Celoteh...

1 comment
Assalamualaikum...
Moga hari ini lebih baik dari semalam.
Aku pom rasa hidup ini makin tidak menentu.
Kadang - kadang kita gembira, kadang - kadang kita sedih.
Ehehe..
Tahukah kamu yang bila kita sedih senang je kita ingat kepada Allah.
Bila kita senang, cepat saja kita nak enjoy.

Tengok macam aku la...
bila line laju je, cepat2 nak bukak mangastream...
pasal apa?
Nak baca komik la..one piece, naruto, bleach, etc...
Bila time internet slow..mula la nk donwload ceramah, kitab2..
ehehe..manusia..mudah lupa..
tapi susah nak baikinya...

Manusia...boleh duit skit, cepat nak shoping...
Beli apa? Banyak sangat la...
tak terkira...
Baju, seluar, aksesori etc...banyak sangat...
Tak sedar yang nikmat duit itu...
perlu diguna untuk beribadat kepada Allah..
Beli baju pom nak tutup aurat la...
Ehehe...
Bagus la kalo macam tu...
Kalo baju tu nampak dada..?
Nampak lurah la kan? Pergi balik kat kedai tu,
mintak tukar...

Kalo time tak de duit...laju je solat..
Pasal apa?
Nak cepat berdoa...nak mintak murah rezeki...
Doa panjang giler...
Tak salahkan doa? Tak salahkan?
Betul la..memang tak salah..doa la..lagi panjang..lagi bagus..
Ehehe...
Manusia..Aku la tu...

Manusia...kawan depan mata..buat bodoh je..
Tak hargai langsung...
Pasal apa? Pasal kawan dia ramai sangat...
Time senang  memang la kan...
Kawan tu memang tak terkira..time susah...
Rasa sendiri la kan...
Tak pernah rasa? Tunggu masa je...
Lambat cepat boleh rasa la tu...

Tu je la..aku nak kasi ingat sikit..
kasi ingat tu kat aku sendiri gak..tak tuju kat sape2 pom..
Bila rasa senang tu...mangastream kena layan...
Rugi..amat rugi..tapi rugi dunia je la...
Rugi dunia tak de hal...Tapi kalo rugi akhirat...
Menangis air mata merah pekat pom tak berguna...
Pasal apa?
Pasal dah tak boleh nak balik ke dunia..Nak doa itu la,
nak doa ini la..nak solat itu la..nak solat ini la...
Jadi, time ada nikmat kesihatan ni..
solat banyak2...tak banyak pom tak pe.
Jaga yang 5 waktu pom dah ok.

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

1 comment:

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia