Fabregas-Saya mahu ke Barcelona!!!

Leave a Comment
Assalamualaikum..harap sihat je. Ok. Aku hari ni macam biasa je, nk uodate sikit berita sal Arsenal ni. Tapi, kali ni berita sangat mencemaskan sikit. Tgk tajuk kat atas la. Kapten kita nk pegi barcelona, korang tahu tak,.??Kalo fabregas pegi Barcelona mmg mati la, Arsenal confirm susah nk menang dengan kelab2 kat BPL tu.

Tapi, korang janganlah bimbang sangat sebab tajuk kat atas tu satu mimik je. saje nk buat saspen, tapi yg penting, memang ada pun Fabregas cakap macam tu. Baru je, tapi, maksud dia lain la dari maksud yg ada dalam kepala otak korang. Haha..

Korang tahu tak, fabregas nk pergi kat Barcelona bila,,..?? Dia cakap yg dia nk kembali ke Barcelona ni apabila dia bersara kelak. Dengar tu ye BArcelona, sbb Fabregas ni takkan pergi ke Barcelona sehinggalah dia bersara nanti. Tapi, dia pergi pom bukan dia boleh bermain pom, jadi, dia balik kat Barcelona ni pom sbb nk balik kat kampung halaman dia je.

Dengan kenyataan Fabregas ni, dapatlah dia memberhentikan gosip yg dia tertarik dengan tawaran 40 juta pound dari Barcelona. Bagus Fabregas, kata2 ko ni membuatkan Barcelona diam kejap. diam seribu bahasa. KAlo korang tak caya dengan aku ni, aku bagi speaking dia yg dalam B.I. original dia punya dialek biarpun Fabregas ni pelat sikit ckp B.I,,hehehe..

“Barcelona is the best city in the world to live in and the quality of life is great. I know it very well.”

“I do not like the climate in London, but as a city it is spectacular. When I retire, I will live in Barcelona.”

“I have never hidden the fact that I want to return to Barcelona.”

Dia juga bagitahu yg sejak umur dia 9tahun lagi tok dia bawa dia pergi stadium BArcelona. Tak macam tok kita kan, sampai bila pom tak tahu bila lagi nk bawa cucu dia ke stadium. Tapi, aku rasa tok atikah ada bawa dia kot. Taklah atikah, saje je. Gurau org kata.Hehehe..

Since I was nine months old, my grandfather would take me to the Barca stadium and all my life I have worn the Blaugrana colours.”

Tapi, korang semua jangan senang hati pula dengan kenyataan Fabregas ni, sbb dia cakap tak sape pun yg akan tahu apa yg trjadi, sama ada dia kekal di Arsenal ataupun dia akan berpindah ke Nou Camp.

For one motive or another I had to go, but one never knows what can happen.”

Buat masa sekarang ni, Fabregas hanya fokus dengan Arsenal dan juga dengan skuad kebangsaan Sepanyol untuk menjuarai World Cup, yg mana World Cup adalah piala yg paling berprestij dalam arena bola sepak.

“I’m in the best form of my career, individually speaking, and I want to keep my mind in the present.”

Dalam mengakhiri temu ramah, dia menekankan yg dia tidak pernah pun berbincang mengenai Barcelona atapun orang Barcelona datang berbincang dengan dia mengenai perpindahan.

“No one has called me – not me nor my agent, although I only speak of what I know.”

Bagus Fabregas, ko mesti tahu yg semua orang menaruh seribu harapan kat bahu ko. Haha.. in arsene we trust..au revoir..
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 komen:

Post a Comment

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia