim ni dan sbb tu la Wenger bersungguh2 untuk dapatkan Remy ni. Remy, skang ni semuanyat eletak kat tangan ko. ko nk datang kat Arsenal ke nk pergi lain musim depan. Nampak sangat yg wenger tu nk kamu sbb siap tawar 14 juta pound jika Nile nk sambumg kontrak ko.
Read More

Sedikit BeritA..

Leave a Comment
Assalamulaikum ye...kelmarin aku tak update,,Sory la bro..haha..ade keje sikit, jadi, hari ni mungkin ada banyak sikit berita sal Arsenal yg aku nk kongsi hari ni.

1. Ok berita no.1. Sal ni korang msti dah tahu dah. Pasal Diaby dan Bendtner. Diorang ni mungkin akan bermain untuk perlawanan hari ahad ni. Perlawanan menentang Chelsea di stamford Bridge. Untuk game yg lepas, game yg kita kalah time lwan Chelsea, adalah game yg tak de Diaby dan Bendtner. Jadi, kita semua mesti berharap sangat dengan 2 orang ni, satu hitam dan satu putih untuk memberi kelainan sikit kat team kita ni dan menang yg terbaik dengan Chelsea. Diaby yg injurt selama 2 minggu adalah time game lwan Bolton dan Bendtner injurt yg panjang pula untuk game ketika lawan Man U. Katanya Bendtner, kecederaan yg panjang ni macam neraka sebab untuk memotivasi diri dia ni balik sangat susah. HAha..korang mesti tak caye kan. Takpe, aku bg kot org puith punya..haha..

"When people have been out with long-term injuries they say it was Hell. I can understand that now," said Bendtner.

2. Berita ni berita sal pemain pendek kita ni. sape lg kalo bukan Arshavin. Arshavin mendedahkan yg dia sekang ni banyak kesakitan yg dialaminya. Tiap kali dia sepak bola, ade je bahagian yg dia rasa sakit. Tapi, tapi, tapi....dia cakap, selagi dia boleh bertahan, selagi tu dia akan bermain. Haha..peting gak Arshavin ni walaupun orang dok sibuk kata dia ni selfish time game lwan Man U dan kalah 1-3. Haha. Dia pom ada cakap yg ref ni jarang sangat tiup wisel sbb nk bg game tu bermain dalam tempo yg laju. Dengar ye ref, kalo Arshavin jatuh tu, ko tiup la wisel cepat-cepat. Haha..

he referees here do not whistle when someone just pushes you a little bit – it’s seen as nothing, you must play on.

Of course that makes the game quicker, but for me it’s not always great

With my knock at the moment I’m trying my best and after each kick I am feeling pain, but I still train every day. I’ve had a few other injuries.

Basically it is simple. If I can play, I will.

3. Khabar berita ni adalah dari spain. Kata kawan aku yg study kat sane, dia cakap yg Barcelona skang ni pom nampak berminat dengan pemain hitam Arsenal, Emmanuel Eboue. Diorang tahu yg kontrak Eboue akan tamat Mei ini dan bersedia untuk menawarkan kontrak. Diaorang jugak tahu yg Eboue ni boleh bermain di posisi wing back dan juga centre back. Jadi, Guardiola suh la spy dia usha Eboue. Selain tu, barang yg dah pasti da, yg Barca akan membida Fabregas dengan 40 juta pound bg musim panas ni. Fabregas, aku harap ko jangan pergi ye.

KLIK SINI KALO KORANG TAK CAYE


























4. Cite sal pemain muda kita baru lak, nama dia ni ala2 pemain wing Spain. Haha, Welligton Silva ye. Pemain muda kita ni nampaknya telah menjaringkan gol untuk perlawanan frenly nga Dagenham and Redbridge. Kelab pe pom aku tak tahu. Yg pasti kat London la dan yg penting gak.,kita menang la dengan 3-1. Silva ni score goal dan jugak asist untuk Frimpong. Satu peningkatan untuk budak Brazil ni. Tak pe lah muka tak hensem pom. Kata Din Beramboi, jangan tgk rupa, tgk bakat yg dia ada tu. HAha..


Pengalaman ialah gelaran yang diberikan oleh setiap orang terhadap kesilapan mereka.
Read More

Mesti mEnAnG!!!

Leave a Comment




















Assalamulaikum,,,alhamdulillah dan segala puji hanya untuk Allah yg Maha Esa. berjumpa lagi ye kita..Hahaha..Frust da hilang ke semo2 ni..?? Tak pe, kalo korang jumpa dengan fan Man U tu, korang buat muka bodoh je. Muka seposen cam fan Man U buat time ada orang mintak sedekah kt diorang. Tak tahu la, dorang buat lbh lg dr tu. Biasa r..fan Man U kan, mmg jahat pon. Jadi, kita jangan tiru ye fan Man U, bg je sedekah tu. Dapat pahala ape.

Ye..kita mesti menang untuk game lawan Chelsea hari Ahad ni. Kalo kita menang, kita ada lg peluang untuk menjadi juara takhta liga. Tapi, tu yg susah tu, kita lawan Chelsea, bukan calang2 team tu. Chelsea ni dia ada Drogba, Malouda, Lampard, smuanya cam kuda2 tua. TAhu2 la kuda tu, dah la kuda, msti gagah la punya. Fabregas pom tak tahu yg Arsenal ni boleh menang ke tak dengan Chelsea. Poitif ye Fabregas. Haha..korang boleh je menang. Cayyokk..

"Kamu mesti menang dengan Chelsea unutk menebus kekalahan kamu dengan Man U yg lepas" kata Fabregas kat team mates dia ni. Selaku kapten, ayat2 mcm tu mmg basic pom. Haha. Kalo korang main dengan bagus, tentu korang boleh menang punya, bia lah yg sekang ni Chelsea adalah team yg terkuat. Yakin ye..ingat pesan H.M Tuah, YAKIN. Confirm boleh buat punya.

Sebelom ni kita dah kalah dah lawan Chelsea dengan 0-3. Tu dengan bermain di halaman Emirates. Untuk hari Ahad ni kita bermain kat stamford Bridge la bro. Korang kena sedar sikit, freekick Drogba tu mmg bahaya la dan aku pesan la kat Mael tu kalo2 dia main,, tolong tackle parah sikit si Drogba ni. biar sakit. Ko jangan bimbang MAEL sbb Drogba ni susah sangat nk injurt. Takpe, aku jamin. Haha. Ape macam..??

Dimana kelemahan pasukan kita ni.? bek, tengah ataupun forward,.? Yg jelasnya, kat bahagian depan tu mmg lemah la sbb Robin van Persie out sampai bulan 4. Yg tu mmg tak leh nk dinafikan. Jadi, untuk posisi yg len tu, Wenger kena analisis betul2 dan baiki mana yg tak elok. Come on la Wenger, semangat sikit. Ok..??Aku dah bagi motivasi dah untuk Pak Wenger tu..

skang ni kita nak membuktikan yg pemain muda dapat mengalahkan kuda2 tua yg dok kat Stamford Bridge tu. Nampak je tua, tapi still gagah. Makan pil kak anita katanya MAMU. haha.. Korang tahu tak sape Mamu tu..??Diorang ni peserta Raja Lawak. Kalo korang tak tgk, msti korang tak tahu sape dia ni, aku just bgtahu kt sini nk suh panjang sikit post ni. Haha..Ok. stop dulu..au revoir..haha
Read More

Kalah Lagi...

Leave a Comment

























Assalamualaikum,, pagi2 lg dah ada org bukak blog ni untuk tgk ape komen sal game smlam. Tak mustahil org yg ckp kat shoutbox tu geng Man U. Cilakak Man U. Haha..rilek r dlu..nk tenang perasaan. Ni pom update sambil perasaan tak tenang. Hahaha...


Man U menang lagi. Nk buat cam ne lg arsenal wei. da 2 kali ko tumpas nga Man U musim ni. Buat pedih je aku nk update blog ni. Dh la mmg fan Man U bermusuh nga blog ni. Sampai ada fan Man U yg hack blog ni..Setan merah sungguh..Haha.. takpe, selagi aku msih sokong Arsenal, selagi tu aku akan update sal Arsenal ni.

OK. berbalik kepada fokus kita. Arsenal kalah lagi. Aku tak nk ulas ape2 pom. Yg penting Arsenal kena bangkit bagi pertemuan dengan Chelsea pas ni. Korang semua jngn down. K..? bg semangat sikit kat pemain Arsenal tu.



















Memang tak dinafikan yg corak permainan kita semalam tu lawa Amat lawa. Haha..Lebih2 lak. Gol2 man u pun senang2 je di bolosi oleh Almunia. Gol pertama adalah disebabkan Almunia yg terkejut dengan bola hantaran chip oleh Nani. Ape macam ni Almunia, jangan terkejut ye len kali. Haha..tak pe lah...tggu kebangkitan Arsenal.

Gol kedua yg dibolosi oleh Almunia adalah hasil gerakan counter attack oleh pemain Man U. Tahniah la mAn U walaupun sedikit perit nk ucap. Team korang mmg clear la bermain semalam. tAk sejahat Yahudi dan Israel.(selalu macam tu je)haha.. Sal gol ke dua ni mmg bek ni ada maslah sikit. Lambat sangat nk turun. Cam la dia tu bermain posisi penyerang. Haha.. Dh tahu nk turun tu ambik masa, naik rendah2 dah la. Haha. Ape2 pun, mmg Rooney tajam smlm. Bola yg dipasing terus disudahi dengan bagus. Alumunia pom tersengih je.. Tahniah tak rela untuk Rooney.Haha..

Tu baru separuh masa pertama untuk 2 gol. 45 minit untuk 2 gol.Pedih2..Ish2, pedih, pedih. Masuk separuh masa kedua, ingatkan sempat gak nk kejar bia jadi 4-2,ape...hampeh,bolos lg satu. Tak pe lah Almunia, ktorang faham. Haha.yg ni boleh nampak yg bek ada masalah. Baiki ye Wenger. Mael, korang memang terbaik la semalam, walaupun tahap kesihatan ko diragui, tapi, ko bermain dengan penuh bersemngat. Tahniah!!



















Gol ketiga Man u dijaringkan oleh P.J.S. Arsenal ape lg, frust la wei. 3 gol dah dibolos. Dah la peluang banyak yg disia2kan oleh Ashavin, Nasri...banyaklah, mls la aku nk kira. Haha..Emm,,Ape2 pun, dah tak de rezeki kan. Mcm kata2 artis la plak.Haha..

Tapi, semangat Mael ni tak pernah luntur. Gol saguhati untuk Arsenal, dialah yg jaringkan. Voli plak tu. Aku kagum la dengan ko ni Mael. Bagus2...Haha..Ko jaringkan pom, Arsenal dah tak smpat nk kejar, masa dah nk habis. Arshavin malam tadi nampak cam tamak je nk jaringkan gol. Berubah ye Arshavin.Haha..

Skuad yg bermain semalam..

Almunia

Sagna – Gallas – Vermaelan – Clichy

Fabregas – Song – Denilson – Vela

Nasri – Arshavin - Rosicky



skuad yg diturunkan oleh Wenger ni nampak cam skuad yg nk menang da. Emmm, nak buat cam ne, corak pemainan pun lawa, tapi, tak dapat cari gol. Hampeh!!! Wenger, kami selaku penyokong Arsenal nk lihat Arsenal menang time lwn dengan Chelsea ni. Haha,kalo tak, nahas ko Wenger.

"They were better than us for two reasons: one, they played well and two, we were not at our level.


Kebocoran yang kecil masih boleh menenggelamkan sebuah kapal yang besar.



Read More
Next PostNewer Posts Previous PostOlder Posts Home
SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia