Berita Buruk...!!

2 comments
Assalamualaikum untuk korang yg tengah membaca posting ni. Terlebih dahulu diminta jgn terkejut dengan tajuk di atas kerana masalah yg dihadapi oleh team kita bukannya besar pun. Bak kata org2 tua kt kampung aku, 'kecik gitumo lalu jah'. Hahaha..

Tp, takpe, kita terus je ke topik yg hendak difokuskan. Berita terburuk yg melanda team kita ialah pasal kekalahan Arsenal dalam piala FA untuk bawah 18hun. jadi, korang jgn lah terkejut sgt, FA utk kita benar2 hadapi ni ialah bg perlawanan menentang Stoke nanti.

Bukan kita tak penting sangat kt FA bg bwh 18 tahun ni, tp, fokus sbnar kita ialah untuk pasukan tama kita skang ni. Team yg di bawah seliaan Wenger. In Arsene We Trust.. Jadi, kalo ado dikalangan yg tak puas hati aku ckp mcm tu, minta maaf di siang hari lg la. Mungkin korang blh bukak blog lain yg cerita lebihdetail pasal Arsenal bwh 18 thn ni.

Jadi, sikit maklumat untuk kita sama2 berkongsi. Perlawanan yg berlangsung semalam adalah di kampung halamn kita sendiri, iaitu Emirates. Dan, nama team yg menjadi pencebar kita ialah Ipswich. Sikit lg, team kita ni dikalahkan pada pusingan yg ke 4. Jadi, tak der rezekilah utk pemain kita ni melangkah lbh jauh dlm FA Cup ni kerana sudah kecundang di tgh jalan. Eh..macam lagu rahmat Ekamatra la plak ayt tu. Hahaha..

Skuad :James Dunn, Saed Hajrovic(76),Daniel Boateng, Ignasi Miquel,Cedric Evina (c),Emmanuel Frimpong, Roarie Deacon,Oguzhan Ozyakup(73),Benik Afobe,Chuks Aneke,Luke Freeman.

Sub : Sean McDermott,Nico Yennaris(76),Sam Byles,Rhema Obed,Jernade Meade
(73)


Aku pon tak nk ulas pnjang2 sbb kita tlah pun kalah 0-2,dan kedua2 gol dijaringkan oleh pasukan lawan pada separuh masa prtama. Jadi, tahniah la kpd skuad muda kita ini kerana telah berjaya mengharungi perlawanan sampai kepada peringkat keempat. Semoga perlawanan2 yg ditempuh mereka ini menambahkab lg perngalman dan skil mereka seterusnya dapat menjadi pelapis Arsnal yg pnuh komitmen. Wah..mcm ayat karangan PMR la plak..haha..k. au revoir..
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

2 comments:

  1. kemah sek kite...mlm ni lgumna agak2?jgn jd brung gagak doh....go gunners go..

    ReplyDelete
  2. arsenal bereh jah sek kito male nih..haha

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda Biarpun Komen - Komen yang Mengguriskan Hati. :(

SETIAP DARIPADA PENULISAN ADALAH KARYA PEMILIK BLOG KECUALI YANG DINYATAKAN. Powered by Blogger.

OWNER

My photo

Tanam Anggur Hijau | Kelantan | Malaysia