Seri dengan Milan

Leave a Comment
Salam semua. Aku baru je dapat tahu result match antara Arsenal nga Ac Milan. Korang yg baca ni pom mesti dah tahu kan yang Arsenal dan Ac Milan seri 1-1 untuk Emirates Cup.Haha. Aku pom tak tahu la nak kata apa. Ac Milan ni kelab hebat jugak kan.? Takkan Arsenal asyik nak menang je. Jarang-jarang sekali kena gak seri. Nanti Man U, Liverpool, Chelsea dan jgak kemungkinan City akan jeles la nga kita. Mesti diorang dok borak2 kat kedai kopi time lepas latihan pasal Arsenal yang asyik menang je kebelakangan ni. Haha. Tapi,,tu la, kalo menang mesti syok lagi sebab boleh gak nak berbangga  2 3 pam. Kekeke...

Mungkin ada diantara pembaca-pembaca blog ni tak tahu detail sangat kan pasal match ni. Mungkin tak de orang yg alert pasal Emirates Cup ni. Diorang nak tunggu untuk liga Premier je. Kalo korang yang tak tahu bila liga perdana inggeris nak mula, meh aku beritahu. Liga inggeris akan mula pada 15 Ogos 2010 pada tarikh Britain. Korang kena alert la tu. Tu yang aku tahu la. Tak tahu la takot pihak liga perdana ni diorang bagi maklumat salah kat aku. Nanya aku. Takot korang pasni tak caye lak kat aku.Hahaha...

Aku nak tulis pasal pemain yang beraksi pada malam yang penuh seri ni. Ehehee...

Lukasz Fabiasnski
Eboue - Vermaelan - Laurent Koscielny - Kieran Gibbs
Tomoas Rosicky - Jack Wilshere - Frimpong Nasri
Chamakh - Arshavin

Subs : Szczesny, Sagna, Djourou, Clichy, Nortveid, Emmanuel Thomas, Mark Randall, Theo Walcott.

Korang boleh tengok la...kita kalah kita boleh bagi alasan dengan ramai pemain2 yang bertaraf star tak main dalam game ni. Ehhe..tapi, kita tak nak buat alasan la. Kita sebagai satu team kan. MEsti kena terima dengan seadanya team yang telah pom ada skang ni. Hahaha.. Aku bermadah la kira ni. 

Untuk team Ac Milan plak, aku senarai je pemain diorang ni. Tak buat corak macam team Arsenal kat atas tu. Ehehe..

Abiati
NEsta
Sokratis Papastathopoulos (payah giler nk sebut nama dia ni)
Gattuso
Seedorf 
Flamini
Abate
Mario Albarto Santana
Luca Antonini
Pato
Boriello

Subs : Dominic Adiac, beretta, Merkel, Novonic, Verdi Amelia, Strasser, Oddo, Zambrotta, Bonera, Albertazi.
Ni la pemain kesebelasan diorang. Nampak cam bese je. Cuma ada pemain - pemain berwajah baru. Korang mesti perasan nama yang susah nak sebut tu. Aku rasa tu salah sorang pemain berwajah baru kot. Eehehe.. Gattuso menjadi pemimpin untuk team Ac Milan ni. Kalo Arsenal tu, yang jadi kapten semalam adalah Vermaelan.  Biasala, dah ada pengalaman jadi kapten time di Ajax dulu kan?

Gol? Korang dah tahu sape yang menggegar gawang Ac Milan kan? Pada minit 37, pemain baru kita iaitu Chamkah dah pom menjaringkan gol pertamanya dengan Arsenal hasil dari lorongan cantik Arshavin. Aku tengok Arshavin ni main semangat giler semalam. Gelecek orang bukan main lincah lagi. Haha. Gol Ac Milan pula daripada Pato. Pemain muda harapan mereka. Nak buat cam ner. Yang lain semuanya dah tua. Ehehe.. Gol tandukan oleh Pato dari free kick. Tu pom pada minit 77. Aku tak tahu la sama ada ianya salah bek baru kita iaitt Konscielny ataupom sape. Aku rasa bola tu mmg sukar pom. Lagi pom match ni cam match nak panaskan badan je kan? Itu sebab main rilek-rilek je kan? Ok. Chaw dlu.ehehe...
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 komen:

Post a Comment

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia