Kena Reject!!!

Leave a Comment
Assalamualaikum...semoga kita semua ni dalam rahmat Allah Taala sentiasa. Terus kepada tajuk kita iaitu kena reject. Berita ni adalah mengenai Thomas Vermaelan yg mana hari ini adalah hari unutk mendengar perbicaraan rayuan kad merah yg diperolehinya dalam match menentang West Ham Sabtu lalu.

Permohanan rayuan untuk menarik balik denda kad merah yg diberi oleh ref MArtin Atkinson akhirnya ditolak oleh Persatuan BOla Sepak England (FA). DEngan itu, Vermaelan tidak dapat bermain bagi menentang Birmingham Sabtu ni. Sangat sedih sekali untuk pasukan Arsenal yg akan kehilangan centre back yg paling berpengaruh musim ini. Tapi tak mengapa wahai fans2 Arsenal sekalian kerana Arsenla mempunyai ramai bakat muda untuk mengisi tempat Vermaelan. JAdi, fans2 semua tak usah risau dan bimbang.

KAta FA lagi, tindakan kad merah yg menyebabkan Mael terlepas satu aksi perlawanan itu akan berkuat kuasa serta merta untuk match hari Sabtu ini. Takper, satu match je...Hahahaha.. HArap2, Wenger dapat mencatur strategi yg betol la untuk match tanpa Mael ni. FA mengatakan yg tindakan ref Atkinson memberikan kad kepada MAel adalah betol kerana Mael cuba menafikan satu peluang gol oleh Franco. Mungkin diorang dah subahat nga West Ham. HAhaha...Sangka jahat sikit kat West Ham ni. Tapi,t akpela..kad merah dah dapat, tapi penalti hari tu tak masok,naik sikit nama Almunia.. Tak per la Mael,ko pasrah je.

Petikan Statement FA:

“At a Regulatory Commission hearing today, a claim for wrongful dismissal from Arsenal defender Thomas Vermaelen was dismissed. Vermaelen was shown a red card for denying an obvious goalscoring opportunity during Arsenal’s match against West Ham United on Saturday 20 March. He will now serve a one match suspension with immediate effect.”




2. Berita mengenai kecederaan yg dialami oleh Gallas. NAmpaknya, doktor di PErancis mengesahkan yg Gallas boleh berlatih sepenuh masa pada minggu depan berikutan kecederaan calf yg dialaminya beransur pulih dan mengikut jadual. Buat masa ini, Wenger menegaskan yg Gallas tidak dapat bermain untuk match Sabtu ini menentang Birmingham dan juga terlepas aksi melawan BArcelona Rabu itu di Emirates.

Apa2 pom, tempat Gallas sekarang ni nampaknya diisi oleh Campbell telah bermain banyak perlawanan penting semasa kecederaan Gallas. JAdi, Gallas mungkin tak sabar untuk mengisi tempatnya itu kembali memandangkan dia sekarang ni dah berumur 32 tahun. Nak banyak sikit peluang bermain tu, kan dah tua kan. Hahaha...Au revoir©
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 komen:

Post a Comment

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia