DA BESAWANG DA AKU TGK BLOG NI.......

Leave a Comment
aSSALAmualaikum pembuke bicare..buwat kengkorang sume2..sumuge korang epi sentiase..aku doakan korang bahagie selamenye.....


aku x tau ape yg aku nk bebelkan lam entry trbaru ni..tp bile jer aku singgah tgk blog ni balik..kenangan lame mase aku dok study kat mesir tu bobap2 menerjah kapla hotak aku..mmg aku pon terkesima seketika...aku tgk blok ni da pon bersawang sesangat da ni sgala spesies lelabah ader ni...ni pon chief editor blog ni mntk tlg aku apdetkan tuk die mklum la..aku baru2 jer dpt brudbeng...laju da tu plak...x sangka gak aku...berkelajuan maksima 340kb/scnd....wakakaa....
aku pon x terpikir pe yg aku nk bebelkan lam entry kali ni..yang aku tau aku balik mesia ni da lame da..bulan 5 lg..tp dok menganggur jer jgk...tp mmg bnyk rr pengajaran yang aku dapat spnjang tempoh aku balik smpai k hr ni...poning kapla pakcik memikirkannya...antaranya

1.memule aku balik hr tu aku kena jd pnterjemah untuk tetamu kerajaan negeri.mmg agak mndebarkan r jgk..nth cmne r rupe tetamu kerajaan negeri sempena nga program muktamar pas hr tu..tp aku redah jer jgk..wat dono sudah..da orang bagi kepercayaan kite pon balas balik r kan sedaya trmmpu..x gitu ker mkcik leha... mlm pertame g ambik deorang kat epot...mmg x yah ckp r..aku ingt ttamu bese2 je rupenye jemaah mnteri dr segenap plusuk negara arab...aku pon wat2 faseh jer la...org melayu kate terlajak perahu leh undur..telajak angguk kapla dah x leh nk nk undur...
2.duduk kat mesia br 3 mggu..tetibe jer satu pg yg penuh bersoapan santun dtg plak pakcik posmen dpn pagar umah aku...aku ingt k dpt surat dr awek ke pe ke...tgk2 surat dr JLKN..khdmat negara.pakcik tu siap bg ucapan tahniah agi aku merupakan insan2 terpilih yg kene berkhidmat tuk negare..hampagas tol....tuk criter plkn ni nnti lam entry yg bakal mndatang..mmg bnyk beno citer menarek... kite story len entry r ek...

bnyak agi citer yg nk aku coretkan dwarkah kali ni(wa ayat x leh blah)..tp apekan daye aku sndr pon bnyk bnda gak nk wat ni....esok aku nk merempit ngn chief editor blog ni k terengganu....doakan kejayaan kami berdua..ehehe...buwat sahabat2 ku yg de kat mesir lg tu...aku kangen bangat sama kamu2 sume..T_T




Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 komen:

Post a Comment

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia