Salahkah Wenger..??

Leave a Comment

























Assalamualakim. Minta maaf semua kerana lambat sikit untuk update kerana tak de mood dengan kekalahan Arsenal di tangan Stoke City. Sungguh mengecewakan kerana satu piala sudah terlepas lagi unutk kali ini. Hancur harapan untuk aku melihat piala FA dijulang oleh Arsenal. Hampeh. Tapi, tak pe lah..benda dah jadi kan. Dh tak boleh nk undur balik kan. Hahaha..

Skuad semalam adalah skuad yg diturumkan oleh Wenger. Kita tak leh jugak nk salahkan Wenger yg tidak menurunkan ramai skuad kesebelasan utama,. Dengan keempat-empat bek utama direhatkan oleh Wenger dan memberi peluang oleh Sol dan Silvestre utk bermain. Tp, inilah akibatnya, kubu pertahanan kita rampuh, hancur!!! Apa ko buat Sol, nk main ke tak..?? Orang dh bg pe;uang ni, main elok2 la...haha..

Skuad semalam..

Fabianski

ECoquelin – Campbell – Silvestre– Traore

Denilson –Eastmond

Walcott-Fabregas-Vela

Eastmond


Subs : Mannone, Rosicky, eduarado, Arshavin, Frimpong, Ramsey, K,Bartley.

Wenger menggunakan formasi 4-2-3-1 dan seperti yg diketahui formasi ini tidak mampu unutk menang dengan Stoke. Mungkin ianya dibarisi oleh pemain2 muda sbb tu lah tak menjadi. Eastmond nampak gayanya blh bermain dengan baik di bahagian DM dan berganding dengan Denilson.

Aku pun tak nk ulas panjang2. Gawang kita dibolosi oleh gol lawan seawal minit 2 lagi. korang boleh nampak tak yg Arsenal beramin cam ner semalam. Pada minit ke 2 lagi sudah bolos. Apa kerja bek ni..??huhu.. Aku panas ni..wakaka..Fuhrer menjaringkan gol ke 2 dengan bergayanya.

PAda minit 41, denilson memmberi sedikit harapan kepada Arsenal dengan menjaringkan gol hasil daripada bola yg dipasing olh Fabregas. NAmpak r jugak peluang tu. Tp, bek ni buat hal pula apbla bolos lagi pada separuh masa ke dua.Tu pon dengan Traore tak tahu ke mana tempat dia, senang r Stoke nk serang dari kiri. Tanggal minit ke 78 bolos lah gol ke 2 Arsenal.

Pertukaran pada minit 68 ketiga2 sub tak memberi kesan pun kepada Arsenal, bahkan semakin menambah gol ada la...Coquelin, Thomas, dan Walcott masing kuat pada minit 68 dan diganti dengan Eduardo, Arshavin dan Ramsey. Tp, ganti pun, hampeh tetap hampeh sbb Whitehead menambah satu lagi gol unutk Stoke pada minit 86. HAncur piala FA, selamat tinggal la FA Cup. Setakat round keempat je Arseanl ni. Huh!!Arsenal kalah 1-3.!

Takpe lah. Wenger ada alasan kukuh sbb dia merehatkan ramain pemain star. Arsenal ni akan lawan team yg hebat unutk BPL pas ni. Aston Villa, MAn U. Liverpool dan Chelsea. JAdi, Wenger dah cakap yug kalau nk salahkan dia pun sbbFA dah kalah, salahkanlah,,dia tak kisah,, ADA AKU KESAH??- tegas Wenger..

"I've got no regrets about the selection.

"I didn't have much choice as - apart from Gallas - Sagna, Vermaelen and Clichy could not play.

"They will be back for Aston Villa in midweek and might have missed that if they'd played against Stoke - apart from Gallas."

Takpelah Wenger, in arsene we trust...au revoir..©
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 komen:

Post a Comment

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia