Cakap2 Arshavin..

Leave a Comment



















Salam pagi dan salam tengahari untuk mereka yg membaca pagi dan juga tengahari. Ubi pom tak tahu nk cakap macam mana untuk pendahuluan post ni. Hahaha..sekadar salam je pelengkap kata. Ok kan??Hahaha..

CAkap Arshavin. Hari ni ubi tengok berita dalam the sun dan jugak paper lain berkisar pasal cakap2 Arshavin je. JAdi, kat sini ubi nk kongsi la sikit sebanyak ape yg paper beritahu pasal cakap2 Arshavin ni.

Dalam paper the sun, Arshavin memberitahu yg Arsenal masih lagi kekurangan pemain yg berpengalaman jika Arsenal ingin menjuarai ptrofi EPL. Mmg sah yg Arshavin masih tak puas hati kerana Wenger tak beli pemain yg berkualiti pom musim ni. Dia memberitahu yg musim panas lepas Arsenal hanya membawa masuk seorang sahaja pemain ke Emirates dan membawa keluar seramai 2 orang pemain. JAdi, dia fikir2 Arsenal masih lagi kekurangan pemain jika ingin mengapai impiannya.

"I am still of the opinion that to win trophies Arsenal needs more players,"
- Arshavin dalam The Sun.

Arshavin memberitahu jugak yg dengan kehilangan pemain penting akibat kecederaan yg panjang memerlukan Arsenal kepada pemain baru yg berpengalaman. PEmain seperti, Robin vAn persie, Kieran Gibbs dan Ramsey adalah pemain2 yg cedera dalam jangka masa yg amat panjang dan memerlukan pemain yg sama traf untuk di ganti. Oo0o,, Arshavin nk pemain baru ye...Kita suh dia diskus nga Wenger plak..

"There is the simple fact that last summer we sold two players and bought only one. So there is an obvious deficit of at least one. Then we lost Van Persie, Gibbs and Ramsey for a long time. So for me it is natural we need new players.

"Without the variety of players we have less diversity in attack. That allows our opponents to read our combinations more easily. Finally, it results in less ball possession for us and our defence comes under more pressure.

"The Premier League is very interesting, at least as long as we continue fighting to win it. But without new experienced players, real stars, it will be difficult to achieve success.

"Ideally we need three or four such experienced players and then among our youths there should be guys who are not only good at playing football but have real character."


2, Dalam satu blog Arsenal yg ubi baca, Arshavin ada juga memuji rakan sepassukannya iaitu BEndtner. KAtanya, Bendtner adalah striker yg lebih hebat dari saya.. Acececeii Arshavin, saja la tu nk tunjuk dia ni dah tak tajam depan pemain junior. Tak pon mmg dia dah tak tajam depan gol dan rasa BEndtner lebih konsisten berbanding dia. Hahaha,,Apa2 pon, Arshavin masih lagi berbisa dan sangat diperlukan oleh team Arsenal.

KAtanya lagi, dengan kehadiran Bendtner yg mengisi tempat RVp memberikan banyak peluang untuk Arsenal menjaringkan gol. Dengan kehadiran Bendtner, Arshavin dapat kembali kepada posisi asalnya iaitu bermain di bawah penyerang utama ataupun shadowstriker.

Dengan kehadiran BEndtner, vbla hantaran jauh boleh dilakukan ke dalam kotak penalti kerana Bendtner lebih baik dalam perebutan bola di udara. Oleh itu, kesimpualnnya, Bendtner ni tinggi manakala Arshavin rendah. Hahaha...

“He creates more space for the players behind him, and that offers us more time and possibilities to do something special. It helps me personally of course. And he’s good in the air – he wins a lot of balls that way and through this we can gain even more possession.

“We can play differently with him in the side – when I am playing centrally we can use only low balls, but with Nick up front we have the opportunity to play higher balls and balls in behind, varying things a bit more.

“His goals have been welcome. He’s in good form and has shown that he has the instinct for a chance – not that many teams make as many chances as we do!”


Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 komen:

Post a Comment

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia