1 comment
Apa khabar anda semua. Harap sihat dan happy di samping orang orang yang tersayang. Bagi orang yang sudah tiada orang tersayang di sisinya, masih belum terlambat untuk mencari orang baru dan cuba untuk menyayanginya. Salam satu mesia.

Ape macam? Mesti kat mesia sekarang ni tengah panas dengan pasukan Harimau Malaya menang dengan Indonesia. Aku balik kelas je baru tahu fasal berita ni. Tak de feeling la nak sorak macam orang lain yang tengok live. Tapi, tahniah la buat skuad K.Rajagopal. menang dengan agregat 4-2 tu kira dah boleh berbangga la tu. Betul tak?

Yang kita tak leh nak berbangga sangat adalah carca merba yang sering dilemparkan oleh penyokong penyokong yang terlalu fanatik. Ni kelemahan yang perlu di atasi. Aku dah tengok kat facebook tu, bermacam-macam sumpah seranah dilempar ke atas para penyokong. Tak kira la sama ada penyokong tu penyokong indon atau pun mesia. Yang aku hairannya, penonton ini la yang lebih2…muahaha… biasalah, team dah kalah memang macam tu kalo nak mengikut adat. Yang baru ni pom diaorang bagitau yang penonton kita ni bagi pancaran laser kat pemain2 diorang. Lantak diorang la kan. Menang tetap menang.

Buat korang yang minat bola sepak tu, jangan terlalu fanatik sehingga fanatik yang boleh menjerumus ke kancah dosa. Kita tak nak la kan kalo kita nak berseronok tetapi dalam keadaan berdosa kepada saudara kita sendiri. Ingat, dosa dengan Tuhan senang je nak mintak ampun, kalo dosa dengan manusia? Mintak ampun dengan tuan dia dlu baru mintak ampun dengan Allah Taala. Faham? Takut ada yang buat2 tak faham je la…ehehe…

Yang mesia tu dah lepas, so, kita fokus untuk match arsenal malam ni plak. Aku rasa cam arsenal boleh menang je lawan wigan malam ni. Sebab tempoh hari, Arsenal dah bantai dah Chelsea ari tu. Haha..tazkiah untuk komando 69 sebab team dia dah kalah kat emirates untuk musim ni. Kalo la aku ada kat mesia skang ni, nescaya aku kuar pergi lepak kat kedai yang ada skrin layar tu. Sambil2 tu pakai baju arsenal home yang telah dihadiakan oleh seseorang…wakaka..mesti syok kan…sambil2 itu juga dok borak2 dengan orang panji, orang kg badak..wakakka..best…tnggu la..lebih kurang 6 bulan je lagi….
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

1 comment:

  1. weh bek mu wat komen pop pu bro.mudoh nok komen..ehhee..

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia