UpDate...

Leave a Comment
Assalamualaikum..sedikit berita aku nk update hari ni. Korang kat MAlaysia ni mesti ingat aku update lambat kan..??Tapi, kat sini baru pg lg..haha..sory r bro..trus ke berita..











1. Wenger menegaskan kepada team dia yg sekurang2nya Arsenal jangan bolos pada perlawanan menentang Porto Rabu ni. PErlawanan Champion LEague ni penting bagi memandangkan trofi unutk liga masih lagi ta nampak jalan.HAha. LAgipon, Arsenal dan pemainnya sekarang ni tgh bersemangat dengan kemenangan ke atas Liverpool. Orang kata tgh naik angin.

MEnang kalah itu satu hal lain memandangkan penyerang Arsenal iaitu Arshavin dijangka tidak dapat bermain pada perlawanan hari rabu ni. AJdi, objektif utama kita ialah gol jangan bolos. Haha..Almunia, ko jangan pucat ye. Biar profesional sikit.

The minimum requirement is not to lose the game and be out of the tie.

A clean sheet will do, but we are team who will not hide – we want to play. However, we want to make sure defensively we are okay.

From the outside, sometimes you are seen as favourites, but that does not matter.

Porto have been consistently in the Champions League and you know you will get a tough game, so I will not be surprised.


2. Dalam berita lainnya pula, Wenger telah memuji penampilan Diaby dengan Arsenal sejak dia mula menyertai Arsenal pada tahun 2006. Diaby menunjukkan penampilan yg memberangsangkan dan begitu menduduk. Diaby melengapkan formasi Arsenal dengan 4-3-3 yg mana dia bermain di posisi midfield yg baik. Tubuh badan Diaby yg besar memberi kelebihan kepadanya ketika perebutan bola di udara dan menjadi pasangan ideal dengan Song. HAah..2 mat hitam kan.

Pada musim ini, Diaby telah menjaringkan 7 gol dan satu pningkatan yg ptut dipuji sejak kembali dari kecederaan yg panjang. Kecederaan buku lalinya pada musim 2006/2007 membuatan sepenuh musimnya habis dengan menjalani proses penyembuhan dan kembali selepas itu dengan improvement yg baik. Haha..Wenger dah nampak dah bakat Diaby ni. HAha.. Kita tgk kata2 pujian2 Wenger kat Diaby ni.

Diaby for me is the player who is going step-by-step higher and standing really as a strong player," said the manager.

"He missed a complete year with his ankle injury [in 2006/07] and since he came back last year he was out a lot but this year in central midfield he has really stepped up and improved tremendously. He has become a very strong player.

"He offers height and a physical presence. It gives us the pair with Alex Song and even when Denilson plays, when Diaby is there we look strong in the challenges and strong in the air as well. When you add Nicklas Bendtner and him, suddenly when you set-up on set pieces, who do we have? We have four or five who really can jump for the headers and it makes a difference.















3. BErita sal Eduardo pulak. Sekarang ni ramai pminat Arsenal dan juga peminat Eduardo bimbang dengan maslah kecergasan Eduardo untuk kembali ke tingkat yg tertinggi. Eduardo ni nampak cam ta cergas je sejah 2 menjak ni. Ta jaringkan gol kot. HAha.. Dgr saja peminat bising dgn Eduardo ni, Wenger telah pun menjelasakannya. KAta Wenger, Eduardo menunjukkan perkembangan yg baik semasa berlatih dan kekurangan gol yg dijaringkan olehnya tak perlu dibimbang.

Kata Wenger,kalo gol tak dapat dijaringkan ianya adalah tak petim. Ini kerana, assist jugak dikira sangat penting dan Wenger menganggapnya sebagai satu gol. WEnger ni bijak gak nk suh Eduardo ni up moral dia. Haha,..♥♥

Eduardo has shown signs in training that he is getting sharper again. It takes a long time to recover when you have been injured as he was, but he is getting stronger and stronger.

It is not a worry that he does not score – I told him that, once you start to make assists, it is the same as scoring and that, for me, there is no difference.

I said the same to Robin van Persie earlier in the season. Don’t forget that, at the start of the season, Robin made several assists, but did not score.

The goals will come – the team gives you back what you give to the team, so it is just a question of patience.


Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 komen:

Post a Comment

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia