TOP of TAbLe..dan..sal RVP..

Leave a Comment
Assalamulaikum. SEmoga korang semua yg membaca ni dapat menjawab salam dengan senyum yg lebar kerana Arsenal kita dah menang dengan selesa walaupon tak banyak gol yg dijaringkan. Hik,hik,hik.. jarang2 kita dapat menduduki tempat teratas liga ni, harap2 la si man u nga Chelsit tu kalah match diorang mlm ni. Blh la dok tempat atas tu lama sikit. MAn U mlm ni match dia nga LIverpool. JAdi, kepada Fans Arsenal, sokong Liverpool ye kalo korang tgk match tu.HAhaha..


2 gol semalam masing2 dijaringkan oleh wira muda kita iaitu Denilson dan juga kapten berkaliber, Fabregas. Fabregas nampaknya menjaringkan lg gol dan ini menambahkan lg topskorer dia dalam team Arsenal yg selama ini telah memecahkan rekod Pires sebagai pemain Midfield yg menjaringkan banyak gol. Gol pertama dijaringkan oleh Denilson hasil bola hantaran dari pemain tinggi kita. Tinggi dan lampai. Sape lg kan kalo bukan Bendtner, walaupon dia tak menjaringkan gol pada malam tadi, tapi, kurang2 nya dapat juga dia menjadi pen"'assist'.Haha.. Gol Fabregas pula hasil daripada penalti dekat2 minit akhir permainan.

Tapi, untuk match semalam Almunia sudah seperti yg dijangka oleh ubi yg dia akan menunjukkan performance yg terbaik. Dan ini telah dibuktikan dengan dia dapat menyelamatkan penalti oleh Diamanti pada minit2 last separuh masa pertama. NAik gak mata dia dalam fantasy premier league. Alangkah malangnya West Ham. PEnalti ini adalah disebabkan Vermaelan yg mengasari Guillermo Franco dan pengadil perlawanan, Atkinson dengan tegasnya melayang kad merah untuk Vermaelan. Alangkah( yg ke 2 kali), sedihnya MAel apabila tidak dapat beraksi melawan Birmingham minggu depan. Sabar ye Mael.

Selepas game semalam, Wenger nampak begitu ceria sehingga senyumannya begitu melebar sekali. Sampai nampak habis gigi palsu dia. Apa lagi, dengan pantas ejen ubi yg dok kat kerusi penonton bergegas mendekati wartawan yg ingin meneuramah Wenger dan dapatlah mendengar sedikit sebanyak kata2 Wenger yg ditemuramah oleh reporter skysport semlalam. Haha..Terima kasih banyak la kepada ejen ubi tu,(Ademiraru Sunan).Ni la petikan kata2 Wenger yg Asli:

“I believe we had an outstanding game. We played with class and spirit and we kept our nerve when the situation became difficult, so overall we have shown a good attitude, good maturity, and in the important moments in any department we were decisive. Everybody adapted very well to the situation and technically I believe we were outstanding today.”


Walaupon tak berapa panjang, dah cukup kan?? Dengan kehilangan MAel pada minggu depan, Wenger dikhabarkan akan menggantikan tempat itu dengan Song memandangkan Gallas masih lg cedera.Haish. cepat sembuh ye Gallas. Song dikhabarkan lg yg dia akan berganding dengan Silvestre yg akan mengambil alih tempat Campbell. Haha..Tua ganti yg tua.Padanla tu..

Berita terbaru yg diterima yg sememangnya gembira giler la fans Arsenal. Mmg ubi konferm yg semua akan gembira. Berita ni adalah sal RVP yg akan menyertai kem latihan Arsenal secara penuh pada minggu ini. BErita ini adalah diambil daripada Guardian Football dan harap2 betol la berita yg diorang bgtahu ni. Dengan ini PErsie dijangka akan dapat bermain untuk Champion LEague menentang Barcelona. HAha..Nanti ko yey Barcelona.Ok sekian dulu, apa2 pom,pasni kita jumpa lagi. Au Revoir!!©
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 komen:

Post a Comment

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia