Game Last!!

Leave a Comment
Salam kehormat buat korang semua. Salam kehormat tu sebab aku hormat korang yang baca blog aku ni.Blog ala kadar je ni sekadar nak habiskan masa yang tersisa ni. Sebab aku tengok ada je orang baca blog ni. Kalo dah tak de orang yang bukak blog ni, aku pom berhasrat nak tutup blog ni. Nasib bek la ada korang yang suport dengan memberikan aku semangat nak update. Hehe.

Jadi, kita teros ke entry kita untuk hari ni. Kelmarin and kelmarin yang tak update tu aku mintak maaf sangat² sebab ada masalah sikit. Masalah umat orang² tua kata. Jadi, post aku kali ni adalah pasal game last kita malam ni dan jugak last untuk musim ni. Last game kita lawan Fulham. Yang penting malam ni adalah kita nak menang ataupun seri. 2 tu je. Kalah memang kita tak nak langsung la. Sikit ibarat muncung sedih teh pom tak nak. Sebab kita nak menang ni adalah untuk mengekalkan kita sebagai no.3 liga. Kalo kita kalah dan Tottenham plak yang menang, alamat no.4 la kita. Jatuh standard la bro.

Jadi, dengan malam ni malam last bg liga premier Ingeris ni, aku berhajat yang aku nak berhenti setakat ni je. Jadi, kalo korang rasa korang masih still nak blog ni 'hidup' korang PM la aku...hehe..Mungkina akan aku pertimbangkan. Ye la, main nga update tak berbayar ni. Letih gak wei.Haha..

Untuk malam ni, aku bagi senarai pemain yang injurt dan yang konfermnye tak leh main malam ni :

1. Fabregas
2. Almunia
3. Gallas
4. Vermaelan
5. Denilson
6. Ramsey
7. Rosicky
8. Song
9. Bendtner
10. Clichy

Huh!! Ramai giler yang injurt. 10 orang tu beb. Kalo tambah lagi sorang, cukup² game untuk satu² match yg pemain ktia injurt? Jadi, boleh menang ke skuad kita untuk malam ni? Aku malas nak bet da. Yang aku bet hari tu kalah senang² je. Hehe. Jadi, game malam ni aku rasa sedikit mencabar. Tu je.

Fulham sekarang ni bukan boleh nak dibawa berunding pom. Kalo bg rasuah, dia report kat FA. Tak nak ar macam tu. Macam game kotor lak. Fulham skang ni dok di tangga no 12. Kalo diorang kalah pom ta pe,,kalo menang dapat bonus dari penaja. Jadik, mesti malam ni diorang main nga sungguh² sebab nak dapatkan bonus ni. Bodoh r kalo main game tu nak kalah. Lembu Red Bull pon bijak lagi kalo macam tu. Diorang ni mesti nak menang untuk dapatkan bonus dan boleh la diorang buat modal nak cari awek² ataupun bapok yang berpeleseran kat kota London tu. Kena Darrent Bent plak, memang konferm la kena. Hehe.

Jadi, untuk skuad yang aku dok rasa² Wenger turunkan malam ni.:

Mannone
Sagna - Campbell - Silvestre - Traore
Eboue - Diaby - Nasri - Vela
Arshavin - Persie


Jadi, ni la skuad jangkaan aku. Jangkaan je ni. Walaupun aku ada dengar yang Clichy mungkin boleh main malam ni, aku rasa Wenger tak mungkin nak letak Clichy ni dalam risiko. Haha. Bek terbaik tu, ada chance jadik penyerang. Kat ner lagi boleh cari bek macam Clichy ni, nasib bek ada satu kat EMirates ni. HEhe.  Jadi, untuk keeper tu, aku dok² rasa yang Fabianski, tapi, instinct aku rasa Mannonne akan main untuk game last. Kasi la dia peluang skit bro. Hehe. Pastu, yang lain skit, aku masukkan Vela sebagai starting malam ni. Nampak ada chance a skit sebab lawan Blackburn baru ni pom dia dah main da. Haha.

INTERVIEW BELOM MATCH

Jadi, kat sini aku letak skit conference wartawan² yang sibuk dok tanya soklan kat Wenger. Nasib bek la Wenger ni layan gak diorang. 
WEnger bagitahu, yang dia skang ni seolah² tak caye yang dia berada di situasi saspen untuk penentuan tempat ke-3. Lari bajet beb. Lu tahu ape. Hehe.

I am surprised [we are in this situation] because I thought we would make the points before now. I knew that we had difficult games and that there could be something at stake. But it’s not too bad – it’s good to have something at stake and we have an opportunity to go for third place.

I know this match comes after a few disappointing results and, of course, since we have gone out of the Champions League there was a little downer in our heads. But I think we have enough pride and quality to finish the season well and to secure the third place.

Wenger pom tahu yang lepas Arsenal kalah kat Champion League, situasi nampaknya jatuh sikit. Sikit ke banyak eh Arsenal ni down? Ah...tak petim. hehe..Yang penting game untuk malam ni. Nampak tak ayat Wenger yang last tu, dia cakap yang team Arsenal malam ni akan menang dengan penuh bermaruah. Jadik, kita tengok la maruah Wenger malam ni setakat mana.Tak habis lagi ni, aku letak gak apa yang manager Fulham dok kata kat wartawan²  yang banyak mulut ni.

If the day comes when a so-called big club wants me and I’m available then I would be happy to do it.

If the question is ‘Now you’ve reached this final are you putting yourself on the market to try to get the biggest club you can get?’ then the answer is no, I’m not.
I’ve signed a contract here. I’m happy at Fulham. Until I hear otherwise that’s where I intend to be working.

There’s always speculation about managers. The speculation is rife about me at the moment but it will be rife around someone else in the future. That’s the nature of things.

 Nampaknya, manager dia ni dok rungsing pasal masa depan dia kat Fulham. Tak tahu la, tu masalah dia, kita tak nak tumpang masalah dia. Masalah kita pom dah berlambak da. Jadi, masalah sekarang adalah untuk game malam ni. Biar malam ni baru tak de masalah. K.Wassalam.
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 komen:

Post a Comment

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia