Berdebar-Debar...Haha..

Leave a Comment
Assalmaualaikum..kalo korang bukak blog2 Arsenal msti dah ada kan preview sal match kita tok mlm ni. Match yg blh dikatakan amat penting yg akan menentukan kedudukan no.2 liga. kalo blog atikah tu, confirm da update da, Kalo korang tak caya, bukak lah blog atikah.

Ok...Nk preview sikit match kita untuk mlm ni. Tapi, nk bagitau sikit yg tajuk kat atas tu memang sesuai la, aku nk update blog ni berdebar-debar menanti match Arsenal v Man U mlm ni, sebab Arsenal kita da tewas da sebelom ni.haha..Kita kalah awal musim dengan 1-2. PEdih-pedih.amat pedih..Tol tak..??

Skuad yg lwn Man U sebelom ni,yg kalah tu: Almunia, Sagna, Gallas, Silvestre, Denilson, Diaby,Fabregas, Nasri, Walcott, BEndtner. Kalo kita lihat skuad ni, dah nk hampir dah dengan skuad yg akan melawan Man U mlm ni, melainkan dengan Silvestre yg kemungkinan akan diganti dengan orang tua sikit lagi dr dia, Campbell. Dah nampak dia bersungguh2 nk kunci Rooney. haha..Tak pe, kita tgk apa kata Wenger mlm ni mengenai Campbell ni. Haha.

Sekali ini, sekali lagi BEndtner kembali. Mungkin dia nk balas dendam kot. Haha, Man U skang ni nampaknya sedikit sombong dengan kemengan yg agak besar ke atas Hull . Tapi, tak pe. Mlm ni kita lihat diorang mengalirkan air mata. haha.Biar fan dia yg nk balik tu dengan muka cam cina baru bngun tido. Hahaha..

Untuk game mlm ni, nampaknya Wenger menaruh harapan kepada Arshavin sbb Arshavin ni, kalo lwan dengan kelab yg besar, baru dia bersemnagat sikit.Kita tgk apa kata Wenger sal Arshavin ni.

'I am very happy with Arshavin, because in every big game he is influential and creates the chances.' said Wenger.

'When you look at him, he turns up when it is really needed - not at 4-0, but at 0-0. He is always coming up with something special.
He is a player whom you always rely on in a big game like that.'

'Arshavin likes the big stage. He can be quiet for 20 minutes, and then suddenly turn up with something decisive. That is what you want from the big players - the big players make you win the big games.'

Berita sal team Arsenal ni, Eduardo dan Vermaelan adalah orang yg last sekali masuk senarai pemain yg injurt. Vermaelan ni mujur la cedera tak seteruk yg dijangka oleh Wenger dan sbb itu lah kemungkinan Campbell yg akan bermain mlm ni sbgai starting. haha. Tahniah Campbell. Tapi, berita bagusnya,Alexandre Dimitri Song Billong kembali ke dalam skuad malam ni. Haha, bagus Song, anda memang pemain yg cukup penting. Hahaha. MAcam dindng ko ni main.

Jnagkaan skuad:

Almunia, Sagna, Gallas, Campbell, Clichy, Song, Denilson, Fabregas, Arshavin, Rosicky, Bendtner.

Okey, kita pon jangan leka dengan pemain MAn U ni sbb diorang ada Rooney dan Vidic. Penyerang dan bek yg dikatakan cukup mendatangkan masalh buat pemain lawan. Tak pe, kita suh Campbell yg kunci Rooney baik2 mlm ni dan BEntner melepasi Vidic dengan bergaya mlm ni. OK??setakat ni dulu.da letih da..haha..au revoir..©
Read More

Campbell Confident...

Leave a Comment














Asslamualakum..harap korang ni boleh mabik la sikit2 isi tazkirah yg dipost sblom ni. Kalo team ubibadok post, tp tak ambik pngajaran pom, tak de guna la jugak kan..??haha..Jadi, sbb tu la para editor ni tak nk pom panjang2 sesi tazkitah. takut2 korang ni naik jemu lak. Haha.. Mna tau kan, korang yg baca kan. k. tak pe lah, tazkirah tu terserah kat korang la nk baca ke tidak. Sekang ni aku nk post sal team kita lak. haha.

Seperti yg sedia maklum, Arsenal kita seri time lawan dengan Aston Villa klmarin. Takziah la, sbb trun sikit takhta liga..haha.Sbb tu la aku muram, dok pikir nk post cam ner la pasal keserian Arsenal semalam. Tapi, tak mengapalah, yg tu kita tinggal dahulu. Haha..

Match nga Aston Villa menyaksikan yg bek tengah kita iaitu Thomas Vermaelan yg mengalmai kecederaan. Tapi, korang tak yh la risau sbb kecederaan Vermaelan ni tak lah serius seperti jangkaan awal. Wakaka..

Pada awalnya Wenger menjangkakan yg Mael ni sekurang2 nya akan patah. Tapi, scan punya lebih betul dan kecederaaan Mael tak lah seperti yg dijangka. jadi satu berita terbaik!! MAel ni merupakan pemain yg memberi impak penting kpd team kita. Dah la pemain bek Belgium ni menjaringkan gol lbih bnyak dari penyerang..Nk tau siapa..??Walcott..Hahaha..Maafla kalo kau mengata Walcott..saje je nk ebrgurau..

Dengan kecederaan yg menimpa Vermaelan, nampaknya Campbell menjadi berseri2 wajahnya yg telah pun malap selama ini. Aku pom tak tahu asal jadik macam tu.. HAha..nk tahu knp..?Campbell memberitahu yg peluang dia unutk ebrmain menentang MAn U semakin cerah. Hah..??

Siap dengan kenyataan dia lagi yg Rooney susah untuk dijaga. Confident mena Campbell kita ni. Tapi, bagusla jugak semangat jaung yg ditunjukkan oleh si Campbell ni. Bekas pemain bek England yg berumur 35 tahun ni juga sempat memuji Rooney. Ceh..sempat lagi nk puji musuh kita. HAha,.ok lah, nk pandang rendah kat musuh pun tak leh gak kan..??haha..Ok..terus kan berjuang unutk Arsenal Campbell. Biar berbaloi sikit Wenger ambik ko entah dari kelab mana.. ok. Au revoir..©
Read More

Gembala kambing yang sukses...

Leave a Comment
Kejadian berlaku di sebuah negara yang tidak dapat di pastikan namanya.Masyarakat dalam negara itu hidup dalam keadaan yang aman dan damai. Rata-rata penduduknya adalah yang menganut agama Islam.

Suatu hari datang seorang cendekiawan kristian, yang ingin menguji keagungan dan kebenaran Tuhan yang disembah. Cendekiawan itu berjumpa dengan raja negara tersebut dan meminta kebenaran untuk berdebat dengan penduduk-penduduk di negara tu.

Pertaruhan yang telah ditetapkan oleh cendekiawan itu adalah, jika dia dikalahkan, dia beserta seluruh ahli keluarganya akan memeluk Islam. Sebaliknya jika dia menang, raja hendaklah memberi dia kekayaan dan kebenaran menyebarkan agamanya di situ. Dan syarat terpenting perbahasan ialah menggunakan bahasa isyarat.

Kemudian raja pun bertitah mengumumkan pertandingan tersebut kepada rakyat dan barangsiapa yang kalah, dia akan dikenakan hukuman yang berat.

Setelah hampir waktunya, muncullah seorang pengembala kambing Islam yang ingin membela agamanya. Dengan berat hati,raja membenarkan kerana tiada siapa lagi yang berani menyahut cabaran itu.

Pada hari pertandingan, rakyat berkumpul di padang yang luas dan gembala kambing didudukkan bertentangan dengan cendekiawan kristian. Bermulalah soalan, cendekiawan menunjukkan satu jari kepada hadirin. Gembala kambing pula menunjukkan dua jarinya pada hadirin. Dan jawapannya betul.

Cendekiawan pula menunjukkan dua jari pula dan gembala kambing menunjukkan “lima” jari, jawapannya juga betul. Kemudian, cendekiawan menunjukkan “lima “jari, gembala kambing menunjukkan enam jari. Betul juga! Raja mula berfikir, hebat juga gembala kambing ini.

Cendekiawan yang tidak berpuas hati, membuat bulatan pada hadirin dengan tangannya, kemudian gembala kambing menunjukkan penumbuk tangannya.Betul lagi… Lalu cendekiawan tersenyum puas hati. Cendekiawan mengeluarkan pedang dan halakan ke langit. Gembala kambing pula mengeluarkan pisau kontotnya, lalu dijunamkan ke bumi. Betul! Lalu cendekiawan menepuk tangan. Cendekiawan kemudiannya menunjukkan seekor ayam ditangan dan gembala kambing menunjukkan telur ayam ditangan. Betul… Maka tamatlah sesi perdebatan

Raja amat berpuas hati dengan kepandaian gembala kambing. Cendekiawan itu mengadap raja, untuk menunaikan janjinya. Raja bertanyakan soalan dan jawapan perdebatan antara cendekiawan dan gembala kambing. Cendekiawan pun mula bercerita…

“Sungguh hamba akui kebesaran Tuhan, sehingga rakyat tunku dapat menjawab dengan baik sekali. Sebenarnya soalan hamba, tunjuk satu jari bermakna adakah kalimah syahadah cuma yang pertama sahaja? (Asyhaduallahilahaillallah… ) Jawapan yang diberikan gembala kambing, dua jari. Jawapannya betul kerana sambungannya, (wa asyhaduannamuhammadarrasullullah). ”

“Hamba tunjukkan dua jari, bermakna adakah rukun islam ada dua? Gembala kambing memberi jawapan, ” lima ” Betullah… Bila hamba tunjukkan “lima” jari, maksudnya adakah islam setakat itu sahaja? Jawapan yang diberikan enam jari, sebab rukun iman ada enam. ”

“Bulatan pula bermakna siapa yang jadikan bumi? Gembala kambing menjawab penumbuk, betullah sebab Allah yang Maha Berkuasa. Bila hamba mengeluarkan pedang dan menunjuk ke langit, gembala kambing mengeluarkan pisau kontotnya dan menjunamkan ke bumi. Betullah… kerana Allah yang jadikan langit dan bumi. ”

“Ayam tu sebenarnya soalan bonus… apakah asal usul kejadian ayam itu? Jawapannya telur… betullah.. Sesungguhnya hamba amat berbesar hati dan akan mendalami islam sepenuhnya, serta menyebarkannya. ” Raja tersenyum gembira mendengar soalan dan jawapan tersebut.

Kemudiannya gembala kambing dipanggil untuk mengadap Raja, maka diberikan ganjaran yang telah dijanjikan. Dan bertanyalah Raja akan ahsia gembala kambing tersebut, adakah soalan itu dah bocor? Gembala ambing pun bercerita…

” Hamba sungguh tak puas hati betul dengan orang Kristian yang sombong tu. Dia tunjuk satu jari, maknanya dia nak kambing hamba satu. Jadi amba menjawab, dua pun hamba boleh bagi. Dia tunjuk dua maknanya dia ak lagi dua pulak! Nak empat la maksudnya. Dan hamba jawab lima pun oleh.

Kemudian dia tunjuk lima, maknanya takkan lima jea… ? Oklah hamba boleh bagi enam pada dia. ” Lepas tu dia tunjuk bulatan, maknanya dia nak semua kambing hamba. Hamba pun tunjuklah penumbuk. Pas tu dia keluarkan pedang, wah wah… dia ingat orang kaya je ada pedang. Hamba pun tunjuk pisau kontot hamba. Sekurang-kurangnya hamba ada juga. Kemudian dia tunjuk ayam pulak!

Amboi… mentang-mentanglah dia kaya, selalu makan ayam… Hamba pun ampu… walaupun hanya telur ayam. Tapi patik tetap bersyukur, kerana dia dah sedar dan nak peluk islam, sekurang-kurangnya dia takkan sombong dan bongkak lagi… ”

Tergelak besar Raja mendengar penjelasan gembala kambing tersebut.

Read More

PREV: vS aSTON vILLA.

Leave a Comment
Salam semua. Hari ini sory la, lewat sikit utk posting match lwan Aston Villa untuk mlm ni. Ada la berita sikit2 untuk aku kongsi denga korang semua hari ni.

Match kita mlm ini adalah pembuka kpda perlwanan2 yg merumitkan lagi selepas ini. perlawanan menentang Aston Villa mungkin tak sesusah melawan MAn U, Chelsea dan Liverpool bg perlwanan kita slps ini.

Sedikit pengetahuan, kita blh aje nk berbangga denga Aston Villa sbb diorang ni tak penal lagi menang dengan kita sejak thn 1998 lg. Haha..lama tu..lbh 10 tahun da... Tapi, ngat, kita tak leh nk leka dengan pencapaian ini sbb diorang ni penah mengalahkan big four yg len, Man U, Chelsea dan jgak Liverpool..Acecei..nga kita je diorang tak penah menang lagi..Haha..

Berita mengenai Aston Villa,pemain mereka Warnock yg tampil sebanyak 17 kali dlm liga BPL tdk akn berman malam ni disebabkan masalah dagu. begitu juga dengan Carew dan Reo-Corker..Kalo nk dbandingkn dengan Arsenal, pemain mereka yg out sikit je,,haha

Tapi, team kita malam ni kena berwaspada sikit dengan pemain bernama JAmes Milner ni. Dia ni blh rembat dengan kencang ni. kalo dia rembat tu, meang laju giler la,.keeper tgk pom tak nmpak bola tu. JAdi, para bek kita jgn leka lah dengan JAmes Milner ni..wakaka..

Ok.Berita sal team kita lak..berita baik buat semua sbb NAsri dan Bendtner telah pom bransur pulih dari kecederaan diorang dan mungkin akan mngisi bangku pemain simpanan untuk mlm ini..Jadi, kurang sikit kan senarai pemain kita yg injurt ..haha. Walaupun Sagna dan Gallas yg masing injurt bahu dan belakang, diorang akan bermain unutk perlawanan yg penting ini..Kita tgk skuad jangkaan dahulu:


Almunia

Sagna – Gallas – Vermaelan – Clichy

Fabregas – Eastmond – Denilson

Rosicky – Eduardo-Arshavin


Kitaorg mengjangkakn yg Arsenal akan menang dengan 3-1..wakaka.. Aston Villa kena hati2 sikit dengan Eduardo tu sbb skang ni dia dah semakin tajam dah..ok.setakat ni dlu. Au revoir.©
Read More

Mannone Sambung, Senderos pergi...

Leave a Comment
Assalamualaikum..aku harap korang yg baca blog ni sihat2 la ye..Sbb sekarang ni riuh dengan wabak penyakit yg berjangkit. jadi,sebelum berjangkit tu, lbh baik kita berhati-hati dlu. Waspada...

okey, posting kita hari ini adalah pasal pemain muda Arsenal yg baru berumur 21 tahun ni. Kalo kat MAlaysia, dia ni dah boleh mngundi dah..haha.. Ada apa dengan pemain ini..??Pemain ini adalah penjaga gol harapan iaitu Vito Mannone yg mnunjukkan aksi yg memukau pada perlawanan menentang Fulham yg lepas. Dah tak ingat dah bila,,tp yg pnting musim ni la...Hehe, Dia secara sahnya mengikuti jejak Denilson, Vela dan juga Bendtner dengan menyambung satu kontrak jangka panjang untuk kekal dengan Arsenal. Satu lg pemain yg bakal bersinar di bawah didikan Wenger.

Bagus la Manone ni sbb ada semangat untuk bermain dengan Arsenal.

I have progressed a lot since coming here. I’ve been here for a lot of my growing life so yes, I have improved as a man and as a player. I’ve learned a lot from my experiences at Arsenal and am happy to have the chance to grow more and more.”

I’m delighted to be staying here because it was always my plan when I was really young to come to England and make it here at Arsenal, which is one of the biggest clubs in the world.

Now I want to try and become the No.1 goalkeeper here, and help the team win trophies.

Kalo korang faham apa yg dia ckp kat atas tu..Dia cakap dia skang ni gembira sangat dok nga Arsenal. Pengalaman yg dia boleh pom hasil dok nga Arsenal.Tgk lah semngat MAnone unutk menjadi keeper no.1 Arsenal. haha..semoga berjaya Mannone..

Berita pasal Senderos pula, dia secara pastinya akan berpindah ke kelab Everton secara pinjaman sehingga akhir musim ini. Mungkin berita ini lambat sikit unutk diletakkan dalam posting kali ini. Tp tak pelah, korang bacalah,,untuk tambah2 minat nk membaca tu..

Senderos mengatakan yg dia ingin berpindah ke Toffes kerana untuk bermain dalam skuad utama bagi membolehkan dia membuat debut unutk Swiss bagi World Cup nanti. Tak pelah,,kalo botak ni nk pergi, pergilah..Yg penting si botok ni improve sikit dia punya skill tu..asyik buat silap je..huhu..

I am delighted to be an Everton player for the remainder of the season. I can’t wait to get stuck in and play for Everton.

Hopefully I can get some first team football in during my time here. I am here with high hopes and hopefully I can fulfil them. I have spoken to David Moyes and he hopes to give me opportunities here. Hopefully I can grab that opportunity and stay in the team.

Everton’s form over the last few weeks has been better and they are getting stronger.

Unutk perlawanan menentang Aston Villa hari rabu ini. Mungkin Preview itu akan ada ataupun akan tiada. Antara 2 tu..tgk2 la tu..haha,,k..au revoir..©
Read More

Salahkah Wenger..??

Leave a Comment

























Assalamualakim. Minta maaf semua kerana lambat sikit untuk update kerana tak de mood dengan kekalahan Arsenal di tangan Stoke City. Sungguh mengecewakan kerana satu piala sudah terlepas lagi unutk kali ini. Hancur harapan untuk aku melihat piala FA dijulang oleh Arsenal. Hampeh. Tapi, tak pe lah..benda dah jadi kan. Dh tak boleh nk undur balik kan. Hahaha..

Skuad semalam adalah skuad yg diturumkan oleh Wenger. Kita tak leh jugak nk salahkan Wenger yg tidak menurunkan ramai skuad kesebelasan utama,. Dengan keempat-empat bek utama direhatkan oleh Wenger dan memberi peluang oleh Sol dan Silvestre utk bermain. Tp, inilah akibatnya, kubu pertahanan kita rampuh, hancur!!! Apa ko buat Sol, nk main ke tak..?? Orang dh bg pe;uang ni, main elok2 la...haha..

Skuad semalam..

Fabianski

ECoquelin – Campbell – Silvestre– Traore

Denilson –Eastmond

Walcott-Fabregas-Vela

Eastmond


Subs : Mannone, Rosicky, eduarado, Arshavin, Frimpong, Ramsey, K,Bartley.

Wenger menggunakan formasi 4-2-3-1 dan seperti yg diketahui formasi ini tidak mampu unutk menang dengan Stoke. Mungkin ianya dibarisi oleh pemain2 muda sbb tu lah tak menjadi. Eastmond nampak gayanya blh bermain dengan baik di bahagian DM dan berganding dengan Denilson.

Aku pun tak nk ulas panjang2. Gawang kita dibolosi oleh gol lawan seawal minit 2 lagi. korang boleh nampak tak yg Arsenal beramin cam ner semalam. Pada minit ke 2 lagi sudah bolos. Apa kerja bek ni..??huhu.. Aku panas ni..wakaka..Fuhrer menjaringkan gol ke 2 dengan bergayanya.

PAda minit 41, denilson memmberi sedikit harapan kepada Arsenal dengan menjaringkan gol hasil daripada bola yg dipasing olh Fabregas. NAmpak r jugak peluang tu. Tp, bek ni buat hal pula apbla bolos lagi pada separuh masa ke dua.Tu pon dengan Traore tak tahu ke mana tempat dia, senang r Stoke nk serang dari kiri. Tanggal minit ke 78 bolos lah gol ke 2 Arsenal.

Pertukaran pada minit 68 ketiga2 sub tak memberi kesan pun kepada Arsenal, bahkan semakin menambah gol ada la...Coquelin, Thomas, dan Walcott masing kuat pada minit 68 dan diganti dengan Eduardo, Arshavin dan Ramsey. Tp, ganti pun, hampeh tetap hampeh sbb Whitehead menambah satu lagi gol unutk Stoke pada minit 86. HAncur piala FA, selamat tinggal la FA Cup. Setakat round keempat je Arseanl ni. Huh!!Arsenal kalah 1-3.!

Takpe lah. Wenger ada alasan kukuh sbb dia merehatkan ramain pemain star. Arsenal ni akan lawan team yg hebat unutk BPL pas ni. Aston Villa, MAn U. Liverpool dan Chelsea. JAdi, Wenger dah cakap yug kalau nk salahkan dia pun sbbFA dah kalah, salahkanlah,,dia tak kisah,, ADA AKU KESAH??- tegas Wenger..

"I've got no regrets about the selection.

"I didn't have much choice as - apart from Gallas - Sagna, Vermaelen and Clichy could not play.

"They will be back for Aston Villa in midweek and might have missed that if they'd played against Stoke - apart from Gallas."

Takpelah Wenger, in arsene we trust...au revoir..©
Read More

FA Cup Preview...

Leave a Comment
Assalamualaikum...kembali bertemu..Wakaka..

Aku tak nk ckp pnjang, trus je ke preview untuk perlawanan FA Cup bagi pringkat ke-4 ni. Arsenal akan bertemu dengan Stoke dan akn bermain di gelandang Stoke. Wenger menegaskan yg perlawanan FA ini juga adalah penting untuk dimenangi dan akan menurunkan skuad yg betul2 mampu menahan asakan Stoke.

Fa Cup ini menurut Wenger tak lahs epenting piala liga, jadi, dia mungkin akan merehatkan beberapa orang pemain yg amat penting bagi perlawanan BPL. Yg apstinya, Sagna dan Diaby akan berehat, Begitu juga dengan Ramsey, dan NAsri.

Wenger yg merehatkan beberapa orang key player ni mungkin akan menurunkan Wilshere, Eastmond dan TRaore untuk memberi peluang kepada diorang. Kita pun tahu yg Traore semakin tersisih lepas Clichy kembali ke dalam skuad utama. Yg dinantikan tentunya kemunculan pemain yg sudah berumur ini iaitu Campbell. Mungkin diorang nk tgk penampilan ke - 2 Campbell selepas debut pertamanya menentang Wet ham untuk 45 minit. Apa-apa pun, kata Wenger, semuanya bergantung terhadap kecergasan Campbell.

“We have called up Kyle Bartley, Jay Emmanuel Thomas, Francis Coquelin, Gilles Sunu, and Craig Eastmond.

“Sol will be OK to play [after regaining fitness] but, right now, I don’t know if I play him. However it is a big opportunity for him if he does.

“I have to make a decision at right back too. Eastmond is possible. We moved him from there to central midfield in the past, so we’ll see. But Coquelin can play right back as well.

“I want to pick a team which is strong enough to win the game, without ignoring we are under immense physical demands in every single game right now and the fact some players need to have a breather.”

Disini ialah tema jangaan yg dibincangkan bersama:

Fabianski

Coquelin – Campbell – Silvestre – Traore

Wilshere– Eastmond –Emmanuel-Thomas

Walcott-Eduardo – Vela


Setakat ni la dahulu. Aku pun ada hal sikit ni. Apa-apa pun kita jumpa lepas game mlm ni..wakakaka..au revoir..
Read More

Renung-renungkan...

Leave a Comment
Assalamualaikum w.t.b. Alhamdulillah, segala syukur dah puji di hadratkan kepada tuhan pencipta sekalian makhluk. Selawat dan salam keatas jnjungan besar Nabi Muhammad S.A.W. Semoga kita semua tergolong dalam kalangan orang yg mendapat syafaatnya di hari pembalasan kelak. Ingat, orang yg beriman kepada Allah dan Rasul ialah orang yg beriman terhadap hari kiamat dan juga hari pembalasan.

Pada hari ini, aku tidak ada apa2 berita terbaru pasal Arsenal yg hendak dikongsikan. Jadi, disini hanya untuk berkongsi sedikit pengetahuan yg ada dengan para pembaca sekalian. Hanya cerita unutk mengambil pelajaran dan pengajaran.

Cerita ini adalah cerita ahli sufi di zaman dahulu. Ahli sufi ini namanya NAsruddin dan dianya tinggal di sebuah desa yg penduduknya memeng mengenal yg Nasruddin ni seorang ahli sufi yg wara'.

Jadi, pada suatu hari, datanglah ke desanya 3 orang yg bijak pandai untuk bertanya seolan yang merumitkan kepada penduduk-penduduk desa dan mendesak untuk mendapatkan jawapan dan sampailah 3 orang ni di desa Nasruddin. Orang-orang kampung di desa Nasruddin awal-awal lagi menolak Nasruddin unutk menjadi wakil penduduk di kampung itu bagi menjawab soalan yang di aju oleh bijak pandau tersebut. Nasruddin dipaksa unutk menajwabnya dan orang ramai berdiri mengelilingi mereka unutk menyaksikan perbicaraan tersebut.

Orang bijak pertama bertanya kepada Nasruddin, "Dimanakah terletaknya pusat bumi ini?"

Nasruddin pun menjawab, "Tepat di bawah telapak kaki saya, wahai saudara."

BAgaimanakah saudara boleh membuktikan hal itu..??"tanya orang bijak pertama.

"Kalau saudara tidak percaya, boleh saja saudara mengukurnya." dengan tenang NAsruddin menjawab persoalan orang bijak tadi.

orang bijak yg pertama tadi diam membisu tidak menjawab. Soalannya dengan mudah dapat dijawab oleh Nasruddin. Sekarang ni, tibalah giliran orang bijak yg ke-2 utk bertanya. " Berapa bnyak jumlah bintang yg beada dilangit?"

Nasruddin pun menjawab, "Bintang-bintang yg ada di langit ini ialah sama banyak dengan rambut yg tumbuh di badan keldai saya ini."

"Bagaimana saudara boleh membuktikan hal ini?" ujar orang bijak kedua td.

"kalau saudara tidak percaya, boleh la saudara bilang rambut di keldai ini dan saudara akan menemui kebenarannya." Nasruddin menjawab.

"Saudara bercakap mcm percakapan kanak-kanak. Mana mungkin orang boleh menghitung rambut di badan keldai ini."

"Ooo..Kalau saya macam budak-budak, mengapa saudara mengajukan pertanyaan sedemikian, bagaimana orang boleh menghitung bintang di langit.?"bls Nasruddin.Mendengar hujah dan jawapan daripada Nasrudin, orang bijak ke-2 pom terdiam dan kelu untuk melanjutkan pertanyaan yg lain.

Sekarang, tibalah giliran orang bijak yg ketiga untuk mengajukan persoalannya. Dikatakan orang yg ketiga ini ialah orang yg paling bijak di antara ketiga-tiga orang itu. Dia nampaknya sedikit terganggu dengan kecerdikan Nasruddin dan terus bertanya, "Nampaknya saudara tahu banyak hal mengenai keldai, tapi cuba saudara memberitahu saya berapa banyakkah bulu yg terdapat di ekor keldai ini."

"Saya tahu jumlahnya," pantas Nasruddin menjawab. "bulu yg terdapat di ekor keldai ini adalah sama banyak dengan jumlah rambut di janggut saudara."

"Bagaimana kamu boleh membuktikan hal ini.?" tanyanya lagi.

"Ooo,,yg tu mudah je..Begini, saudara menecabut sehelai bulu ari keldai saya, dan saya mencabut sehelai ranbut dari janggut saudara. Hah, kalau sama bilangannya, maka benarlah apa yg saya katakan, dan kalau tak betul, salahlah jawapan saya."bijak jawapan dari Nasruddin.

Tentu sahaja orang bijak ketiga itu tidak mahu cara mengira yg sedemikian. DAn, orang-orang desa semakin yakin yang Nasruddin adalah orang yang paling bijak diantara empat orang itu.

Sekian.

Cerita itu adalah hasil pembacaan aku di sebuah laman internet dan aku mengolahkannya mengikut kesesuaian bahasa masa kini. Kesimpulannya yg kita dapat daripada cerita ahli sufi itu ialah tak semestinya soalan yg diajukan kepada kita dijawab seratus peratus dengan fakta. Ada kalanya kita perlu menggunakan logik akal unutk menjawabnya dan jawapan yg diberi adalah jawapan yg dapat diterima oleh akal yg sihat sejahtera.

Cerita di atas dapat dijadikan contoh dengan soalan olh orang bijak kedua kepada NAsruddin. Bertanya mengenai jumlah bintang di langit. Mustahil utk kita menghitungnya kerana jauh dari kita dan yg pling tak logiknya amat banyak sehingga tak terhitung. Sedangkan pasir di pantai tidak terhitung, inikan pula bintang di langit yg tiada sempadan.

Sememangnya tak usahlah kita bertanya soalan2 yg pelik2 kepada orang lain hanya sekadar unutk menguji kepintaran orang dan mengatakan yg hanyalah kita yg bijak kerana orang lain tidak mendapat persoalan yg kita kemukakan. Ingat, sekiranya kita sudah merasakan yg kita ini yg terpintar, terkuat ataupun ter semuanya, ada lagi orang yg lebih kuat, lbih pintar dari kita. Ingatlah kisah Nabi MUsa A.S dengan Nabi Khadir A.S.Ok, au revoir.

Wassalam....jumpa lagi.
Read More

3 Mat Hitam...

Leave a Comment
Assalamualaikum..berjumpa lagi kita semua dalam blog yg tak seberapa ini. Ni pom editor aku berpulas kpala hotak dia utk blog ni nmpak cntik sikit. Mklum lah, dio orang yg berpngalaman. Kalo korang nk tau, dialah yg bg nasihat Loqman Al hakem tuh. Aku pom tak tahu nsihat yg Lokman tggl kat anak2 dia dan untuk kita scara amnya. Jadi, kalo korang nk dgr tazkirah lg, korang suh la kat shoutbox tu, suh dia post lg psl wasiat Lokman Al-Hakim. Aku nk bg pom tak pandai..Hahaha..

okey, kita trus kpada 3 mat hitam. Korang msti trtanya2 sbb ramai benor mat hitam yg ada dalam arsenal ni. Tp, kali ni, aku sbut 3 je..Nmpak cam misteri kan..??Korang msti nk tahu sape 3 org mat hitam yg aku nk cerita kat sini kan. 3 mat hitam tu ialah Diaby, Gallas dan Sagna dan ketiga2nya ialah org Perancis, sekampung nga Wenger kot. Mungkin Wenger dulu nih pnah jd tok pnghulu kampung mereka.haha,,

Okey pasal Diaby dan Sagna. Salah satu dr pemain yg bekerja dgn begitu keras semalam utk membntu Arsenal membelasah Bolton. Tak perlu lah aku nk citer lg pasal cite semalam sbb post sblom ni pom dh pnjang lebar. Apa yg kita tahu, Diaby ni mnglami kecederaan calf dan dia diganti dengan Eastmont smlm. Apa yg nk diberitahu di sini ialah yg kemungkinan 2 org Perancis ini akan berlepas utk b'aksi dengan Stoke pada hari Ahad ini.

“Diaby has a calf problem,” said Wenger. “The first news is not bad but he has a scan tomorrow [Friday] and we will know more from there.

“Of course, he is out for Stoke and certainly for the Villa game. There is hope he might be back for Manchester United but we don’t know yet."

Jadi, masalah yg dihadapi oleh Sagna pula ialah mslh bahu yg memaksanya utk berehat dan dijangka terlepas juga aksi menentang Stoke di kampung halaman mereka untuk peringkat ke 4 piala FA. Aku rasa yg Sagna ni mungkin letih sgt kot jadi bek kanan dan tak de masa utk dia berehat. Jadi, bgus gak kalo Wenger bg dia rehat, dptlah nk betol2 urat yg panas sbb main bnyak sgt. Haha..

“From last night no [we lost no-one else]. But some have played on the fringe like Bacary Sagna, who has a bad shoulder. He will absolutely need to be rested. I will assess the situation on Friday and Saturday. But we will certainly make use of the squad.”

Berita untuk Gallas ialah satu gembira yg ptut dikongsi olh kita semua. Manakan tidak, Gallas yg diiselubungi kontraversi yg hangat skejap2 tu terlepas dr hukuman FA pasal tackle dia trhadap Mark Davies. Sblom ni, Owen Coyle mmg tak puas hati dgn mat hitam botak ni sbb dia tackle pemain star mereka. Dia ckp lg, yg pngadil sptutnya mlygkan kad merah kt bekas kapten kita ni. Pro la sikit Coyle. haha. Dia ckp Begah dpt mnyamakan gol akibat pemain dia itu ditekel oleh Gallas dan gol yg dijringkan olh Fabregas smmngnya satu gol yg amat pnting kerana mmbangkitkan smngat the gunners. HAha..Coyle dah perit dah..tol tak..??

Okeyla.tahniah lah Gallas, dan selamat berjaya di ucapkan kpd Diaby dan Sagna dan semoga diorang smbuh dgn lbih cepat utk mgkalkan Arsenal di puncak liga. K. au revoir...huhuhu..
Read More

N0ticiAs iMp0rtAntEs....alooha...

Leave a Comment




















ASsalamualaikum...

hari ni aku agak bersemangat nak berdepan nga fan2 chelsea yang dok sedap2 memperkotak katikkan arsenal semalam..hambek nak korang..aku memang sakit ati tol bile dok tengok time arsenal dah kena 2 tuh fan chelsea leh jerk g wat senyum kambing depan muke aku..memang panas aty tol ler..tapi x per...di mana kiter skrang...jwpannye ader d otak2 anda sekaliyan...arsene wengr ader gak cakap..skang ni kiter dah ader kat top league jd die mengharapkan player2 sumer jgn terlalu leka dan alpa..perjuangan kiter maseh belum selesai..

jadi oleh kerane post kali ni aku yang tulis aku akan smbung skit nasehat daripada loqman alhakim..sebelom ni aku dah bg dah satu drpd 25 nasehat beliau yang masyhur..dalam post sebelom ni..harap2 korang perasan la ek..k..

ni die..loqman al hakim cakap..manusia2 yang bersedia tuk menerima nasehat..tuk menerima teguran tuk menerima hape2 komen dr org laen..maka die adalah sorang manusia yang mendapat penjagaan dari ALLAH..dan apabile die dah terime nasehat dan teguran x kire dari sape pon dan selepas itu die mule sedar maka die adalah manusia yang mendapat kemuliaan dari ALLAH...renung2kanla..meh kiter same2 cek balik diri kiter..adakah kiter sume termasuk dalam golongan ni..ader satu pepatah ker hades aku dah x ingat..bunyik die cam ni...
أنظر ما قال ولا تنظر من قال..maksud die..kamu lihat lah ape yang dikaterkan pada mu..dan jgn kamu lihat sape yang mengatakannye pada mu...fahami btul dan selamat beramal..














okies..berbalik pd arsenal kiter laks..hehe..beriter yang muler sekali pasal kontroversi gol fabregas semalam..tp bukan fabregas yang dikontroversi kan...sebaliknyer cik gallas yang terkena..yer la dah die pon bukan sengajer nak pi pijak kaki mark davies tu..bolton cakap sbb tu la fabregas boleh score gol..macam2 la alasan lau dah kalah..kalo bolton x mo kire gol tu kiter tetap menang gaks..bukan susah pon kan..arsene wenger pon dah mintak maaf dah pasal insiden tersebut..skang ni tinggal pihak FA jer la...




















beriter yang agak sdeyh la wat kiter..back kiri muder kiter gibbs..hurm nmpaknye tdk akan beraksi sepanjang musim ini dan jgk bakal terlepas peluang tuk ke piala dunia..agak sdeyh gak berita ni..kiter yang mndengar pon dah terharu inikan pulak yang menanggungnya...walaoupon gibbs x dpt ke piala dunia namun bakatnyer sudah diketahui umum..makcik2 kat kampung dok bercakap sal ko gibbs..jgn ler sdeyh2 ek..





















beriter sal transfer..nampaknyer skang ni paper2 di maner pon sdg hangat mengatakn yang wenger sendirik dah bukak mulut bersuare menyatakan nak tapau sorang bek muder yang dberi akannyer name Chris Smalling..pemaen fulham...hurm..aku tengok gambo.. beso beno size bek ni..xper la dah besor molek bebeno ler skurangnye2 kiter ader defender yang memang dapat menggerunkan pehak lawan..aku nak terang panjang2 sal die ni pon wikipidia pon dah bagi dah..aku bagi link jer la pas tu korang bace la ek..hehe
klik sini tuk lbeyh lanjut.

okies setakat tu jer la dulu ek..tot ziens
Read More

Ramalan Benar Belaka...

Leave a Comment

Assalamualaikum...alhamdulillah umur masih panjang lg utk trus hidup dan beribadat kpd Allah Taala. Moga hati ini baik dr semalam.

Ok. Ramalan benar belaka..??Mcm tajuk lg nyanyian kump Umbrella plak yg masyur time zman 90 an tu.Haha..tp kat sini, bkn nk cite pasal kump ni, tp nk ckp yg ramalan ini tlh benar2 berlaku. Ramalan ape..??Haha..sdh psti ramaln yg Arsenal akn menduduki takhta liga BPL utk hari ini.

Arsenal yg menewaskan Bolton semlm di halaman sendiri tlh mmnugut 3 mata penuh dan mnjdikan mata terkumpul sbnyak 48 mata dgn 22 match..??Tahniah Arsenal kita krn menang smalam!!

Perlawanan semalam kalu korang lihat mst mndebarkan sbb team Bolton ni mndahului dgn 2-0 dan akhir sparuh msa pertama hnya 2-1. Tp, best gak tgk dlm cemas sbb last2 arsenal yg menang dgn 4-2. Korang msti trtanya2 time tgk match smlm kn,Arsenal dh mcm team yg complete wlaupon takde RVP dgn kmbalinya Clichy, tp blh dibolosi dgn 2 gol pd sparuh msa pertama..??Knp,,??Hanya mninggalkan persoalan. Hahaha..

Okey,kita tgk skuad yg beraksi smalam..

Line up : Almunia, Sagna, Gallas, Vermaelan, Clichy, Denilson, Diaby, Rosicky, Fabregas,Arshavin, Edduardo.

Subs :Fabianski,Silvestre, Traore, Eastmond, Emmanuel Thomas, Vela, Walcott.

Kalo kita lihat skuad di atas, kita mmg confirm la yg skuad kita bl mnang dgn Bolton. tu yg kata ramalan bnr belaka. Haha. Wenger juga memasukkan 2 pemain yg still muda iaitu Eastmond yg mnunjukkan persembahan yg mnarik utk game yg lps dan juga Thomas pemain yg digilap olh Wenger.

Traore pula mnjadi pilihan ke-2 slpas Clichy cergas spnuhnya dan mengisi kembali kekosongan yg ditinggalnya sejak oktober tahun lps kembali. Selamat bertugas di ucapkan kpd Clichy. Moga jalankan tugas dgn baik. Eastmond juga dijadikan sub olh Wenger lps Denilson dpt bermain dgn baik. Nsb bek smlm tak rebah.

Gol pertama yg dibolosi oleh pemain Arsenal adlh disbbkan kekalutan di dpn gol dan Mael(Vermaelan) tak sambut mnanduk bo;a dr pemain Bolton dan mnyebabkan jtuh tepat di kaki Cahill dan trs merembat masuk gawang milik Almunia. Nk buat mcm mna.. Dh tak dpt dslmtkan. Jadilah kputusannya 0-1.













Gol ke-2 Bolton adalah gol penalti yg dijaringkan olh Taylor yg mimijak Fabregas time game sblom ni. Jahat tol Taylor ni. Aii..penalti diberikan oleh pngadil, Alan Wiley disbbkan tackle yg tak sngaja olh Denilson. Time tu padang lici, jd Denilson pom tergelincir, jd, nmpk cam tak sengaja la. Jadi, penalti pom penalti la. Minit 28 Taylor mejringkan gol w'pun ditempis lemah oleh Almunia, nasib tak mnebelahinya.

Tp takpe, gol yg dijaringkan oleh bolton mnyebabkan pemain Arsenal bermain dgn lbh bersemngat. Kita blh lihat yg bnyak percubaan yg merbahayam dan pada minit 43 Rosicky menamatkan percubaaan2 yg merbahya dgn rembatan kencang ke arah gol Bolton dgn kaki kanannya. Hasil bola yg dipassing oleh Fabregas bijak disudahi oleh Rosicky. Tak berbaloi ye Wenger lanjut kontrak orang kita ni. Haha...













Masuk je bilik persalinan time rehat menyebabkan pemai2 ni dbasuh oleh Wenger. bagi semangat cket. Tak pom bg ugutan. Disebabkan itu, 7 minit lps itu, Fabregas mnjringkan gol menarik melalui celah kangkang Keeper Bolton. Apa lg, malu la Bolton sbb Arsenal dpt menyamakan kedudukan dan gol melalui kangkang. Gol ke 2 ni mencetuskan kontroversi apabila Gallas mentackle Mark Davis tetapi, bola tdk dbrhntikan oleh Ref. nk buat macam mna, time Denilson rebah utuk game len Everton,ref pom tak tiupp wisel. Jadi, adillah. Wenger mintak maaf atas eksiden itu, dann dia berismpati krn tak dapt memberhntikan bola tu, dan Fabregas trus mnjringkan gol.

























Jadi, taknk ulas pnjang psl eksiden tu, gol ketika dijaringkan oleh bek tgh kita Mael. Mael nmpknya dapt juga mnjringkan gol ke6nya setelah sekian lama sepi dari snarai nama pnjring gol utk Arsenal. Sudah smstinya gol yg dijaringkan Mael ni agk pnting sbb ini lah gol kemengan Arsenal dan juga gol kesedihan utk Bolton.Cuba lg ye Bolton. Bola yg ditanduk oleh Diaby disudahi dgn baik olh kaki kiri Mael.











Minit 85, giliran Arshavin pula utuk mnambhkan derita Bolton. Aku rasa Arshavin ni gila gol sikit mlm td sbb gol sblom minit akhit tu, dia tak pasing pom kat walcott yg sure, kalo dia pasing, mst gol spatutunya 5-0. Tp,tu lah,kesilapan yg tak ptut dilakukan olh Arshavin. Aku rasa, Arshavin ni tak percaya kat Walcott kot yg memasuki pdang pada minit 90 dan sblom itu, partner dia, Eduardo, bnyak gol mensia2kan peluang. Jadi,jgn buat mcm tu lg ye Arshavin.

Vela, Walcott dan Easmond adalah sub yg digunakan oleh wenger semalam. eastmond dimasukkan selepas Diaby terpaksa dikeluarkan kerana injurt calf.Apa2 berota,kita tggu pasni.Ok.panjang benar aku taip.k.au revoir.

Read More

Berita Buruk...!!

2 comments
Assalamualaikum untuk korang yg tengah membaca posting ni. Terlebih dahulu diminta jgn terkejut dengan tajuk di atas kerana masalah yg dihadapi oleh team kita bukannya besar pun. Bak kata org2 tua kt kampung aku, 'kecik gitumo lalu jah'. Hahaha..

Tp, takpe, kita terus je ke topik yg hendak difokuskan. Berita terburuk yg melanda team kita ialah pasal kekalahan Arsenal dalam piala FA untuk bawah 18hun. jadi, korang jgn lah terkejut sgt, FA utk kita benar2 hadapi ni ialah bg perlawanan menentang Stoke nanti.

Bukan kita tak penting sangat kt FA bg bwh 18 tahun ni, tp, fokus sbnar kita ialah untuk pasukan tama kita skang ni. Team yg di bawah seliaan Wenger. In Arsene We Trust.. Jadi, kalo ado dikalangan yg tak puas hati aku ckp mcm tu, minta maaf di siang hari lg la. Mungkin korang blh bukak blog lain yg cerita lebihdetail pasal Arsenal bwh 18 thn ni.

Jadi, sikit maklumat untuk kita sama2 berkongsi. Perlawanan yg berlangsung semalam adalah di kampung halamn kita sendiri, iaitu Emirates. Dan, nama team yg menjadi pencebar kita ialah Ipswich. Sikit lg, team kita ni dikalahkan pada pusingan yg ke 4. Jadi, tak der rezekilah utk pemain kita ni melangkah lbh jauh dlm FA Cup ni kerana sudah kecundang di tgh jalan. Eh..macam lagu rahmat Ekamatra la plak ayt tu. Hahaha..

Skuad :James Dunn, Saed Hajrovic(76),Daniel Boateng, Ignasi Miquel,Cedric Evina (c),Emmanuel Frimpong, Roarie Deacon,Oguzhan Ozyakup(73),Benik Afobe,Chuks Aneke,Luke Freeman.

Sub : Sean McDermott,Nico Yennaris(76),Sam Byles,Rhema Obed,Jernade Meade
(73)


Aku pon tak nk ulas pnjang2 sbb kita tlah pun kalah 0-2,dan kedua2 gol dijaringkan oleh pasukan lawan pada separuh masa prtama. Jadi, tahniah la kpd skuad muda kita ini kerana telah berjaya mengharungi perlawanan sampai kepada peringkat keempat. Semoga perlawanan2 yg ditempuh mereka ini menambahkab lg perngalman dan skil mereka seterusnya dapat menjadi pelapis Arsnal yg pnuh komitmen. Wah..mcm ayat karangan PMR la plak..haha..k. au revoir..
Read More

31 dan Merida...

Leave a Comment
Assalamualaikum sahabat2 sekalian. Salam perjuangan dan salam ukhuwwah. Harap penyokong2 Arsenal terus hidup dgn mkmurnya..haha..Aku bru je bngun dr tido ni. Bila bngun tu..trus je bkak blog ni. Rupa2nya editor dh update dh. Mungkin dia cuti kot hari ni. Sbb tu la dia update awl sikit. yg aku trkejutnya siap dgn tazkirah lagi..Huhu..Syabas r diucapkan kpd editor ubibadok yg sorang ni sbb smpat gak selit tazkirah..Ingat isi adalah iman dan layar adlah tawakkal.Kalo korang tak baca posting yg sblom ni, msti korang takkan fham..huhu..

Tajuk kita ini adalah 31 dan Merida. Sebenarnya,tajuk di atas ialah unutk 2 tajuk dan dijadikan satu perkataan je. 31 dan Merida. Apa yg cuba untuk aku sampaikan di sini ialah pasal pemain kita yg memakai jersi no 31 unutk pertengahan musim ini dan juga Merida yg tidak akn dilepaskan oleh Wenger w'pun kontraknya akn tamat musim pnas nanti..

Pemain kita yg akn memakai jersio berno 31 ini ialah Sol Campbell iaitu bek tengah kita yg gelap2 sikit. Gelap sikit je..bukan cam Adebayor. Pemain yg berusia 35 thun ini ditawarkan kontrak oleh Wenger sampai pnghujung musim ini dgn byran sebnyak £20,000 seminggu. Dh bnyak dah tu. Kalo dok arap kat mat2 rempit kat negara kita. Sebulan pun belom tentu lg dpt duit sebnyak tu.

Silaporkan oleh sebuah blog di Londan yg Campbell tdk dpt memohon bg mendapatkan jersi berno.23 yg dipkainya dhulu kerana jersi itu sekarang ni telah dipakai oleh Arshavin. O0o0o..Rupa2nya Arshavin menyarung jersi lagenda selama ini, patut la sedap pelik je dia bermain ats padang. Sejak Campbell dtg kat Emirates, prestasi Arshavin cm turun je..Korang mesti tahu kan apa sbb dia. Mungkin Arshavin berasa bersalah. Sbb tu la dia nmpak bad mood je dalam beberapa perlawanan sebelom ni. jadi, tak mengapa, hal jersi tak penting, yg penting adalah performance dalam setipa perlwanan. Betol tak..??Haha..

Kalo korang nk beli jersi kat rantau panjang ni, murah je. Dalam harga 30 ringgit je. Boleh r nk bergaya tu sbb nmpak cam ori je. kalo sapa2 nk, korang tempah r kat shoutbox sebelah ni. Haha..Semua jersi ada, Dijamin ori gred A. Ok..habis bad baju.Harap2 Campbell dpt bermain dgn bersungguh2 w'pun tidak dpt memakai baju no23 yg pnah dipakainya dahulu smasa di Arsenal..Haha..

Sekarang ni kita terus je huraian untuk tajuk kita yg ke2 iaitu MERIDA. Korang semua msti dh tahu kan yg Merida ni akan tamat kontraknya akhir musim ni dan dia digosipkan dengan Atletico MAdrid. Yg jelasnya, MErida sendiri yg akan putuskan sama ada dia yg nk kekal ataupun tak.

Tapi, Atletico kena ingat yg Wenger telah pun bersungguh menyatakan yg dia akn berikhtiar unutk mengekalkan pemain muda Sepanyol ini. Dikatakan yg dia ini adlah jelmaan Fabregas. Atikah pun setuju dgn pndapat ini. Jadi, aku rasa kan, Merida tak kan pergi la dr Arsenal. Asalkan diberi tmpat dlm skuad utama.


I believe, yes [he will stay] – I have not given up on him. Merida was very influential against Bolton, he has good technique, he kept the ball very well and is dangerous.

OKeh. Setakt ni dulu..Ramai editor ubibadok yg tak de skang ni. Diorang semua tgh syok bercuti. Jadi. utk tazkirah. kita tggu diorang balik r dulu. Au Revoir.©
Read More

go gunnerzzz...

Leave a Comment
aku tergelak sesorang lepas bace komen kat shoutbox...ader jgk yg x paham lg walaoupon kitorang dah cecuber guner bahaser yg mudah dfahami ramai..ader jgk yang x paham lg..hehe...xper2..nnti kitorang akan usaha lg supaya korang leh paham dgn lbeyh jelas lg...hehe..mntak maaf bebanyak la ek..bukan per.kekadang kitorang akan gune gak le loghat kekelantanan kitorang...namer pon blog arsenal kelate..tp aper pon sokongan dr korang amat lah kami perlukan dan kami hargai..hehe

ok..aku nak mulekan post baru hari ni dgn sdkit peringatan la skit tuk diri aku dan jgk pmbacer2 sekaliyan..korang kenal x loqman alhakim..msty ramai yg kenal kan...masyhur tol die ni siap ader surah khusus tuk die dlm ALQURAN...jd aku ader la trbace dlm satu majalah...ader 25 pesanan luqman alhakim yg masyhur..jd aku akan cuber la bg 1 atau pon 2 pesanan yg dpetik dr pesanan die tuk peringatan bersamer2...x ghugi nyer kongsi bnda ni..k..hehe

1::katernye luqman alhakim kat anak die...dunia ni bagaikan lautan yg amat dalam nye..mmg bnyk manusia yg leka dan mudah2 jerk karam dalam lautan yg amat dlm ni ..jd kater luqman alhakim kat anak die..kalo nk selamat dr karam dalam lautan ni maka layarilah lautan tu dgn kapal yg bernama TAQWA...yang maner isi kapal tu ialah IMAN...dan layarnye adalah TAWAKKAL kpd yang maha pencipta..so korang pikir2 kan la..ape mksud yg trsirat dng pelyaran yg dnamakan takwa..isinya yg dinamakan iman dan layarnye yg dinamakan tawakkal..


heheh...ni ader la berita skit sal arsenal kiterr..cam beser la ek..tahniah la sbb kemenangan arsenal ke atas bolton hr tu..tp lepas tgk highlight aku rase cm pertahan kiri kiter cam mudah sgt dtembusi..tp xper bnda2 buleh dperbaiki..






















berita muler2 ni sal fabregas yg maner pd thun ni die dianggap berada di tahap terbaeknye..buktinyer..walaupon seringkali cedera..bukitnya dlm 23 penampilan die bersama arsenal pd thun ni..fabregas brjaye mnjaringkan 13 gol dan 15 assist..pergh..dasat tuu...





























































walcott dan denilson laks dikabarkan akan berader dlm skuad menentang bolton hari rabu ni..manakala penyerang tinggi lampai kiter bendtner d jangka akan kembali dlm perlawanan menentang aston villa...selamat kembali berkhidmat tuk pemaen2 yg baru sembuh..












wenger jgk mengaterkan die agak terkedu dgn persembahan cemerlang dr pemaeng muder kiter eastmond...waa...tgk satu lg bintang baru bakal menyinar...ketiadaan song..denilson dan jgk ramsey memberi peluang kpd eastmond menunjukkan bakat beliau dan trnyater ianyer berhasel..hehe..sanderos plak kater kalo dah xder yang nk beli dier..loan pon jd la..asalkan manager negara die nmpak bakat die tuk diserapkan dalam skuad international..hehe..stakat tu dulu...Ver más
Read More

Tuah Fabregas...

Leave a Comment
Assalamualaikum sebagai pembuka post blog pd hari ini.haha...Aku tahu yg korang semua msti gembira pasal Arsenal menang semalam kn..?? Sbb tu la blog ni update lewat sikit sbb para editor dia sibuk bersorak smpai terlupa..Haha..Tp, yg tu tak pe, jnji update gak.Haha..ok gundala..??

Tuah Fabregas..?? Confirm yg Fabregas ni mmg m'beri impak yg maksima terhadap team Arsenal ini. Fabregas menjaringkan gol pembukaan pada perlawanan smalam dan gol yg ke 13 peribadinya utk musim ini. Fabregas ni sdh trlepas 3 match sblom ini, dan dia dpt mbuktikan yg dia msih mhu kekal dgn Arsenal dgn mnjringkan gol dan bermain dgn baik spnjang 90 mnit di ats pdang. Fabregas adlh lmbang Arsenal untuk musim ini. Haha..♥♥















Fabregas menjringkan gol utk sparuh msa pertama dan pemain muda hensem kita mnambah derita Bolton pada sparuh masa kedua..Sape tu? Merida la..pemain 19 thun kita. Apa lg, Wenger pun tersngih sendiri brsama P.A nya. haha. Manakan tidak, 3 mata dlm genggaman dan smakin cerah peluang utk mngejar Man U dan jga Chelsea. Tggu ye Chelsea dan Man U.♥



























Korang tahu tak yg semalam Nasri tidak dtrunkan krana injurt pada minit2 last. Nasri injurt semasa sesi latihan, iaitu sakit hamstring. Dia dan Ramsey djgkakan oleh Wenger akn out selama 3 minggu. Lama tue.. Olh krana itulah Merida dsnraikan sebagai sub. Klau tak, mmg tak de dlm senarai lah MErida. Jd, dptlah pemain muda kita ini mnonjolkan kebolehan tersmbunyinya.



















Nasri was injured in the final minute of training and he has a hamstring strain and Aaron Ramsey has a thigh problem.

Wenger yg msih lg bersedih dgn outnya Ramsey dan Nasri, msh lg dpt mnggembirakn dirinya sikit2 sbb skuad dia skang ni mnunjukkan kematangan dan smakin tenang dlm setiap prlawanan. Dia juga sempat memuji Fabregas sbgai kapten yg sempurna sbgai attacking dan jga defensive. Dia mnguasai stiap pnjuru padang!!WOW..haha..Ini baru permulaan dan sekarang baru berumur 23 thn utk thun ini.

"We've shown we've matured as Bolton gave full commitment for 90 minutes,"

"Fabregas likes to go forward but he has improved defensively as well,"

"What is very interesting for us is Cesc gets stronger and stronger and has more personality on the pitch, like the whole team."

"He grows. He will be 23 this year - he is just starting."-kata Wenger.

Skuad yg dtrunkn smlam: Almunia, Sagna, Traore, Galllas, Vermaelan, Eastmond, Diaby, Fabregas, Rosicky, Eduardo, Arshavin.

Sub : Fabianski, Merida, Clichy, Silvestre, Coquelin, Emmanuel-Thomas, Vela

Korang tgk tak smlam?? Eduardo nmpknya assist dlm 2 gol smlam. W'pun tdk mnjringkn gol, tp dia nmpak semakin membaik skang ni. Bgus dud kerana mndgr kritikan dr kami. haha.Kesuluruhannya, mmg team kita trbaik la dlm BPL skang ni. Tunggu msa je nk klhkan Man U dan Chelsea tu.















Kubu perthanan kita juga semalan nmpknya kukuh sekukuhnya krana tidak bolos satu gol pon.Munkin lbh kukuh dr tembok pemisah Israel laknatullah dgn Palestin. Gallas, Sagna, Traore, dan Vermaelan yg pastinya. Berita gembiranya, Clichy juga bermain wlapun utk seketika dan msti Traore jeles kan..??Tp, takpe, dia msti mengalah..budak lg kan..Haha..♥


















Jadi, kita jgn lg bersorak lbh2 krana Arsenal akn berentap lg bersama Bolton pada hr Rabu ni. Tapi, jgn bimbang sgt, klo org klntan dia ckp, 'sak dok rusing sgt la' sbb Bolton akn berkunjung ke emirates utk hari rabu ini. Klau dgr nama Emirates gak, smakin brsmngat pemain2 muda kita nk berkasi ni.Hahaha.♥




















Jadi, setakat tu la dlu..kta sama2 tggu hari Rabu ini pula..Haha..Sekian wassalam..au revoir©
Read More

PREVIEW...ARSENAL V BOLTON..

Leave a Comment
Assalamualaikum...selamat pagi Malaysia. HArap penyokong2 kita sentiasa segar sentiasa. Haha..

pertama-tamanya aku nk mintak maaf la sbb ada editor ubibadok yg tulis prkataan tu dgn trlalu singkat. Aku tgk gundala pun komen kat shoutbox dan nmpak cm tak puas hati je..hehe.. Takpe..pihak ubibadok akan cuba perbetulkan..Terima kasih ye Gumdala. Komen anda amat kami berikan perhatian..Haha..♥

Sekarang ni kita teruskan saje ke tjuk kita. Preview match dengan Bolton untuk mlm ni. Kalo kat sini mungkin dh mlm kot. Kalo kat Malaysia tak tahu la. W'pon kita berlainan negara , kita tetap pnyokong Arsenal kan..?? Haha..

Bolton sekarang ni adalah team yg duk di kedudukan tercorot kat ranking BPL ni. Korang blh check la kat mna2 paper, yg skang ni Bolton brada di kedudukan no.19.No 2 last. W'pun team Bolton ni nampak lembik je, kita tak leh nk memandang rendah kat team ni memandngkan team diorang skang ni ada manger baru. Mnager dia skang ni ialah Owen Coyle. Ingat ye, bkn C.Cole. Bnyi je same kat belakang tu.COOL...haha

W'pun telah dibuang dr Burnley, msti si Coyle ni nk m'bktikan kat burnley yg dia ni still hebat. Tol tak.? Kalo lah stinggi tu smngat Coyle, semangat Wenger kita apa lg. Msti lebih tinggi dr Crouch kan.?Haha..Crouch bkn tggi pom.

BErita terbaru psl kecederaan pemain Arsenal. Denilson, Ramsey, Wilshere dan Bendtner msing2 dijangkakan akn out utk perlawanan mlm ini. Apatah lg RVP. Denilson dilaporkan telah mnjlni scan kemarin dan kmgkinan dia tdk akn bermain utuk perlwnwn mlm ini. Tapi, prlawanan hr Rabu kmungknan ad peluang.

"Denilson will have a test on Saturday and he is likely to be out. Ramsey had a muscular problem today and it is likely to be out too. The injury is high up on his thigh but I think it is short-term."-petikan akhbar.

Nampak gayanya, pemain midfield kita yg rmai cedera. Tapi, kita jgm bimbang, yg pasti, kapten kita akn bermain pd mlm ini. Cheer sikit..hahaha.. Tapi, korang msti bimbang gak kan, sbb Song kita tak de mlm ni..game sblom ni kita tlh tgk yg Song tak de, mmg hancur lah kat bhgian tgh padang tu. Tapi, mlm tu, game tak de fabregas..mlm ni kita tgk game yg ada Fabregas, tp tak de Song. Lps tu, kita buat analisis. Tol tak..??haha..

Skang ni nk letak skuad kemungkinan yg akn bermain mlm ni. Aku rase nk tuka keeper je mlm ni. Nk bg peluang Fabiasnki utk bermain.Nmpk almunia skang ni krg kosisten la Mgkin ada yg kontra klo aku sn editor ubibadok suke2 je nk atur skuad..tp, ni pndpt ubibadok je..jgn ambik sirius..ok..??haha..

Fabianski

Sagna – Vermaelen – Gallas – Traore

Diaby

Rosicky – Fabregas – Nasri

Eduardo – Arshavin




Diaby yg akn mggntikan tmpat Song. Blh kan..??KAlo ad cdangan len, korang sound je kt shoutbox kt tpi tu.. kita sma2 diskus..ktaorang ok je. Yg pastinya Arshavin dan Dudu akn mngisi posisi penyerang. Skang ni, kita sdia mklum yg kita kkrungan pemain di posisi pnyerang yg mna RVP dan Bendtner injurt. Kta scara tdk lgsungnye kna bg skongan lah kat 2 org wira kita ni w'pun game sblom ni diorg tak bgitu memuaskan..huhu..

Pasal Bolton pula, key player diorg adlh kevin davies dan Mark davies yg mnjdi truhan Coyle utk menang mlm ni. Diorg ingat senang ke nk menang nga Arsenal ni.Haha..Bolton seblum ni blom pnah kalah dlm 4 p'lwanan yg last, w'bgmnapun,Joey O'Brien dan Sean Davis memasuki snarai cedera diorg. Kita tetap menang lah...Nk rmpas kdudkan Man U yg menang dgn selesa smlm.

Jadi, setakat itu dahulu dr kami, apa yg baik itu drp Allah S.w.t dn ap yg buruk itu drpada kelemhan kami sdiri. Apa2 yg buruk itu, kita sama2 baiki supaya kita semua ini sentiasa menuju ke arah kebaikan. Sekian. Wassalam...au revoir..©
Read More

angin beritup kencang...heheh

Leave a Comment
Assalamualaikum..

x der la bnyk sgt pon berita baru pasal arsenal...skang ni pon bnyak paper2 dok tgh mengikuti pemaen2 yang wenger dok usha...yg trbaru ni wenger ckp nk beli gaks sorang striker tp die lom jumper lg striker yg diidam2 kan olehnyer...haha...bukan senang wenger nk beli player..tp tu lah care wenger..





















skang ni wenger tgh bnyk gaks dok usha striker..defender wenger dah dpt sorang walaupon tue kire ok la gaks...skang ni..sprtimana yg hngt dikatakan oleh kebanyakan paper wenger tgh dok usha striker dinamo zagreb..name mamat tu Mario Mandzukic...lepas aku dok usha2 tgk profile mamat ni kat wikipedia...macam biaser la..aku rase die leh tahan jgk ketajaman die depan gol..lau aku tgk kat utube biaser kat utube barang yg kureng leh jd hot stuff gak kan..lau korang nk try usha sal mamat ni try tekan jer link kat bwh ni ek..
klik jer sini

















yg laennye plaks..pasal budak bolivia tu..samuel galindo lepas wenger dah dapat tapau bdk ni die ckp die akan hanto bdk ni kat mane2 klub yg ingin mndptkan khidmat die secare pinjaman...hehe..nak bg tmbah pengalaman la tu..hehe..kire opk la gaks..satu prospek masa hadapan ni..

stkt ni jer la dulu..nnty ader lg la update sal arsenal lwn bolton nntykan kemunculannya..waakaka...
Read More

Ingat!!Hanya Gosip...

Leave a Comment



















Assalamualaikum..nampaknya kita semua berjumpa lagi kat blog yg tak seberapa besar ni. Tapi, tak mengapa, kita semua ni penyokong Arsenal. Walaupun kecik, kita tetap skong Arsenal. Kalo tak sokong Arsenal, kita buat lbh kecik lg..huhu..

Segalanya hanya gosip..itulah yg hendak disampaikan kali ini. Kalo dgr saje gosip, mungkin ada d kalangan korang yg terbayang pasal artis je. Jadi, kali ini, kita cuba luaskan sikit pengetahuan kita, kelab kita pun ni pun ada gak gosip yg panas. PANASSSS...GOSIP yg hendak dkongsikn di sini adalah tentang pemain midfield yang berumur 18 thun. Bagi yang kurang peka sikit nga Arena bola sepak ni, korang mungkin tertanya2 kan sapa sebenarnya budak mentah ni. Nma penuh budak ni adalah Sergia Canales. Kalo korang nak nama yg penuh lg, korang blh r search kat wikepedia tu. Confirm ada.DIJAMIN ADA. Consalen ni pemain SEpanyol tau...♥

PASAL CANALES

Untuk pengetahuan kita semua, bagi yang tak tahu lagi la, Canales ni merupakan pemain dari kelab Racing Satander yg mana byk kelab2 elit di eropah ingin mendapatkan pemain muda yg berbakat ini. JAdi, dengan mudahnya media2 di sana menuduh Arsenal juga inign mendapatkan pemain ini. Biasala..team yg sememangnya terkenal dengan pemain yg berbakat taraf 'super'kan.haha.. Dan, yang pentingnya, Wenger dengan sekeras-kerasnya menafikan khabar angin. Bos sendiri yg menafikannya, jadi, tak pyah lah org len nk memperbsar2kan cerita ini. Apemacam..??Betol tak..?? Jadi, jangan nak memandailah ikan2 bilis kat bawah ni kalo ikan jerung dah sound..haha..(pinjam pepatah KAram SIngh Walia...)

"No," said Wenger at his press conference when asked about links with Canales. He added: "I can only say no because it is no."

LEBIH DETAIL

2. SEdikit perkembangan pasal mat botak ni a.k.a Senderos yg Wenger telah pun mengatakan yang skang ni bergantung kepada botak ni sama ada ingin stay dgn Arsenal ataupun keluar darinya. Wenger menjelaskan yg dia mahu semua pemain berasa gembira ketika berada di Emirates, dan , jika ini tidak menggembirakan senderos, dia boleh mninggalkan Arsenal. KEsian kat Senderos kan, tak dapat simpati dari Wenger walaupun telah habis cara untuk mendapatkan belas kasihan dr Pok Cik Wenger nih. Apa-apa pun, kita selalu mengharapkan yg Senderos sentiasa berjaya skiranya dia keluar dr Arsenal. k. setakat ni dulu..au revoir...©

"I don't know [if he will leave]," said Wenger. "It depends on his choice and the opportunities he will have.

"The target of the football player is not not to play. You expect a player to want to play of course.

"There is no disappointment there [in this situation]. I want players to be happy and we manage to make most of them happy here."
Read More

Randall tinggalkan Emirates...

Leave a Comment













Assalamualaikum..Jangan terkejut para fans semua kerana gara-gara tajuk di atas. Tajuk tu saje nk buat gempak je. Gempak tak..??haha..

Skang ni kiter series skit,dah tajuk tu pon dah mcm gempak gak beriter ni pon leh la thn gempak nyer gaks..korang msty tau kan player muder kiter mark randall...hehe..die dgn sesuke atynye..akn dpinjamkan ke kelab yg hntah hape kenamernyerMilton Keynes Dons..agaks2 korang kenal x ngn name kelab ni..x berape rnkl msyhur sgt pon tp ok la..lau die dah pergi kelab x msyhur konferm2 die dpt gaks tmpat nak maen dlm skuad utama kan..pnting gak tu..baghu brtmbh ilmu pngetahun ngn pengalaman budak ni..yer x...aku rase klub maner2 tu x pnting tp ape yg pnting kerjasama...

ni briter sal skuad utama arsenal laks..skang ni bnyk bebeno player kiter yg maseh bergelumang dgn keceraann yg amat lah suam2...tp briter baeknye gael clichy mngkin akan dmasukkan dlm senarai reserve dlm perlawanan ngn bolton pas ni..kire tu ok la jgk..walaupon reserve kan..briter yg leh dkire bahagia la..














yang pasal pakcik campbell laks..salah sorang legend arsenal..hehe..nmpaknye pak wenger kiter dgn sebegitu tggi keyakinannye dah nk konferm2 dah nk sign jgk campbell ni walaoupon omo die dqah agak tue tp pengalaman die tu mmg maseh berguner la tuk pemaen2 yg org tue kater setahun ketiak jagung...leh la jgk dsamping die maen tuk arsenal di samping die bukak kelas tusyen tuk bebudak2 arsenal..kan ker untung tu...

oleh kerane wenger dah nmpak yakin sgt nk sign deal ngn campbell ni..maka dgn ini..sanderos dgn rela hatynye mnyatakan hasrat nye nk kuar dr arsenal..lalu manager everton dgn penuh rase berahinyer menyaterkan die minat sgt kat mamat botak ni..dah la botak putih laks tu..kire ok gak la lau die pergi everton leh gaks balik melawat arsenal jrg2 sekali..
Read More

Walcott dan Senderos...

Leave a Comment
























Assalamualaikum..bertemu kembali kita di blog ubibadok.haha.. Semoga sihat dan sejahtera di pagi jumaat ini. Kepada yang tak potong kuku lagi tu, blh r nk potong kuku sbb potong kuku hari jumaat ni sunat dan memotong kuku tu sunnah. Jadi, amalkan lah sunnah ini kerana sunnah dapat mendekatkan diri kita kepada Nabi Muhammad S.A.W.

Berbalik kepada Walcoot dan Senderos. PErtama sekali berita pasal Walcott. Walcott dilaporkan tidak akan dapat bermain untuk perlawanan menentang Bolton hari Ahad ini. Walcott yang mengalami kecederaan rusuk ketika perlawanan menentang Aston Villa.

Ketika perlawanan menetang Arsenal dengan keputusan menang 3-o dan dimasa itu juga, Fabregas kita ponmengalami kecederaan hamstring. Walaubagaimanapun, hasil scan daripada pakar perubatan tidak dapat menemui sebarang kecederaan pada rusuk Walcott dan ini menimbulkan tanda tanya kepada staf perubatan Arsenal kerana Walcott masih lagi mengadu kesakitan. Sedikit pengetahuan, Walcott hanya bermain 4 game sahaja untuk musim ini dan menjaringkan satu gol.

Tentang Senderos pula, dia telah pun menyatakan yang dia ingin keluar dari Arsenal dan mencari team yang dapat menjadikan dia sebagai first team. Ini kerana dia perlu mendapatkan perhatian jurulatih International bagi membolehkan dia memasuki team Swiss. Senderos kita nampaknya tidak menarik perhatian Wenger untuk memberi tempat kepadanya sebagai first team kerana Arsenal telah cuba untuk mengambil Campbell sebagai bek tengah.

I want to go," Senderos told The Sun. "I need to be playing ahead of the World Cup and I don't want to play in the reserves any more. I really just want to leave."


kontrak Senderos akan tamat musim panas ini dan nampaknya Atletico madrid berminat untuk mendapat khidmat beliau. Justeru itu, editor ubiobadok mengucapkan selamat jalan dan selamat tinggal. Sayonara...haha..

Read More

Wenger Tersenyum...

Leave a Comment
Wenger tersenyum..???haha..kenapa Wenger tersenyum..Kali ini Wenger tersenyum lagi kerana Fabregas dan Clichy dapat beraksi unutk perlawanan hujung minggu ini menentang Bolton. Jarang - jarang boleh tgok Wenger tersenyum ni. Perkara ini disahkan oleh Wenger sendiri yang Fabregas dan Clichy akan beraksi untuk bg perlawanan di Stadium Reebok hari Sabtu ini.


LEBIH DETAIL

ASeperti dalam laman web rasmi ARSENAL.COM, pemain kebangsaan Sepanyol itu akan bermain hujung minggu ini setelah beberapa minggu ditimpa kecederaan hamstring, tetapi Wenger belum dapat menyakinkan 100 peratus lagi. SAtu lagi, Clichy juga dikatakan sepenihnya sedah cergas daripada masalah kecederan belakang yang agak lama. Kali terakhir kemunculan Clichy adalah pada 31 Oktober tahun lepas. Agak lama sungguh kan.?kan?

Bagi berita bersabit dengan kecederaan, Wenger memberitahu yang Denilson kemungkinan tidak dapat lagi bermain untuk Sabtu ini kerana kecederaan abdomen dan menegaskan yang kecederaan itu bukanlah kecederaan masa panjang.


"As for Denilson, we'll have to assess his situation on Friday. At the moment I count him out. It is an abdominal muscle problem but we don't think it will be long term. He still has a chance to play at Bolton if not he should be, maximum, one more week.

Bagi penyerang harapan Arsenal, Bendtner, dia sekarang ini dilaporkan sudah pulih dari kecederaan dan telah kembali ke padang latihan. Kemungkinan untuk penyerang Denmark ini cergas sepenuhnya mungkin dalam masa 2 minggu. Apa - apa pon, kita sememangnya mengharapkan yang terbaik dari BEndtner.


"Nicklas Bendtner is two weeks [away]. He is making good progress but he has been out for seven or eight weeks now so he will need three or four games to be completely fit again. But he has made a big step forward in the last three or four days so we are quite optimistic for him."

Wenger nampaknya sangat optimis dengan Clichy dan dia akan kembali hari Sabtu ini. Walaupun masih ragu-ragu dengan keadaannya disebabkan Clichy sudah lama tidak bermain, tetapi, dia menunjukkan aksi yang mantap ketika sesi latihan. Tidak mustahil unutk Clichy untuk bermain walaupun baru pulih dari cedera yang panjang.

"Gael Clichy is available and he might be in the squad as well on Sunday. I don't want to go overboard with Gael because he has been out for a long time but he looks very, very sharp in training.


au revoir....©®
Read More

Kontrak panjang untuk Eastmond...

Leave a Comment
Assalamualaikum...selamat sejahtera..salam selamat dan salam gembira dari warga editor ubibadok.blogspot.com. Berita panas yang baru diterima dari sumber Arsenal.

Berita terkini adalah tentang penyambungan kontrak Craig Eastmond. Pemain muda yang baru berumur 19 tahun ini telah menyambung kontrak unutk jangka masa yang panjang bersama dengan The Gunners. Ubi badok sudah menjagkakan yang tidak ramai pemain yang hendak keluar dari Arsenal. Sememangnya Arsenal adalah tempat untuk para pemain muda unutk mempamerkan bakat yang ada dalam diri mereka. Setuju tak..??Mungkin agak janggal kerana krew ubibadok hari ini mengupdate blog dengan bahasa Malaysia rasmi. Ini rentetan daripada pengunjung blog yang rata - ratanya adalah bukan dari Kelantan sahaja.

Berbalik kepada berita kita, Eastmond menandatangani kontraknya unutk kekal bersama dengan Arsenal pada hari ini. Craig Eastmond ni merupakan pemain yang menonjol untuk FA Youth Cup dan Premier Academy League pada musim lepas. Eastmond ini bermain di posisi bek kanan pada musim lepas dan berjaya menonjolkan bakatnya bersama first team pada musim ini untuk tampak lebih profesional.

Unutk musim ini, Eastmond menonjol bersama first team dengan bermain di posisi central midfielder bg piala Carling. Ini nampaknya memberi kesan kepada Eastmond kerana dia dapat membuat debut pertamanya untuk Liga Premier untuk perlawanan menentang Portsmouth pada 30 Disember yang lepas. Pada ketika itu, Eastmond masuk sebagai pemain ganti pada minit - minit akhir dengan keputusan perlawanan pada malam itu ialah menang 4 - 1. Syabas buat Eastmond!!!


Dalam piala Carling pula, Eastmond sepenuhnya sub yang tidak digunakakan ketika perlawanan pusingan ketiga menentang West Brom. Tetapi, itu tidak mengapa kerana untuk pusingan keempat iaitu match dengan Liverpool, Eastmond bermain sebagai kesebelasan utama dan menonjolkan bakatnya di hadapan Wenger sebagai midfield yang bakal menyinar di padang Emirates. Peringkat seterusnya, Eastmond ini turut disenaraikan dalam kesebelasan utama yang menyaksikan Arsenal tewas di tangan Manchester City dan lenyaplah piala Carling untuk musim ini. Tak apa..cuba lagi musim hadapan..haha..

Harap, Eastmond dapat meningkatkan lagi penampilannya dan juga mutu permainannya. Selamat berjaya Eastmond. Ganbate!! au revoir...

Read More

Gibbs Semakin Hampir...

Leave a Comment
Assalamualaikum..selamat kembali kepada fan-fan Arsenal. Nasib baik hari ini editor ubibadok ada kelas pada waktu pagi je, jadi dapatlah update blog sementara waktu kosong ni. Kebetulan banyak berita yang tersusun menunggu giliran unutk ubiabdok updatekan.

Terbaru, sumber Arsenal Klate memberitahu yang bek kiri Arsenal semakin hampir unutk cergas sepenuhnya. Pilihan no.2 Arsenal iaitu Kieran Gibbs yang cedera buku lali ketika perlawanan menentang Standard Liege pada Champion League dengan keputusan menang 2-0.

Pemain berumur 20 tahun itu memberitahu Arsenal TV yang proses penyembuhannya berjalan seperti yang dijadualkan. Ini sememangnya satu berita yang agak menggembirakan para penyokong Arsenal untuk menyaksikan Kieran Gibbs beraksi. Sudah semestinya para penyokong tidak jemu dengan aksi slide Gibbs yang berjaya dan bergaya. Betul tak..?huhu..

Gibbs berkata " Saya merasakan kaki saya semakin baik untuk setiap minit yang berlaludan dapat melakukan pelbagai perkara di gim. Sekiranya keputusan tentang kecederaan saya ini berjalan dengan baik, saya pasti akan dapat menyertai tim ini untuk perlawanan yang seterusnya."

I feel fine at the minute, and have been doing some work in the gym. Hopefully if the results come back okay, I can get on and really start getting [match] fit again.

"Saya tidak ada pengalaman dengan kecederaan ini kerana ini adalah kecederaan jangka masa panjang yang pertama buat saya. Tettapi, famili dan kawan - kawan sentiasa ada unutk membantu saya tempoh masa ini."

I did not deal with [the injury] that well, because this is my first time I have been out for a long time. But your friends and family are there, and they help you get through it.

jadi, sekian dulu unutk setakat ini.haha..
Read More

Setaro mano Campbell..??

Leave a Comment
Assalamualaikum sekali lagi..tak po dop wi sale bnyok2..buke doso pom..haha..ambik sunnoh ore oyak..ko gano??haha..pahtuh, jawab la adik kakok wei...jwb sale tu wajib, jong beri tu sunnat..maklum belako doh wak tu tuh...haha..

Kito g ko berito seterusnyo..pasal Campbell. Tahun ni adolah tahun yey bersejaroh untuk Wenger kerano selamo 13 tahun, dio tok rajin lg beli semula ore wak dio jual doh. Tapi, wak ni terjadi ko Campbell..bekas pemain Arsenal yey berumo 35 tahun..tuo doh wei...

Campbell akey dok di Arsenal sapa lah akhir musim ni napok gayonyo..Lepas tu tgk atas Wengr la samo ado nk wak gano ko ore tuo kito nih..haha..

Wenger kito napok gayonyo ado sbb la dio beli Campbell nih.male pom dio kelih dekat gitu mo lalu time campbell main lawe sek reserves West Ham nih..4-2 kito meney male..haha

Campbell bertrimo kasih ko Wenger kito kerano masih lagi memberi peluwe ko dio..bia tuo doh pom.. WEnger kito nih.kalu tok sedak main, tok mudoh2 nk ambik ore gituh..ko belah mmno??haha..Campbell jgok oyak yey dio menjadikey Wenger ni aspirasi dio..panda jgok Campbell nih..awo Wenger ambik dio gak..buwi ayat muja selalu..ko gano??haha...takpolah..inspirasi pom..inspirasi lah...kito wi ayat Ngepong Campbell lagih..:


"Arsene Wenger has been an inspiration," he said. "He has watched me closely after letting me train at Arsenal for nearly two months now.

"He's not stupid - he wouldn't have taken me back if he didn't like what he has seen, and I have worked and worked. I do believe I can contribute.

"I really have my confidence and fitness back and I believe I can make a big, big contribution.

"There is fantastic quality all around the pitch within this Arsenal team and I want to be part of it, and I will make a big push to try to do that, but it's little steps at a time."


jadi,kito pakat2 tgk la samo ado Campbell kito nih munoh ko molek. kalu munoh gak..tak dop pekdoh ore ambik wak jadi pemain Arsenal..malu ko sek mudo jah.Setakat tu lah dulu ari nih..ambo nk g kecek nga kabel ambo meta..haha..


Read More

Arsenal Sign Kapten B21 Bolivia...???

Leave a Comment
Asaalamualaikum belako??Pertamo2 sekalinyo,,mitok maaf la belako sbb lamo doh ambo tok update nih.. Ambo selaku wokil editor2 ubibadok mitok maaf dulu lagi kerano rato2 editor kito loni sibuk belako..tak dop maso wak free molek nk update blog. kalu ado maso wak free pom, buke la lamo mena. Nok taip so post pom tok dea. Sbb tu la napok blog ubibadok ni tok update lah mano..tp pngunjung ado sokmo,haha.

Ari ni ambo update lah sikit sbnyok..Napok rama gu2 Arsenal sek Klate dok bnyi bakpo la lamo tok update..

berito terbaru pasal Arsenal kito adalah pasal pemain baru yey dibeli olh Wenger nih. Berito panas wak ni nih baru gegey kat England lagi. Tok sapa pom lagi di Malaysia. Beritonyo ialah pasal Wenger yey sign kontrak unutk pemain muda namo Samuel Galindo. Pemain ni adolah pemain Bolivia dan jgok merupokey kapten untuk team bawoh 21 tahun. Baru umo 17 tahun, jadi kapten doh. hebat, hebat. Syabas Wenger kito.

Asal silohnyo, Galindo ni,dio g ko England untuk berlatih sekali nga Everton. Mirror oyak..memey tujuwe asal dio pom nk g belatih nga Everton, tp gak, ngelah2 dio terbe pah ko Emirates untuk sign kontrak kertas putih nga Wenger. Dilaporkey, Wenger hanyo tengok Galindo berlatih sari jah, pahtu paka wi pen nga krtas selalu suh sign kontrak. Gaduh nih Wenger kito takut dea ambik kokre lain..haha..

Mirror oyak lagi, Arsenal kito nih tok mikir panje denga bayar sebnyok £500,000 sebagai wang pendahuluan ko kelab Ream America smentara uruse visa denga permit kijo siap. Selain tu jgok, Arsenal jnji yey Galindo ni akey muncul dale skuad utamo denga lebih kerek. Ore sedak tak po la kerek2 pom..ko gano..??haha..

Miiror jgok ado oyak yey pemain di posisi Atacking midfielder denga tinggi 6kaki 3 inci ni menjadi pemain rebutey di Ameria Selatey dikalangan sek2 scouting denung. Syabas Wenger kito..haha..


Read More

Rosicky Kembali...

Leave a Comment
Assalamualaikum belako ore kito..??Berito baru mabo nk update sikit hari nih..letih weh nunggu esok. Nk main bola pulok...make bnyok..tapi gak, main kure..tok leh r gituh..wak nyanknyo ko perut..jadi ko terik gituh..haha..


takpo lah..dok bobel kok lain dlu.. Ni berito wak ambo ambik nga saim ambo di UK..namo dio samat..kalu demo g UK gak..oyak namo Samat, ore knl selalu eh..nok wak gano..mugo ore sohot tu gak..anok sedaro Wenger kalu demo nk tahu gak..Malas eh ambo nk berahsia nga pok2 kito.

Berito ni pasal Rosicky yey dilaporkan telah pom cergas molep untuk main lawe Everton hari sabtu nih.. Mitok2 jange postponed pulok la..letih parro penonton kito..Mari jauh2 nk tgk meney lawa..last2 sekalil..postponed...Tapi, kito nk saloh sapo..??Mugo Allah wak belako..Semo wak Allah wak ni ado sbb belako..kalu postponed gak..pasrah jah..ko gano..??haha..


Rosicky ni injurt time main nga West Ham baru nih..kalu kito kelih lonih..Rosicky ni kuat mena injurt..lepas so meney gak msti injurt.. Tapi, pok2 kito jange gadoh nk wak keputuse sbb Wenger oyak, mmg gini pom. ore lepas injurt. pahtu lamo plok tok main..memey gitu pom..tubuh dio tok sesuai bahaso mudoh gak..Tapi, loni, Wenger oyal..Rosicky telah kembali cergas untuk membuat penampilan yey menkjubkan..haha..kito pakat tggu la tgk Arsenal lawe Everton Sabtu nih..haha.

KAto Wenger lagi, setakat ni Rosicky jah wak siya dari injurt..Yey lain belom pulih lagi..Begah kito dijangkokey akey pulih time nk lawe Bolton minggu depe nuh. Match wak postponed baru nih. Clichy plok katonyo tok lamo doh tuh..haha..Wak nk dengar sekalinyo pasal Bendtner..Bendtner ni kato2 nyo tok berapo fit mano lagi pahtu kno tggu laporey imbasan sekali lg hri nih..

ini ambo amik kato2 Wenger sikit...pakat reti b.i belako doh..jadi gak, tok perlu lah ambo ulah panje2..haha..ko gano..??

"Fabregas should be available for Bolton and (Gael) Clichy is not far," Wenger said.

"Basically [our squad] is exactly the same as it was before the Bolton game, apart from Tomas Rosicky," Wenger added. "We have a good hope that we will get him back in the squad. But he is the only one that should come back.

"He missed out at West Ham because of a groin injury. He has little problems but when you go back to the scan it always comes back reassuring.

"I believe that is down to the fact that he has not played for such a long time and that his body has to readapt again. But now he is back and completely fit."
Read More

"Operasi Fabregas.."

Leave a Comment
Assalamualaikum semua..harap segar sentiasa di pagi jumaat ini, yang mana hari Jumaat merupakan penghulu segala hari, yang mana juga merupakan hari raya pada setiap minggu bagi umat Islam. Jadi, sama - samalah kita beristighfar dan menambah baikkan mutu amalan kita kepada Allah Taala. Contohilah Nabi S.A.W kita yang mana sentiasa beristgfar kepada Allah setiap masa dan ketika bagi mengharapkan keampunan dan rahmat Allah Taala untuk merayakan hari raya kita ini. Amma ba'd..


Di sini nampaknya ubibadok ada lagi berita panas yang hendak di kongsi bersama para pembaca sekalian. Berita ini masih lagi suam - suam kuku hendak dikongsikan bersama. Begini, sedang ubibadok membeli akhbar di depan rumah tu, ubibadok ternampak satu tajuk berkaitan dengan pemain Arsenal yang disiarkan di muka belakang akhbar The Sun. Jadi, tanpa berlengah lagi ubibadk terus membeli surat khabar itu dan hanyaa tersenyum dan tersengih sendiri membaca isi berita tersebut. Mungkin para pembaca sekalian hendak mengetahui apakah isi berita itu sehingga dapat membuatkan ubibadok tersenyum sendiri..


REAL MADRID president Florentino Perez's bid to prise Cesc Fabregas away from Arsenal has been dubbed 'Operation Cesc' in Spain.


Perez and his director general Jorge Valdano have held summit talks over a £43million summer bid for the midfield ace - and how they can knock deadly rivals Barcelona out of the running.


Arsenal are desperate to hang on to their captain but might be willing to talk if Real's £25m-rated striker Gonzalo Higuain is thrown into the bargain.


Against that, Barca hope to weigh in with a straight £40m bid.


If that fails, an alternative is to offer unsettled Ivory Coast midfielder Yaya Toure, brother of former Gunners defender Kolo, plus £30m.





Barca president Joan Laporta has already promised "to fight for the kid" who played for the club as a teenager.


A Real insider revealed: "The price demanded is £43m and that is what we are basing our calculations on.


"This is 'Operation Cesc', which we hope will prove a blow to Barcelona."


Kalau kita lihat di sini, nampaknya Real Madrid bersungguh - sunguh untuk mendapatkan kapten kita, iaitu Cesc Fabregas. Jika kita membacanya sampai habis mungkin ada juga diantara kita yang akan mengalami seperti apa yang di alami oleh ubibadok.

2 gergasi Sepanyol nampak gayanya berebut untuk mendapatkan pemain Arsenal ini untuk musim panas yang akan datang. Sehinggakan Real madrid mengeluarkan satu kenyataan untuk mendapatkan Fabregas dengan satu misi iaitu "OPERASI FABREGAS". Dapat dibayangkan di sini ialah yang yang Real Madrid bersungguh - sungguh untuk bersaing dengan Barcelona.

Di sini juga kita boleh lihat taktik Perez, iaitu presiden Real Madrid dengan menawarkan £43juta bagi mendapatkan pemain yang menyarung jersi berno.4 di Arsenal ini. Real menawarkan wang sebanyak ini bagi menandingi pesaing terdekat, iatu The Catalans yang sudah terbukti tidak mampu untuk menyainginya.


Bagi Barcelona pula, mereka hanya menawarkan £40juta sahaja. Tetapi, mereka ada satu lagi taktik iaitu ingin menukarkan Fabregas dengan Yaya Toure dan ditambah pula dengan wang sebanyak £30juta. Itu taktik Barcelona. Laporta jelas tidak mahu mengalah untuk membawa balik 'budak' Barcelona yang pada ketika waktu dahulu.


Tetapi, semua itu bergantung kepada Arsenal sama ada ingin mengekalkan kapten mereka di Emirates ataupun tidak. Akhbar The Sun, seperti di atas..menyatakan yang Arsenal kemungkinan akan menimbangkan semula sama ada untuk melepaskan kapten mereka itu jika Real bersedia untuk berbincang mengenai Higuain.


Sekarang ini, Real dan Barcelona bersaing untuk mendapatkan Fabregas, manakala Arsene Wenger tersenyum sendiri..Chayyok la Wenger...
Read More

Mouro Zarate...

Leave a Comment



















Assalamualaikum...pagi - pagi lagi editor dikejutkan dengan satu sms ang mengatakan Arsenal ada menghubungi seorang agen bagi membeli seorang pemain. Tambah lagi satu berita untuk diletakkan dalam blog ini. Mungkin agak janggal sedikit jika ana menulis dengan bahasa rasmi Malaysia. Harap editor-editor yang lain tak marah. Dalam sms yang di hantar oleh pihak Arsenal.com mengatakan yang Arsenal sekarag ini tengah menghubungi agen pemain Mauro Zarate yang baru berumur 22 tahun.


Untuk pengetahuan bersama, Zarate ni pernah bermain di kelab Birmigham pada tahun 2008 secara pinjaman, setersunya berhijrah ke Lazio secara pinjaman dan sekarang brmain sebagai pemain tetap di Lazio. Gosip tentang pemain ini adalah kerana agennya, Jose Alberti mengatakan yang Zarate ini bersungguh untuk bersama kelab yang akan memenangi trofi. Ini kerana, jurulatihnya sekarang di Lazio tidak memanfaatkan secara total kebolehan yang ada pada pemain Argentina ini.


"Saya sekarang sedang berhubung dengan Arsenal" kata Jose Alberti, agen untuk Zarate.

"Beberapa hari yang lalu saya dihubungi oleh beberapa kelab ternama di England yang mengatakan mereka berminat terhadap pemain saya ini".

"Arsenal mahu membuat jentera serangannya lebih mantap dikatakan bersedia dengan €40million untuk membuat tawaran kepada presiden Lazio, iaitu Claudio Lotito".

"Tumpuan utama mereka adalah untuk membawa Zarate kembali ke liga Inggeris dengan berjaya kerana Manchester Sity telah pun gagal membawanya pada tahun lepas.-kata Jose Alberti.

Tambahnya lagi...

"Mungkin kali ini mereka akkan berjaya kerana Zarate sekarang telah penat berada di Lazio.."

Zarate adalah pemain yang muda, berbakat dan mempunyai pengalaman bermain di liga Inggeris..Tetapi adakah anda percaya yang Wenger akan membelinya dengan harga 40 juta euro..?

BIOGRAFI ZARATE
Read More
Next PostNewer Posts Previous PostOlder Posts Home
SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia