Arsenal News

Leave a Comment
Salam Arsenal. Maksud salam Arsenal ni cam salam ni dituju kepada fans Arsenal sebab entri aku kali ni nak mengisahkan berita pasal Arsenal. Yang ada sangkut paut dengan Arsenal je. Kalo korang yang bukan dan Arsenal yang nak baca jguak entri ni, boleh jugak, tapi takut korang pulak yang tak hangin bila baca entri ni. Tak masok jiwa kalo bahasa tang mudah faham sikit.

Hughton mahu Wilshere

Pelapis terbaik untuk skang ni...hehe


Kalo semalam aku dah update kan pasal Merida yang mahu pergi ke Atletico dan kemungkinan dia ni akan pergi dalam bulan 7. Free plak tu..Mak ai...rugi la macam ni. Betol tak. Blah dari Arsenal macam tu je..orang bagi makan cukup², last, nak blah nga free. Cam tak kenang jasa plak Merida ni. Kita tengok la dia pegi ke Atletico ni menjadi ke tak? Harap² menjadi la kan?

Kita bukan nak citer pasal Merida kat sini, hari ni kita nak citer pasal Wilshere. PEmain muda jugak..Adooii,,sikit² pemain muda. Information yang aku dapat bagitau yang manager Newcastle United nak jadikan Wilshere ni sebagai pemain dia. Korang tahu je la kan, Wilshere tu baru je umor dia 18tahun, tapi permainan dia cam orang 20 an gitu. Manager mana yang tak nak kan?

Untuk Wilshere ni, aku harap sangat² yang Wenger tak lepas macam tu je.. Pemain pelapis yang terbaik buat masa kini. kalo Wenger bg kat Newcastle tu, korang boleh cop la atas dahi Wenger tu dengan rubberstamp yang bertulis BODOH. Haha..

Wilshere is a very good young player and I think young players should get the chance to mature. They are the type of players I am looking at.
We want new players – but what we have said is that I don’t expect to be making wholesale changes.

Kat atas tu aku petik kata Chris Hughton selaku manager Newcastle United. Hehe..AKu copy paste je,,

Mahu Arteta

Arteta pom jadi la...

Yang ni aku rasa dah lama dah dok berlegar dalam internet pasal Wenger nak beli Arteta sebagai pengganti kepada Fabregas. Aku rasa ok je kalo Arteta ni pegi Arsenal sebab umor dia pom baru 28 tahun. Kira cam boleh la sebab masih lagi dalam lingkungan 20-an. Lagipom, dia ni player Spain dan dari kelab Barcelona jugak time dia muda² dulu. Aku malas la nak ulas pasal zaman muda² dia. korang search kat Wikipedia je.

Tapi, masalah sekarang ni, Arteta ni cam goreng pisang panas je sebab ramai sangat manager nak beli dia ni. Korang maklum la, salah satu manager tu Mancini, manager Manchester City. Aku masih bengang lagi nga City ni, pemain bukan main star lagi kelab dia, tapi dia ni cam memusnahkan karier pemain boal sepak yang bakatnya boleh digilap sampai bersinar. Korang semua mesti dah maklumkan pasal Robinho yang kena lempar cam tu je oleh City. Last² balik Brazil semula. Sedih..sedih...

Ni aku dengar yang dok tawar Arteta dengan 20 juta pound UK. Tak tahu la sama ada Arteta ni nak pegi ke tak ke City tu sebab City pom dok main usha gak james Milner dari Aston Villa. Kalo MIlner pom City beli, nampak cam redup je masa depan Arteta ni.

Kira sekarang ni Arsenal ada 2 list la dalam senarai nak beli midfield. Sorang Silva dan sorang lagi Arteta. Aku harap, si Man U tu, jangan dok lebih² nak usha gak Arteta ni, sebab spy aku bagitahu yang Ferguson ni main usha senyap². Nampak je Ferguson macam tu, licik jugak orangnya. Hehehe..


Jutawan Hitam mahu beli saham Arsenal

Korang tahu tak sapa Jutawan hitam kat tajuk di atas. Jutawan ni ialah warganegara Nigeria dan dia ni dalam proses nak beli saham Arsenal. Kalo la dia beli saham Arsenal ni, secara automatiknya, dia ni cam dah jadi pemilik Arsenal cuma tak sebanyak Kroenko la saham dia tu.

Ni la muka yang akan jadi warga Arsenal pasni...hehe

Aliko Dangote ni dok siap siaga nak beli 16 peratus saham milik Lady Nina Bracewell Smith. Lady Nina Bracewell Smith yang merupakan pemilik saham Arsenal sebelom ni dan dia meletakkan 160juta pound sahamnya di pasaran saham. Dia ni tak nak lagi kot pegang saham Arsenal. Mungkin juga saham Arsenal skang ni dok tengah naik, sebab tu dia nak jual. Sebab apa dia nak jual tu aku tak tahu la plak, kalo korang nak tahu, korang tanya la broker dia tu. Dengar-dengar kata ramai gak jutawan yang nak beli sahan dia ni.

Alisher Usmanov dan Stan Kroenke yang skang ni merupakan pemegang saham terbesar Arsenal nampaknya tak nak beli saham ni. Diorang ni dah kering duit kot. Tak tahu la urusan diorang. Sorang tu dah boleh digelar Raja Uzbekistan dan si Kroenke tu korang dah tahu yang dia ni businessman Amerika.
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 komen:

Post a Comment

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia