Mannone Sambung, Senderos pergi...

Leave a Comment
Assalamualaikum..aku harap korang yg baca blog ni sihat2 la ye..Sbb sekarang ni riuh dengan wabak penyakit yg berjangkit. jadi,sebelum berjangkit tu, lbh baik kita berhati-hati dlu. Waspada...

okey, posting kita hari ini adalah pasal pemain muda Arsenal yg baru berumur 21 tahun ni. Kalo kat MAlaysia, dia ni dah boleh mngundi dah..haha.. Ada apa dengan pemain ini..??Pemain ini adalah penjaga gol harapan iaitu Vito Mannone yg mnunjukkan aksi yg memukau pada perlawanan menentang Fulham yg lepas. Dah tak ingat dah bila,,tp yg pnting musim ni la...Hehe, Dia secara sahnya mengikuti jejak Denilson, Vela dan juga Bendtner dengan menyambung satu kontrak jangka panjang untuk kekal dengan Arsenal. Satu lg pemain yg bakal bersinar di bawah didikan Wenger.

Bagus la Manone ni sbb ada semangat untuk bermain dengan Arsenal.

I have progressed a lot since coming here. I’ve been here for a lot of my growing life so yes, I have improved as a man and as a player. I’ve learned a lot from my experiences at Arsenal and am happy to have the chance to grow more and more.”

I’m delighted to be staying here because it was always my plan when I was really young to come to England and make it here at Arsenal, which is one of the biggest clubs in the world.

Now I want to try and become the No.1 goalkeeper here, and help the team win trophies.

Kalo korang faham apa yg dia ckp kat atas tu..Dia cakap dia skang ni gembira sangat dok nga Arsenal. Pengalaman yg dia boleh pom hasil dok nga Arsenal.Tgk lah semngat MAnone unutk menjadi keeper no.1 Arsenal. haha..semoga berjaya Mannone..

Berita pasal Senderos pula, dia secara pastinya akan berpindah ke kelab Everton secara pinjaman sehingga akhir musim ini. Mungkin berita ini lambat sikit unutk diletakkan dalam posting kali ini. Tp tak pelah, korang bacalah,,untuk tambah2 minat nk membaca tu..

Senderos mengatakan yg dia ingin berpindah ke Toffes kerana untuk bermain dalam skuad utama bagi membolehkan dia membuat debut unutk Swiss bagi World Cup nanti. Tak pelah,,kalo botak ni nk pergi, pergilah..Yg penting si botok ni improve sikit dia punya skill tu..asyik buat silap je..huhu..

I am delighted to be an Everton player for the remainder of the season. I can’t wait to get stuck in and play for Everton.

Hopefully I can get some first team football in during my time here. I am here with high hopes and hopefully I can fulfil them. I have spoken to David Moyes and he hopes to give me opportunities here. Hopefully I can grab that opportunity and stay in the team.

Everton’s form over the last few weeks has been better and they are getting stronger.

Unutk perlawanan menentang Aston Villa hari rabu ini. Mungkin Preview itu akan ada ataupun akan tiada. Antara 2 tu..tgk2 la tu..haha,,k..au revoir..©
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 komen:

Post a Comment

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia