Today is Friday

Leave a Comment
Assalamualaikum semua. Salam Jumaat dan harap korang semua ceria☻ je hari ni. Korang kena ceria la sebab hari ni adalah hari raya bagi kita semua. Tak macam agama lain..sekali setahun je ada hari raya. Tapi, uniknya Islam ini adanya hari raya tiap² minggu dan sudah semestinya pada hari raya itu ada keberkatan dan liputan rahmat daripada Allah Taala. Jadi, sama² la kita beristighfar kepada Allah Taala dan memohon agar sentiasa berada di bawah keredaan Nya.

Okes...siap sedikit pembukaan di pagi Jumaat ni. Kalo korang nak suh aku bagi tazkirah yang panjang sikit lagi pom ok jugak. Boleh jugak kongsi nga korang semua kan. Tapi, tu aku bagi secebis je, tak nak bagi yang panjang berjela² takot korang plak yang boring. Kalo korang nak jugak, korang boleh je request dengan aku. Bagitahu je...acecece,..

Selamat Datang Pape Diakhate

Korang jangan ingat tajuk kecik kat atas tu tanda Arsenal dah beli bek Senegal ni. Hari ni aku nak ulas pasal Sagna yang sedia meraikan Diakahte sekiranya bek tengah Senegal tu datang ke Arsenal dan menjadi partnernya. Biasala kan, tak banyak pom paper² Eropah nak citer pasal Sagna ni. Aku pom tak mengerti kenapa paper sanggup buat macam tu? Diskriminasi ke?Kekee...

ada iras² Drogba je ni...hehe

Ulasan daripada kata²  Sagna, dia tidak tahu apa pom pasal plan Wenger pada musim panas ni. Tapi, sekiranya Diakhate dibawa masok ke Arsenal, dia reda je.(bunyi macam tak nak je) Dia bagitahu yang Diakahte ni sangat berbahaya dalam gerakan set piece. Sejauh mana kebenarannya, kita sama² search youtube. Haha..

Dari maklumat Sagna, Diakhate dibawa masuk kerana menjangkakan Gallas dan Silvestre tidak akan bertahan lama di Arsenal. Tunggu masa sikit je lagi diorang nak blah sebab beg baju Gallas pom dah siap pack dan dibawa terbang ke PErancis. Yang ada pom cuma boxer spongebob warna kuning. Cerita Gallas dan boxer Spongebob ni cerita benar. Bukan rekaan semata². Hehe.. Sama jugak dengan Campbell yang dilaporkan sedang menjadi bahan tarikan buat Celtic. Mungkin Celtic minat kot dengan pemain sasa + botak + hitam + berkilat. Haha..

I don’t know what the plan is for next year. We are all waiting to see what the manager does but Malickou he would be very welcome in our team.
He is Senegalese like me and plays for the national team. He played for Nancy in France so I played against him a few times and he is very dangerous at set-pieces.
I have met him a few times and he is a very good guy and a very good player.


Buat sekarang ni, kita yang dok jauh dari Arsenal  hanya mampu buat andaian sendiri je. Betol tak? Kena tunggu habis World Cup dan dengan startnya musim baru EPL je baru tahu sapa and siapa yang dibeli dan dijual. So, korang kena tunggu la masa itu ye. Hehe...

Nak Wilshere Lagi

Ni pasal Wilshere plak. Kita sedia maklumkan yang Wilshere menghabiskan sisa musim EPL yang lepas dengan Bolton. Disebabkab itu, manager Bolton Owen Coyle pergi jumpa senyap² dengan Wenger. Cakap jantan sama jantan mahu sambung lagi kotrak pinjaman yang Wenger beri kepadanya. Tapi, bunga tu up sikit. Wenger nak beli saham plak. Haha..

Wilshere yang dipinjam oleh Wenger kepada Bolton separuh musim lepas adalah untuk mematangkan lagi rentak permainan Wilshere. Coyle plak nampak yang Wilshere ni memberi impak yang besar kepada teamnya  dan menaikkan peratus kemenangan buat Bolton dalam setiap game. Jadik, sebab tu dia nak sambung kontrak loan Wilshere ni. Kalo la team dia ni kalah dengan acap kalinya, dia plak yang kena pecat..tu yang dia tak nak tu. Hehe..Ado konpirasi rupa²nya. Patot pom...

 Nak balik ke nak dok BOlton ni?

Itu pasal Coyle. Aku pom tak tahu paparazi mana yang pegi skodeng dia dan kantoi macam tu je bila dia buat rundingan secara sulit dengan Wenger. Cuma paparazi tu sempat ambik gambar dengan kamera handset je. Time tu kamera canon D90 tak sempat nak kuar dari beg dia. Oleh gambar pom tak lawa mana, Aku pom malas nak upload. Korang seacrh la berita yahoo..Kemungkinan besar ada berita pasal tu.

Pasal Wilshere ni, aku tak tahu la sama ada Wenger nak jual ke nak simpan budak ni. Aku rasa Wilshere ni kalo nak ganti tempat Fabregas tu, memang tak mampu seratus peratus. Tapi, kalo slow² tu, boleh la. Slow² ni, kita tak nak la..sebab Fabregas laju² pom Arsenal boleh kalah lagi. Terserahlah pada Wenger nak sambung kontrak pinjaman Wilshere ataupom nak bawak balik Wilshere balik Emirates.

Aku siap bagi  flying kiss lagi kat Wenger tu...
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 komen:

Post a Comment

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia