Arsenal v Liverpool 1-0

Leave a Comment
Assalamualaikum..aku tak nk ckp panjang..excited la sikit sbb Arsenal menang game nga LIverpool semalam dan kekalahan buat Chelsea dan keserian buat Man U. Pemain Arsenal membuktikan yg diorang masih lagi ebrsemangat dan ta mudah untuk dikalahan walaupun dalam 2 match sebelom ni diorang kalah. BAgus Arsenal!!




















GAme semalam memang panas la, dengan 2 dua team brentap unut menjaringkan gol pendahuluan. Tapi, separuh masa pertama tiada gol yg dapat dicetak. Haha..macam ayt paper je aku ambi. Tak lah, aku ni bekas editor bernama. KErja sampingan lepas SPM dulu. KAlo ayat aku mcm paper tu, korang jangan pelik la. Gol tunggal perlawanan hanya dijaringkan oleh Diaby pada separuh masa ke-2 hasil hantaran bvola lintang daripada Rosicky. Au pom tak tahu yg Rosicky ni betol2 nk cross ke tak sbb dia cross laju gile..haha..



















Separuh masa pertama ni cemas gak dengan NAsri kuar pada minit 34 lagi dan dimasukkan dengan Rosicky. Tapi, korang jangan risau sbb Wenger cakap yg NAsri ni tak serius pom, dia dikuarkan sbb dia cakap kepala dia sakit dan Wenger tak nak ambil risiko jika ape2 yg lebih teruk berlaku, dan sbb tu la dia masukkan Rosicky awal2 lagi.“Nasri had a knock on his head. He felt unwell and I didn’t want to take a chance because it was his head.” Wenger said.“That’s why I took him off. He wanted to stay on but he felt sick so I didn’t want to take a chance.” Ni kira aku dah update psl injury NAsri. Kita tgk skuad yg utama yg bermain match semalam.

Almunia

Eboue – Gallas – Vermaelan – Clichy

Fabregas – Song –Diaby

NAsri – BEndtner -Arshavin








Kalo tgk skuad kt atas tu, Eboue dijadikan skuad starting mlm ni yg mana sebelom2 ni tempat Eboue diisi oleh Sagna. Mungkin ada keraguan sikit di kepala Wenger untuk meletakkan Sagna sebagai starting. Bendtner juga dimasukkan sebagai starting apabila game sebelom ni sebagai sub je. 90 minit Bendtner main semalam. Full time. Tapi, ada gak buah2 yg bahaya untuk disudahi oleh BEndtner ni, tapi, nk buat cam ner, tak de rezeki.


Tapi, paling syok adalah, Arsenal main dengan penuh semnagat dan juga penuh dengan concentrate untuk game semalam dari awal hingga wisel penamat. Game pom tak boring. Syabas gak untu Gallas sebab dia ada selamatkan satu bola yg harus2 gol jika ta de Gallas. HAha..








Satu lagi yg aku n puji adalah Song dan Diaby. GAndingan mantap la dengan2 mat hitam. HAha..Kalo korang tgk match semalam, blh tgk la yg Diaby ni permainan dia makin matang sikit dengan gelecekan dan juga pasing yg menjadi. Walaupun sekali sekala ada gak yg dia terlalu bnya menggelecek sehingga terlepas bola, tapi, tak pe la,,dsbbkan ko jaringan gol, fan buat tak tahu je..Song macam biasa, kukuh ibarat tembok cina selatan, biarpun ada gak yg dia jatuh. HAha..


Gerrard, sebelom game start, ko kate ko nk tambah team Arsenal ni macam haiwan liar yg luka lepas dikalahkan oleh Chelsea dan ko kate team ko ni nk tambah kepedihan luka yg dah sedia ada. Ko nk jadi air garam la ni. Tp, ko tg la team ko, cakap je lebih, nk tambah keperitan konon. Haha. Satu lagi, yg au geram adalah dengan BAllack, dia cakap yg Wenger ni tak pandai la, team yg kalah la, ko tgk la team ko semalam, kalah dengan Everton. Ko cakap yg player Chelsea semuanya serba lengkap. Dah tu, apesal kalah..??ok..au revoir..©
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 komen:

Post a Comment

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia