Injury Update

Leave a Comment
 Menanti kemunculan Song...Selamat kembali bertugas Song.

Ada injury update sikit pasal pemain-pemain kita ni. Kalo dgr injury update ni, mesti rasa suka sikit sebab maybe ada pemain yang betol-betol fit dan dapat bermain menentang City malam Sabtu ni. Aku pom tak tahu, apesal la yang team kita ni asyik injurt je. Aku tengok, orang lain pom kena tackle gak, tapi, tak injurt-injurt pom. Kalo injurt pom, setakat 2,3 hari je. Ni, kalo player Arsenal yg kena tackle, mak oi..sampai setahun pom ada.

Wenger ada kasi injury update player-player dia untuk hari ini. Berita baiknya, cuma Song je yang ada peluang untuk sembuh. Sebelom ni, Song dah ketinggalan 3 game akibat masalah lutu yang dialaminya. Nasib baik Song ni tak manja sangat..dapatla sembuh dalam masa cepat. Semakin bertambah kagum aku dengan Song ni sebab dia ni dah la main dengan penuh semangant. Kalo dia masok padang tu, aku dah nampak yang dia ni lain macam je. Mungkin Song ni ada aura dalaman kot. Main pom tak mudah sangat nak down. Bukan macam Gallas. Sikit-sikit down.

Walaupun Song dah sembuh daripada kecederaan, Wenger bagitau yang Song kena jalani ujian pemeriksaan untuk hari ini sama ada dia betol-betol dapat bermain ataupun tak. Tu la, ingat senang-senang je nak bagi pemain. Tahu sembuh pom, kena pergi scan plak. Biasala, pemain profesional. Kena bagi yang baik-baik je ke kat mereka ni. Itu untuk Song, dan bagi Almunia, Denilson dan Arshavin, Wenger bagitau yang mereka semua ni tak de kemungkinan untuk bermain esok hari.

Bagus gak kalo Almunia ni tak main. Buat sakit hati jew bagi dia main. Mungkin tiba masanya Almunia ni sedar yang dia tu dah ramai irang benci. Tangkap bola pom still tak kemas. Macam mana ni beb. Junior pom macam ada sikit-sikit jew sikap ko kat dia. Lebih baik ko blah sebelom Fabianski betol-betol jadi macam ko. Huh..Kesian kat Almunia. Bagi aku, baik letak Mannone la keeper. Ni pom satu hal, apesal Wenger ni bengap sangat nak masukkan Mannone sebagai keeper utama? Mannone bukan tak bagus pom, cuma dia ni muda je. Gugup la sikit nak main depan fan yang ramai tu. Tapi, kalo bagi peluang kat dia, mungkin sikit-sikit dia boleh hilangkan perasaan gugp dio tu.

Kalaulah Song boleh main untuk game esok, aku rasa Eastmond mungkin akan bermain di bahagian tengah seperti game minggu lepas. Song pula akan menggantikan Sol Campbell. jadi bek tengah. Campbell pom macam tak improve je prestasi dia. Buat apela Si Wenger ni simpan. Ada skandal nga Campbell ke Wenger ni.? Tapi, Wenger ni maybe ada sebab-sebab dia tersendiri kan.? Orang yang ada sentuhan ajaib ni lain sikit.

Untuk Kieran Gibbs dan Johan Djourou plak. 2 orang pemain ni  still mengalami masalah kecederaan masa panjang dan sampai sekarang ni masih tak sembuh-sembuh. Mengenainya, Wenger bagitau yang hanya Djourou je yang ada peluang untuk main dalam musim ni. Ada peluang pom, tapi musim 2009/2010 dah nak habis da. Wenger berharap yang 2 pemain ni dapat memberi kekuatan kepada Arsenal untuk musim depan. Yang tu memang konferm. Tol tak.?Djourou dan Gibbs ni memang defend yang cool la. Cool.and steady.

“Maybe Song [could be off the injury list],” Wenger told TV Online on Thursday. “He has a test tomorrow and we’ll see. He is a question mark.
“Apart from that, nobody is back. Andrey Arshavin is out. Everyone else – Gallas, Almunia, Denilson – is still out too.”
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 komen:

Post a Comment

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia