Tuah Fabregas...

Leave a Comment
Assalamualaikum sebagai pembuka post blog pd hari ini.haha...Aku tahu yg korang semua msti gembira pasal Arsenal menang semalam kn..?? Sbb tu la blog ni update lewat sikit sbb para editor dia sibuk bersorak smpai terlupa..Haha..Tp, yg tu tak pe, jnji update gak.Haha..ok gundala..??

Tuah Fabregas..?? Confirm yg Fabregas ni mmg m'beri impak yg maksima terhadap team Arsenal ini. Fabregas menjaringkan gol pembukaan pada perlawanan smalam dan gol yg ke 13 peribadinya utk musim ini. Fabregas ni sdh trlepas 3 match sblom ini, dan dia dpt mbuktikan yg dia msih mhu kekal dgn Arsenal dgn mnjringkan gol dan bermain dgn baik spnjang 90 mnit di ats pdang. Fabregas adlh lmbang Arsenal untuk musim ini. Haha..♥♥















Fabregas menjringkan gol utk sparuh msa pertama dan pemain muda hensem kita mnambah derita Bolton pada sparuh masa kedua..Sape tu? Merida la..pemain 19 thun kita. Apa lg, Wenger pun tersngih sendiri brsama P.A nya. haha. Manakan tidak, 3 mata dlm genggaman dan smakin cerah peluang utk mngejar Man U dan jga Chelsea. Tggu ye Chelsea dan Man U.♥



























Korang tahu tak yg semalam Nasri tidak dtrunkan krana injurt pada minit2 last. Nasri injurt semasa sesi latihan, iaitu sakit hamstring. Dia dan Ramsey djgkakan oleh Wenger akn out selama 3 minggu. Lama tue.. Olh krana itulah Merida dsnraikan sebagai sub. Klau tak, mmg tak de dlm senarai lah MErida. Jd, dptlah pemain muda kita ini mnonjolkan kebolehan tersmbunyinya.



















Nasri was injured in the final minute of training and he has a hamstring strain and Aaron Ramsey has a thigh problem.

Wenger yg msih lg bersedih dgn outnya Ramsey dan Nasri, msh lg dpt mnggembirakn dirinya sikit2 sbb skuad dia skang ni mnunjukkan kematangan dan smakin tenang dlm setiap prlawanan. Dia juga sempat memuji Fabregas sbgai kapten yg sempurna sbgai attacking dan jga defensive. Dia mnguasai stiap pnjuru padang!!WOW..haha..Ini baru permulaan dan sekarang baru berumur 23 thn utk thun ini.

"We've shown we've matured as Bolton gave full commitment for 90 minutes,"

"Fabregas likes to go forward but he has improved defensively as well,"

"What is very interesting for us is Cesc gets stronger and stronger and has more personality on the pitch, like the whole team."

"He grows. He will be 23 this year - he is just starting."-kata Wenger.

Skuad yg dtrunkn smlam: Almunia, Sagna, Traore, Galllas, Vermaelan, Eastmond, Diaby, Fabregas, Rosicky, Eduardo, Arshavin.

Sub : Fabianski, Merida, Clichy, Silvestre, Coquelin, Emmanuel-Thomas, Vela

Korang tgk tak smlam?? Eduardo nmpknya assist dlm 2 gol smlam. W'pun tdk mnjringkn gol, tp dia nmpak semakin membaik skang ni. Bgus dud kerana mndgr kritikan dr kami. haha.Kesuluruhannya, mmg team kita trbaik la dlm BPL skang ni. Tunggu msa je nk klhkan Man U dan Chelsea tu.















Kubu perthanan kita juga semalan nmpknya kukuh sekukuhnya krana tidak bolos satu gol pon.Munkin lbh kukuh dr tembok pemisah Israel laknatullah dgn Palestin. Gallas, Sagna, Traore, dan Vermaelan yg pastinya. Berita gembiranya, Clichy juga bermain wlapun utk seketika dan msti Traore jeles kan..??Tp, takpe, dia msti mengalah..budak lg kan..Haha..♥


















Jadi, kita jgn lg bersorak lbh2 krana Arsenal akn berentap lg bersama Bolton pada hr Rabu ni. Tapi, jgn bimbang sgt, klo org klntan dia ckp, 'sak dok rusing sgt la' sbb Bolton akn berkunjung ke emirates utk hari rabu ini. Klau dgr nama Emirates gak, smakin brsmngat pemain2 muda kita nk berkasi ni.Hahaha.♥




















Jadi, setakat tu la dlu..kta sama2 tggu hari Rabu ini pula..Haha..Sekian wassalam..au revoir©
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 komen:

Post a Comment

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia