Lepas 1 lagi Piala..

Leave a Comment
Assalamualaikum..ubi tengah sedih lg skang ni dengan kekalahan Arsenal kat Nou Camp ni. MAsih panas lagi dengan Arsenal kena belasah nga BArcelona. Kalo korang yg tgk kat kedai2 kopi, msti panas telinga kan dengan sorokan dan juga keperlian mereka kat Arsenal kan. Semuanya hbs panas, bukan saja telinga, punggung pom rasa panas, rasa nk lari balik je, tapi, tak leh gak, sbb kot2 diorang ni sorak kita nga terok lg. So, kalo sape2 yg ada pakai jersi Arsenal time tonton match mlm ni, harap2 banyak bersabar la ye. Huhu...

Hari Arsenal balik nga terlepas satu lg peluang untuk menjulang piala yg blh dikatakan pling berprestij dalam sukan bola sepak Eropah ni. Haha..tu la, korang kata nk piala, tapi, game mlm ni hampeh betol. Aku yg tgk kat tv pom rasa tak berbaloi nga game mlm ni. Tu tak kira fans yg byr tiket untuk masok stadium Nou CAmp, msti berbakul2 pemain Arsenal kena sumpah. Tapi, tak pe la, korang jadikan match mlm ni sbgai pngajaran dan pengalaman utk game yg mendatang. Chewah,,,haha..

 Kejap je ni bersorak...pastu air mata...haha

Starting game kita macam ni untuk mlm ni...percaturan tak berjaya Wenger...haha..:

Almunia(K)
Sagna - Silvestre - Vermaelan - Clichy
Nasri - Denilson -Diaby
Walcott - Bendtner - Rosicky


Messi mmg terhebat lah..haha
Ubi mmg dah mnjangkakan yg game mlm ni Arsenal amat sukar untuk menang kerana pemain2 Arsenal ni ramai btol yg injurt. Tambah2 pula Fabregas, nadi Arsenal tu, dan Song pula yg cedera pada minit2 akhir scan. Hampeh, dah la pemain2 Arsenal ramai yg muda, pastu, injurt pula yg ramai. Arsenal menjaringkan gol awal dengan jaringan dr Bendtner pd minit 37. Tu pom nasib baik gol sbb dah tersangkut kat Valdes dah. 

 Gol chip Messi utk kapten Arsenal...huhu

Ubi tak tahu la knp mlm ni BEndtner main cam tak menarik mana pom. Terlalu steady dia bermain dan kadangkala nmpak cam tak bersungguh pom dia main. Dah la beberapa peluang tu dia tak dapat nk sudahkan. Buah basic je. Tak tahu la ape pasal nga masalah dia. Wenger sebelom game, mmg harap giler la kat dia supaya dapat score goal. Apa..org harap kat dia tapi, dia buat cam biasa je. Sah la yg kita ni kena beli pemain2 yg tua sikit. Terlintas kat pikiran ubi yg masih jauh lg prestasi Bendtner utk dibandingkan dengan Adebayour. Haha..Mungkin umor BEndtner masih muda lg kan..?Tapi, BEndtner kena cepat belajar kerana skang ni dia merupkan striker harapan dalam Arsenal.

 Ko bnyak lg kena blajar BEndtner..

Selang 2 minit lepas tu, Messi menyamakan kedudukan. Ape punca dia? Bek yg goyah.. HAha.. Tu je yg ubi blh ulas. Mngkin bek kita dah bersungguh2 utk defend dgn sebaik2nya..Tapi, tu la..kemahirand an skill masih lg tidak di peringkat tertinggi utk dibandingkan dengan bek BArcelona. Mungkin bek kita ni masih lg tidak tenang. (ingat..bukan terlalu tenang.) HAha..

Prestasi mlm ni krg top. Tak de Fabregas ke??Haha..

Ubi pom mls nk ulas2 panjang2. Korang bukannya suka baca yg panjang2 ni. Huhu..LEpas tu, berturut2 MEssi menjaringkan gol hinggalah sampai akhir waktu. keputusannya adlah 4-1 dgn Agregat 6-3. Ubi tak tahu la ape perasaan Almunia apabila melepaskan 4 butir gol dgn satu gol chip. KApten kita terbaik utk mlm ni. Satu gol chip dan satu geng kangkang. Wahaha...

padan muka nga Almunia....Hehe

Ubi nampak gak dalam game mlm ni yg Arsenal masih lg lemah dalam passing, mgkin gak yg team BArcelona ni passing dia mmg kelas tertinggi la. Tapi, persembahan Arsenal mlm ni mmg memberi saingan la buat BArcalona. Game ni mmg BArcelona yg banyak memegang bola berbanding nga Arsenal dan ini kuncinya kenapa Barcalona dapat mencipta banyak peluang. Wahaha..Ala2 pngulas tv membuat ulasan..

Pemain ni manja tol..Sergio BUsquet.. Geram tol..

Takpe lah..yg dah lepas kita ambil sebagai pengajaran dan skang ni kita fokus untuk BPL plak. Ubi pom tak tahu dah nk kata ape lg. KAlo tgk game mlm ni, Rosicky dan BEndtner  mmg terburuk la. Rosicky tu tak tahu ape pasal nga dia. PAssing pom dia ni tak kurang complete. Tak syok kot sbb Fabregas tak main. Haha..tu r. Dia pom ada m'bazir satu pluang dengan rembatan 'koksey kokdang'. Hahaha....

 OK..ubi chaw dlu..wahaha..wasalam.au revoir©

Tak menang mlm ni...Huhu...sedih2..

 Aii..tak puas hati tol nga ref hr ni..sikit2 wisel..wahaha

Menang beb..Aku menang la Wenger...wahaha

p/s: semua gambar ni ubi ambik dlm internet je..bukan ubi yg snap..k..huhu


Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 komen:

Post a Comment

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia